Rambøll og ISS opnår økologisk guld for Rambølls største kantiner i Danmark
Rådgivningsvirksomheden Rambøll og servicekoncernen ISS har efter en målrettet indsats netop fået certificeret Rambølls tre største kantiner i Danmark med Det Økologiske Spisemærke i guld, som er et statskontrolleret bevis på, at der bliver anvendt minimum 90. pct økologiske råvarer i menuerne på tværs af kantinerne.
Over 90 pct. af alle de råvarer, der bliver anvendt i Rambølls tre største kantiner i Danmark, er nu økologiske. En målrettet og dedikeret indsats for at hæve økologiprocenten i kantinerne, der ligger i henholdsvis i Aarhus, Esbjerg og København, har nu båret frugt og de har nu fået det statskontrollerede Økologiske Spisemærke i Guld.
Siden servicevirksomheden ISS overtog driften af de tre kantiner tilbage i slutningen af 2022 har begge virksomheder arbejdet kontinuerligt og målrettet med at øge økologigraden, så minimum 90 pct. af alle råvarer er økologiske.
Det Økologiske Spisemærke i Guld for de tre største af Rambølls kantiner markerer også, at det er første gang ISS opnår guld-certificering for alle kantiner hos en samarbejdspartner.
”Det er en stor milepæl i vores partnerskab med ISS, at kantinerne nu er certificeret med Det Økologiske Spisemærke i guld. Det er en blåstempling af vores langvarige og dedikerede indsats med at øge økologigraden i madudbuddet i vores kantiner, så det understøtter bedre dyrevelfærd, biodiversitet og miljøet,” siger Tomas Wigandt, ansvarlig for Facility Management i Rambøll og fortsætter:
”I bestræbelserne på at have Danmarks mest klimavenlige kantiner har vi også reduceret vores kødforbrug med mere end 30 pct. og vores madspild med over 20 pct. ved blandt andet at introducere et nyt, portionsanrettet mad-koncept samt løbende analyse og tilpasning af vores kantinetilbud.”
Det Økologiske Spisemærke i Guld er blandt andet opnået ved, at:
- Introducere nye og andre måltider baseret på økologiske råvarer
- Investering i mere uddannelse til ISS’ kokke, da udvalget af økologiske råvarer er mindre end konventionelle råvarer
- Større fokus på at lave tingene selv fra bunden f.eks. brød lavet på økologiske råvarer
”Som Danmarks største servicekoncern har vi et stort ansvar for at inspirere og understøtte vores kunder i at fremme den grønne omstilling i samfundet. Det er fantastisk at opleve, at vi sammen med Rambøll nu har fået det Økologiske Spisemærke i Guld, som er et synligt bevis på, at vores mål om at arbejde for mere kvalitet, bedre biodiversitet og fremme mere bæredygtig fødevareproduktion, har båret frugt. Det er også en anerkendelse af vores medarbejderes store indsats med at indføre flere grønne løsninger i kantinen,” siger Morten Hassing, head of food i den danske del af servicekoncernen ISS.
”Vi er glade for, at store virksomheder som Rambøll og ISS arbejder for bedre biodiversitet ved at indføre mere økologi i deres menuer. Det er Det Økologiske Spisemærke i Guld et synligt bevis på. Vi håber, det kan inspirere andre virksomheder til at følge trop og fremme økologiske råvarer endnu mere,” siger Torben Blok, markedschef i Økologisk Landsforening.
De økologiske spisemærker i guld, sølv og bronze er en statskontrolleret mærkningsordning, som er kendt af mere end syv ud af ti danskere.
Kontakter
Ebbe Jung JosefssonCommunications Advisor
Tlf:53520281ebbe.jung.josefsson@dk.issworld.comFølg pressemeddelelser fra ISS Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra ISS Danmark
ISS vinder trecifret millionaftale med global life science-virksomhed i Danmark26.11.2024 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Fra begyndelsen af 2025 skal servicevirksomheden ISS sikre rene og sterile faciliteter samt en række øvrige services hos en førende global life science-virksomhed på deres hovedkontor og produktionsfaciliteter i Danmark. Den nye aftale har en samlet værdi på et trecifret millionbeløb og løber frem til 2029.
ISS tidobler mængden af bælgfrugter på tallerkenen i deres kantiner21.10.2024 09:17:16 CEST | Pressemeddelelse
De omkring 40.000 spisende gæster i ISS’ danske kantiner får i gennemsnit serveret 25 g. bælgfrugter dagligt gennem frokosten, og det er væsentlig højere end de 2-5 g. bælgfrugter, som danskerne i gennemsnit får. Alligevel vil ISS øge mængden af bælgfrugter markant de kommende år. Med deres indtræden i Bælgfrugtspartnerskabet - og en række initiativer i virksomhedens kantiner - ønsker ISS at få danskerne til at spise langt mere af den næringsrige og klimavenlige fødevare.
ISS skal løfte frokostoplevelsen for 1100 medarbejdere i Visma House i Carlsberg Byen4.9.2024 09:21:45 CEST | Pressemeddelelse
Servicekoncernen ISS har indgået en stor aftale med Visma Danmark og skal de næste tre år levere appetitvækkende og bæredygtige madoplevelser til de omkring 1100 medarbejdere, der arbejder i Visma House i Carlsberg Byen. Aftalen kommer i slipstrømmen på en aftale om rengøringsydelser, der trådte i kraft den 1. august. I alt har aftalerne med Visma en samlet værdi på et tocifret millionbeløb og løber frem til 2027.
Stigning i andelen af økologi på tværs af ISS’ 180 kantiner15.7.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Servicekoncernen ISS har med en dedikeret indsats i løbet af de seneste to år øget andelen af økologiske fødevarer med over 10 pct. på tværs af koncernens 180 kantiner, så knap 40 pct. af alle måltider, nu er lavet på økologi.
Kasserede lagner og duge bliver til 10.000 kokkejakker i ISS4.7.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Servicekoncernen ISS har indledt et nyt samarbejde med Textilia, som står bag tøjkonceptet Textilia Upcy, som genanvender kasserede lagner og duge til at producere nye brugbare tekstiler, om 10.000 nye kokkejakker til deres ca. 700 kokke og madprofessionelle.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum