Cancernetværket på Aarhus Universitet inviterer til Kræftforskningsaften 2024
Den banebrydende kræftforskning er i højsædet, når Cancernetværket på Aarhus Universitet inviterer patienter, pårørende, politikere, borgere samt erhvervslivet til Kræftforskningsaften 2024.

Nu har du en helt unik mulighed for at møde dem, der har fingeren på pulsen inden for kræftforskning og behandling. Til Kræftforskningsaften 2024 kan du opleve en perlerække af inspirerende foredrag fra forskere på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital samt repræsentanter fra Kræftens Bekæmpelse.
Målet er at sætte fokus på noget af den banebrydende kræftforskning, der bliver udført i Aarhus, og inspirere til dialog mellem forskere, sundhedsprofessionelle, patientforeninger og offentligheden – alle er velkomne.
Kræftforskningsaften 2024
Tirsdag d. 28. maj 2024
Kl. 18:15-22:00.
Søauditorierne, Bartholins Allé 3, 8000 Aarhus
Deltagere får førstehåndsviden om, hvordan forskning bliver til og overført fra laboratoriet til patienternes aktuelle situation.
Til Kræftforskningsaften 2024 kan du blandt andet blive klogere på:
- Overvægt, folkesundhed og kræftforebyggelse
- Hvordan nye lægemidler og teknologier kan hjælpe med at overkomme resistens ved strålebehandling
- Hvilken rolle tarmen og immunsystemet spiller for behandling med immunterapi.
Du kan se hele programmet på universitetets hjemmeside her.
Til Kræftforskningsaften 2024 kan du blandt andet møde:
- Dekan Anne-Mette Hvas fra Health
- Forpersonerne for Det Translationelle Cancernetværk – professor Martin Roelsgaard Jakobsen fra Institut for Biomedicin og klinisk lærestolsprofessor Signe Borgquist fra Institut for Klinisk Medicin og Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital.
- Klinisk professor og overlæge Christian Lodberg Hvas fra Institut for Klinisk Medicin og Afdeling for Lever-, Mave- og tarmsygdomme på Aarhus Universitetshospital.
- Lektor og overlæge Britt Elmedal Laursen fra Institut for Klinisk Medicin og Institut for Biomedicin samt Molekylær Medicinsk Afdeling/Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital.
- Koordinator for Navigatører for kræftpatienter Jette Lyngholm fra Kræftens Bekæmpelse
Kræftforskningsaften 2024 er støttet af Danish Life Science Cluster, medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og tilrettelagt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.
Kontakter
Netværkskoordinator Anja P. Einholm
Aarhus Universitet, Administrationscenter Health - Fakultetssekretariatet.
Telefon: 93508408
Mail: ape@au.dk
Health er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse. Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab. Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health
Forstadier til knoglemarvskræft kan stoppe sig selv27.6.2025 09:16:50 CEST | Pressemeddelelse
Forskere har opdaget, at nogle celler går i dvale og skaber et forsvar mod kræft – et gennembrud, der kan føre til tidlig behandling.
Supercomputer og AI løfter dansk kræftbehandling – nyt projekt får 53 mio. kr.27.6.2025 08:02:00 CEST | Pressemeddelelse
Med en bevilling på over 53 millioner kroner fra Novo Nordisk Fondens Grand AI Challenge til projektet AIM@CANCER får forskere nu mulighed for at udnytte de enorme mængder billeddata, der genereres i forbindelse med strålebehandling af kræftpatienter, til at forbedre behandlingen.
Nu skal flere medicinstuderende læse kandidaten i Herning26.6.2025 15:02:38 CEST | Pressemeddelelse
Først var det 30, nu er det 60 medicinstuderende, som fremover kan læse deres kandidat på Regionshospitalet i Gødstrup. Aarhus Universitet har netop besluttet at styrke studiemiljøet i Herning ved en fordobling af det årlige optag af studerende på kandidatuddannelsen.
Nyt håb for behandling af kranieskader: Immunceller styrker kunstige implantater26.6.2025 09:54:20 CEST | Pressemeddelelse
I stedet for at bruge egen knogle eller titanium til at reparere kraniebrud, arbejder forskere på at bruge kunstige materialer. Ny forskning viser – overraskende – at kroppens immunforsvar hjælper det kunstige materiale med at blive stærkere.
Lektor modtager bevilling til forskning i hjernens musikalske hukommelse24.6.2025 12:21:06 CEST | Pressemeddelelse
Leonardo Bonetti er lektor på Institut for Klinisk Medicin og Center for Music in the Brain. Han forsker i hjernens evne til at genkende musikalske mønstre og er blandt 36 udvalgte forskere, der modtager en Sapere Aude Forskningslederbevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum