Turbine Forlaget A/S

Ny bog fortæller om Anden Verdenskrig fra en japansk synsvinkel

Del

Jonas Ishibori skildrer i Tsugios krig – Japans triumf og nederlag under Anden Verdenskrig historien om de begivenheder, der fører Japan på kollisionskurs med både Vesten og sine asiatiske naboer i tiden omkring Anden Verdenskrig. Samtidig fortæller forfatteren, der har japanske rødder, en personlig historie om sin families oplevelser under krigen baseret på sin farfars private erindringer.

Tsugio er navnet på den farfar, der fik Jonas Ishibori til at skrive om Anden Verdenskrig fra en japansk synsvinkel
Tsugio er navnet på den farfar, der fik Jonas Ishibori til at skrive om Anden Verdenskrig fra en japansk synsvinkel

Jonas Ishiboris farfar, Tsugio, emigrerer i sensommeren 1941 med sin familie til den unge stat Manchukuo, der et årti tidligere er blevet oprettet i det nordøstlige Kina, efter det japanske militær invaderede området. Det ressourcerige Manchukuo udgør for mange japanere et håb om en bedre tilværelse i en tid med store økonomiske udfordringer. Men kun få måneder senere påbegynder japanske styrker, det vi i dag kender som Stillehavskrigen med angrebet på den amerikanske flåde ved Pearl Harbor, og udsigten til et bedre liv forsvinder snart i krigens kaos. For Japan, der allerede kæmper i Kina, er krigen blevet total, og i foråret 1944 bliver Tsugio indkaldt til den kejserlige hær. Fire måneder senere efter en udmattende rejse igennem imperiet befinder han sig på øen Minamidaitōjima øst for Okinawa. Opgaven forude er at forberede øen på en amerikansk invasion.

Første gang Jonas Ishibori hørte om Tsugios erindringer fra krigens tid var i foråret 2020, da han ved et tilfælde kom til at tale med sin far om familiens historie. Det viste sig, at Tsugio havde nedskrevet nogle af sine oplevelser. Efter at have oversat dem til dansk, besluttede Jonas Ishibori sig for at fortælle om datidens konflikter set med japanske øjne med afsæt i farfarens beskrivelser. Resultatet er en bog, der fortæller om geografien, kulturen og de politiske forhold i det japanske imperie i tiden omkring Anden Verdenskrig kombineret med Tsugios øjenvidneberetning, der forankrer større udviklinger og begivenheder i en personlig historie.

Jonas Ishibori (f. 1980) er opvokset på Aarhusegnen med en dansk mor og en japansk far. Han har haft længerevarende udvekslings- og arbejdsophold i Osaka, Kōbe og Tōkyō. Han er uddannet i Internationale Studier med en bachelor i Japanstudier fra Aarhus Universitet (2008) og senere som diplomingeniør i informations- og kommunikationsteknologi (2016). Tsugios krig er hans første bog.

Fakta om bogen:

Tsugios krig – Japans triumf og nederlag under Anden Verdenskrig
Forfatter: Jonas Ishibori
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740696271
Sidetal: 256
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 17. maj 2024

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Tsugio er navnet på den farfar, der fik Jonas Ishibori til at skrive om Anden Verdenskrig fra en japansk synsvinkel
Tsugio er navnet på den farfar, der fik Jonas Ishibori til at skrive om Anden Verdenskrig fra en japansk synsvinkel
Download

Links

Om Turbine Forlaget

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye