Ny kampagne: Flere børn og unge skal have gode ferieoplevelser

Del

Ferielejre giver børn og unge et tiltrængt frirum. Blå Kors Danmark lancerer en ny kampagne i samarbejde med dagligvarekæden Lidl, som skal samle penge ind til endnu flere ferieoplevelser for børn og unge, der har det svært.

Leo er en af de børn og unge, som glæder sig til at skulle på ferielejr til sommer med Blå Kors. Foto: Jens Peter Engedal.
Leo er en af de børn og unge, som glæder sig til at skulle på ferielejr til sommer med Blå Kors. Foto: Jens Peter Engedal.

Det er ikke alle børn i Danmark, der har mulighed for gode ferieoplevelser, som de kan huske tilbage på og fortælle deres klassekammerater om efter sommerferien. 

For 16-årige Leo er et af årets højdepunkter, når hun til sommer skal afsted på ferielejr med Blå Kors Danmark. Her skal hun tilbringe en lille uges tid sammen med andre unge fra hele landet og frivillige voksne. Ferielejren giver hende et tiltrængt pusterum fra hverdagen, en oplevelse af fællesskab og nye venskaber.  

“Jeg har været med på fire sommer- og julelejre. Der er altid rigtig god stemning og masser af søde unge. Vi har det til fælles, at vi alle har det svært, men kommer med forskellige ting, og det gør, at man ikke føler sig udenfor,” siger Leo, som glæder sig til igen i år at skulle afsted på ferielejr: 

“Det er dejligt at have muligheder, som andre børn også har. Det kan være svært at se sine venner få noget, man ikke selv får. Her skal jeg ikke tænke på penge og føle mig anderledes.”  

Muleposer med vigtigt budskab  

Det er børn og unge som Leo fra København, der er omdrejningspunktet i en ny kampagne, som Blå Kors Danmark og dagligvarekæden Lidl lancerer i alle Blå Kors’ genbrugsbutikker. Under sloganet ”Sammen tager vi ansvar – for udsatte børn, unge og voksne” sætter de fokus på de mange danskere, der lever i udsatte livssituationer, deriblandt børn og unge.  

Til kampagnen har Lidl doneret 10.000 muleposer, som sættes til salg i Blå Kors’ genbrugsbutikker landet over i starten af juni. Alle pengene fra salget af muleposerne går ubeskåret til Blå Kors’ ferielejre, så flere børn og unge som Leo kan komme afsted og få et pusterum fra en svær hverdag.  

Det er en sag, som Lidls adm. direktør Jens Stratmann er stolt af at bakke op om.  

“Vi er glade for at kunne sponsorere 10.000 muleposer til Blå Kors’ genbrugsbutikker. Vi har et fantastisk partnerskab med Blå Kors. Deres arbejde igennem ferielejre er af afgørende betydning for at give udsatte børn og familier en bedre sommerferie og bidrage til at skabe varige minder og glæde i disse børns liv. Det er et vigtigt formål, som vi er glade for at kunne bidrage til,” fortæller Jens Stratmann adm. direktør Lidl Danmark. 

Ferielejre er frirum 

I 2023 var 301 børn og unge afsted på Blå Kors Danmarks ferielejre i sommer- og juleferien. Fælles for deltagerne på ferielejrene er, at de eller deres familier er udfordret på forskellig vis. Nogen kommer fx fra familier med alkohol- og stofmisbrugsproblemer, fattigdom, psykisk sygdom og sociale udfordringer.    

”Vi vil gerne give de her børn og unge nogle stjernestunder og varme minder med hjem. Derfor er vi glade for, at vi sammen med Lidl kan sætte fokus på de børn og unge, som har det svært, og som savner frirum i hverdagen. Det kan de få netop gennem tilbud som ferielejre, hvor børnene oplever, at de er gode nok, præcis som de er,” siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Morten Skov Mogensen, som håber, at kunderne i genbrugsbutikkerne vil tage godt imod muleposerne.  

Oplevelsen af at blive anerkendt og set, kan Leo nikke genkendende til fra sine ture på ferielejre med Blå Kors.  Leo har samtidig også fået flere gode venner gennem ferielejrene, som hun snakker med løbende, og som hun glæder sig til at gense, når det snart igen er lejrtid.  

”Alle har det med at blive meget tætte på lejrene. Man føler, man har kendt dem i meget længere tid. Man får hurtigt en bedste ven og holder kontakten,” lyder det fra Leo.  

Muleposerne, som skal samle penge ind til ferielejre for børn og unge, er produceret af genanvendt bomuld og koster 25 kroner stykket. De kan købes fra starten af juni måned ved kassen i alle Blå Kors’ genbrugsbutikker og på www.blaakors.dk/webshop.   

Kontakter

Billeder

Leo er en af de børn og unge, som glæder sig til at skulle på ferielejr til sommer med Blå Kors. Foto: Jens Peter Engedal.
Leo er en af de børn og unge, som glæder sig til at skulle på ferielejr til sommer med Blå Kors. Foto: Jens Peter Engedal.
Download
”Det er dejligt at have muligheder, som andre børn også har," fortæller 16-årige Leo. Foto: Jens Peter Engedal.
”Det er dejligt at have muligheder, som andre børn også har," fortæller 16-årige Leo. Foto: Jens Peter Engedal.
Download

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye