Det Kongelige Teater

Ballet under åben himmel

Del

Kongelig sommerballet tager på turné til 12 byer -fra Brønderslev til Slesvig og Ollerup. Over 250.000 har allerede set Den Kongelige Ballet i det fri.  

Solodanser Astrid Elbo. Foto: Klaus Vedfelt
Solodanser Astrid Elbo. Foto: Klaus Vedfelt

Det bedste startskud på sommeren er at nyde den danske sol sammen med familie og venner, mens dansere fra Den Kongelige Ballet optræder live med highlights fra ballettens repertoire - og det er helt gratis.

"Det er noget helt særligt at danse udendørs," udtaler Balletmester Nikolaj Hübbe. "Det giver en helt unik danseglæde, og det er vidunderligt at møde vores publikum hjemme hos dem selv - fra Brønderslev til Slesvig og Ollerup. Nu håber vi bare, det gode vejr holder."

Siden 2006 har Kongelig sommerballet tiltrukket over 250.000 publikummer for at opleve ballet under åben himmel. Fra slotte, parker og havne til museer har publikum været begejstrede for denne særlige oplevelse. Kongelig sommerballet er altid et tilløbsstykke, hvor både garvede balletomaner og nye balletelskere mødes til en gratis forestilling i det fri.

I år byder programmet på otte små balletter: Rosen-adagioen, Blå fugl pas de deux, og Den bestøvlede kat fra Tornerose, pas de deux fra Etudes, Sommerdanse en ny koreografi af Nikolaj Hübbe, pas de deux fra Karneval i Venedig, uddrag fra efterårets kommende urpremiere Blodbryllup samt finalenummeret pas de dix fra Raymonda

Programmet opføres af 16 kongelige balletdansere:
Solodansere: Holly Dorger, Stephanie Chen Gundorph, Astrid Elbo, Emma Riis-Kofoed, Jonathan Chmelensky og Ryan Tomash.
Solister: Mayo Arii, Tara Schaufuss, Eukene Sagues, Guilherme de Menezes og Sebastian Pico Haynes.
Korpsdansere: Lania Atkins, Vitor de Menezes, Mathieu Rouaux, Meirambek Nazargozhayev og Philip Duclos.

Her er datoerne og stederne for vores besøg i 2024:

 • 07.06.24 kl. 19.00: Øregaardsparken, Hellerup
 • 08.06.24 kl. 16.00: Axeltorv, Nakskov
 • 09.06.24 kl. 16.00: Karen Blixen Museum, Rungstedlund
 • 10.06.24 kl. 19.00: Gymnastikhøjskolen i Ollerup
 • 11.06.24 kl. 19.00: Augustenborg Slotspark
 • 12.06.24 kl. 19.00: A. P. Møller Skolen, Slesvig
 • 14.06.24 kl. 19.00: Byparken, Vejle
 • 15.06.24 kl. 16.00: Indelukket, Silkeborg
 • 16.06.24 kl. 16.00: Kabbel Hovedgård, Lemvig
 • 17.06.24 kl. 19.00: Rebild Bakker, Skørping
 • 18.06.24 kl. 19.00: Rhododendronparken, Brønderslev
 • 20.06.24 kl. 19.00: Ofelia Plads, København

I tilfælde af regnvejr håber vi altid på opklaring og aflyser derfor først i sidste øjeblik inden forestillingsstart. 

Det Kongelige Teater siger tak til: Kulturpuljen i Gentofte Kommune, Lions Nakskov, Nakskov 2030, Lolland Kommune, Karen Blixen Museum, Kulturregion Fyn, Svendborg Kommune, Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Sønderborg Kommune, Augustina Kunstpark & Kunsthal, Sydslesvigsk Forening e. V., A. P. Møller Skolen, Vejle Musikteater, Silkeborg Kommune, Den Kreative Skole, FrivilligCenter Lemvig, Kabbel Hovedgård, Lemvig-Thyborøn - Handel &Turisme, Rebild Kommune, Spar Nord Fonden, Rebildselskabet og Borger9700.

Det Kongelige Teater på turné
Det Kongelige Teater har en omfattende turnévirksomhed. Kongelig sommeropera og Kongelig sommerballet, der er Det Kongelige Teaters største, gratis turné, besøger 24 byer rundt i Danmark i 2024. Årets største udendørs teateroplevelse er den spektakulære familieforestilling Ragnarok, igen i år i et samarbejde med Moesgaard Museum, ved Aarhus. Et udpluk af teatrets bedste forestillinger skal på turné i løbet af den nye sæson 2024/2025, og teaterlegepladsen Postyrium ruller forbi en lang række byer. Der er omkring 150 planlagte turnédage i 2024 og i gennemsnit en aktivitet hver tredje dag et sted i Danmark!

Kontakter

Billeder

Solodanser Astrid Elbo. Foto: Klaus Vedfelt
Solodanser Astrid Elbo. Foto: Klaus Vedfelt
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater fremlægger resultaterne af advokatundersøgelse for Balletskolen18.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters bestyrelse offentliggør advokatundersøgelsen af forholdene på Den Kongelige Balletskole. Bestyrelsen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at tidligere elever i flere tilfælde har været udsat for et uacceptabelt hårdt undervisningsmiljø, og at mistrivlsen ikke skyldes enkeltpersoner, men at skolen har været præget af en tavshedskultur. Bestyrelsesformand Lars Barfoed undskylder på vegne af teatret overfor de tidligere balletelever. Sammen med teatrets ledelse vil bestyrelsen nu fortsætte forandringsprocessen og straks påbegynde arbejdet med rapportens anbefalinger.

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye