Fredensborg Kommune

Thomas Barfoed stopper som direktør til oktober

Del

Efter en lang karriere i både Fredensborg-Humlebæk Kommune og Fredensborg Kommune stopper Thomas Barfoed som teknisk direktør den 1. oktober

Thomas Barfoed har været teknisk direktør i Fredensborg Kommune i to omgange. Fra kommunen blev dannet i 2007 og igen fra 2016, hvor han kom tilbage efter godt 4 år som direktør i Assens Kommune.

Den 1. oktober 2024 stopper Thomas Barfoed som direktør og fortsætter herefter som seniorrådgiver i fire måneder, hvor han dels skal arbejde på udvalgte strategiske projekter dels bistå med indkøring af den nye direktør.

”Thomas har gennem årene opbygget en enorm erfaring med den kommunale verden, hvor han er yderst vellidt og respekteret, og jeg er helt sikker på, at han vil blive savnet i både byrådet og i organisationen. Personligt har jeg kendt Thomas, siden han blev ansat i Fredensborg-Humlebæk Kommune i 1996. Jeg vil derfor gerne kvittere for indsatsen og ønske ham alt mulig held og lykke fremover”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

”Jeg har altid sat stor pris på at arbejde i danske kommuner og under skiftende byråd og borgmestre. Det er derfor også med vemod, at jeg snart stopper. Men det giver samtidig ro i sjælen at stoppe netop nu, hvor vi er ved at afslutte planlægningen af de meget store anlægs- og byudviklingsarbejder, så de er klar til realisering de kommende år”, siger Thomas Barfoed, der også aktivt har bidraget til det faglige arbejde i tværkommunale sammenhænge – bl.a. som næstformand for KTC – Kommunalteknisk Chefforening, og som formand for den nordiske kommunaltekniske sammenslutning NKS. 

Thomas Barfoed er 65 år og oprindeligt uddannet bibliotekar. Han blev ansat i Fredensborg-Humlebæk Kommune i 1996 som kulturchef- og bibliotekschef. Året efter blev han forvaltningschef og dermed direktør for kommunens kulturområde. Det tekniske område kom ind i porteføljen i 2005. I den nye Fredensborg Kommune har han været direktør siden starten i 2007 – dog afbrudt af 4½ år som direktør i Assens Kommune i årene 2012-2016.

Fredensborg Kommune skal de kommende år gennemføre mange, store og komplekse projekter indenfor byudvikling, byggeri, forsyning og infrastruktur. Derfor ændres den kommunale organisation, så én direktør fremover skal have sit primære fokus på den strategiske udvikling af kommunens byer, klimahandlingsplanen, en professionalisering af kommunens rolle i forhold til kommunens ejerselskaber samt ejendoms- og anlægsstyring.

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42
Direktør Thomas Barfoed tlf. 72 56 20 07

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye