Det Kongelige Teater

Balletklassikeren Raymonda er tilbage

Del

På fredag er der repremiere på Nikolaj Hübbes opsætning af balletklassikeren Raymonda - et hovedværk af koreografen Marius Petipa, der er kendt for Svanesøen, Nøddeknækkeren og Tornerose

Solodanser Wilma Giglio som Raymonda. Foto Klaus Vedfelt
Solodanser Wilma Giglio som Raymonda. Foto Klaus Vedfelt

Den legendariske ballet Raymonda vender tilbage til Gamle Scene i Nikolaj Hübbes imponerende iscenesættelse. Forestillingen er kendt for at være en af ballethistoriens mest udfordrende at danse og byder på en fortryllende kombination af overdådige kostumer, forførende musik og et stort kompagni af balletdansere på scenen.

Koreografen Marius Petipa er kendt for ikoniske balletter som Svanesøen, Tornerose og Nøddeknækkeren. I 1898 skabte Petipa sit sidste hovedværk Raymonda, som med sine hele syv soloer til hovedpartiet -flere end i selv Svanesøen- kun sjældent opføres i sin helhed uden for Rusland.

"Petipa kunne efter min mening noget, som ingen anden koreograf har kunnet før eller siden," siger balletmester Nikolaj Hübbe. "Han skabte dans, der er så uprætentiøs og naturlig, og hvor hele det klassiske regnestykke synes at gå op. Hans værker er for mig indbegrebet af klassisk ballet."

Raymonda er et dramatisk trekantsdrama om den skønne Raymonda og hendes to tilbedere. Handlingen er flyttet fra Petipas’ middelalderscenografi til det 18. århundredes overdådige sydeuropæiske rokoko. Adelskvinden Raymonda er forlovet med den unge, galante Otto, men den mauriske prins Abderam gør også krav på hendes gunst. Forestillingen udfolder sig i tre akter, der præsenterer en bred vifte af dans, herunder pas de deux’er, divertissementer, czardas og mazurkaer.

Repremieren på Nikolaj Hübbes opsætning af Raymonda finder sted på Gamle Scene den 17. maj. Forestillingen spiller otte gange frem til den 6. juni, hvorefter balletsæsonen slutter på scenerne i København, og balletten danser videre i hele landet til Kongelige Sommerballet

Kontakter

Billeder

Solodanser Wilma Giglio. Foto: Klaus Vedfelt
Solodanser Wilma Giglio. Foto: Klaus Vedfelt
Download

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater fremlægger resultaterne af advokatundersøgelse for Balletskolen18.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters bestyrelse offentliggør advokatundersøgelsen af forholdene på Den Kongelige Balletskole. Bestyrelsen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at tidligere elever i flere tilfælde har været udsat for et uacceptabelt hårdt undervisningsmiljø, og at mistrivlsen ikke skyldes enkeltpersoner, men at skolen har været præget af en tavshedskultur. Bestyrelsesformand Lars Barfoed undskylder på vegne af teatret overfor de tidligere balletelever. Sammen med teatrets ledelse vil bestyrelsen nu fortsætte forandringsprocessen og straks påbegynde arbejdet med rapportens anbefalinger.

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye