Energistyrelsen holder dialogmøde med ikke-beskyttede gaskunder den 27. maj 2024
Alle virksomheder på listen over ikke-beskyttede gaskunder inviteres til at deltage i Energistyrelsens informationsmøde.
Energistyrelsen inviterer hvert år de største gasforbrugende virksomheder til et informationsmøde, hvor der blandt andet orienteres om den nuværende forsyningssituation, forsynings- og sikkerhedspolitiske udfordringer samt scenarier for gasforsyningssituationen i Danmark. Dialogmødet er et forum for virksomheder, som vil blive hårdest ramt af en eventuel gaskrise.
Energistyrelsen vil på mødet også informere nærmere om, hvad det betyder at være en ikke-beskyttet gaskunde, og hvordan de ikke-beskyttede virksomheder er stillet i en eventuel forsyningskrise.
Alle virksomheder, som står på listen over ikke-beskyttede gaskunder, er inviteret til at deltage i dialogmødet.
Se listen hos Energinet over ikke-beskyttede gaskunder i gasåret 2024/2025 her.
Hvis din virksomhed er på listen over ikke-beskyttede virksomheder, kan du tilmelde dig dialogmødet ved at sende en mail til gasdata@ens.dk. Tilmeldingsfrist er den 20. maj 2024. Angiv venligst i mailen, om du deltager fysisk eller online.
FAKTA
Ikke-beskyttede gaskunder
- Hvert år udpeges de gasforbrugere, som vil være ikke-beskyttede i det kommende gasår (fra 1. oktober til 30. september det efterfølgende år). Kategoriseringen foretages af Energinet og sker på baggrund af kriterier fastsat af Energistyrelsen.
- Ikke-beskyttede gaskunder i gasåret fra 1. oktober 2024 til 30. september 2025 er virksomheder med et gasforbrug over 0,7 mio. kubikmeter ved øvre brændværdi på 12,157 kWh/kubikmeter.
Kontakter
Energistyrelsens pressetelefon (modtager ikke SMS'er)
Tlf:33 95 08 00Energistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Danskerne energiforbedrer deres boliger i stor stil29.11.2024 09:27:09 CET | Pressemeddelelse
Gennem de seneste fem år har danskerne energiforbedret deres boliger og bygninger i et omfang, så det tydeligt kan ses på andelen af positive energimærker.
Energistyrelsen giver tilladelse til at etablere Lillebælt Syd Vindmøllepark28.11.2024 10:20:34 CET | Pressemeddelelse
Energistyrelsen udsteder etableringstilladelse til Lillebælt Syd Vindmøllepark. Parken forventes at starte driften i 2029, hvorefter den vil kunne levere grøn strøm svarende til elforbruget i omkring 150.000 husstande.
Større forskydninger bag lille fald i energiforbruget22.11.2024 09:15:04 CET | Pressemeddelelse
Danmarks samlede faktiske energiforbrug i de første ni måneder af 2024 var lidt lavere end i samme periode af 2023. Men bag det lille fald i det samlede energiforbrug ligger større forskydninger. Det viser Energistyrelsens energistatistik, hvor man bl.a. kan læse, at forbruget af kul og olie bliver mindre, mens forbruget af vedvarende energi og elektricitet stiger.
Planlægger du energiforbedringer inden for de næste 2 år? Så søg tilskud inden den 30. november20.11.2024 09:59:13 CET | Pressemeddelelse
Går du med tanker om at få en varmepumpe, isolere eller skifte dine gamle vinduer ud med nyere, mere energieffektive varianter? Selvom renoveringsplanerne ikke er nået længere end til tegnebrættet, kan du med fordel søge tilskud fra Energistyrelsens puljer – du har nemlig 2 år til at færdiggøre dit projekt, når ansøgningen er godkendt.
Ny rapport viser vejen for Kinas grønne energiomstilling13.11.2024 06:59:13 CET | Pressemeddelelse
Som verdens største CO2-udleder spiller Kina en afgørende rolle i at få nedbragt de globale udledninger. Landets massive udbygning af sol og vind er den rette vej at gå, men energieffektivitet og markedsmekanismer skal forbedres, hvis målet om CO2-neutralitet skal nås. Det viser en ny kinesisk rapport, som danske eksperter har bidraget væsentligt til, og som bruges aktivt i udviklingen af kinesisk energipolitik.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum