1KOMMA5° Danmark

1KOMMA5° åbner nyt forsknings- og udviklingscenter i Berlin.

Del

Den dansk-tyske virksomhed, 1KOMMA5°, der er Europas førende cleantech-startup inden for CO2-neutrale energiløsninger, har åbnet et nyt forsknings- og udviklingscenter i Berlin. Med det nye udviklingscenter, skaber 1KOMMA5° 200 jobs i den tyske hovedstad. Dertil meddeler 1KOMMA5° blandt andet, at man har en målsætning om at hæve antallet af medarbejdere fra 2000 ansatte til 3000 i 2025.

Tyske politikere og 1KOMMA5°-ledelse klipper snoren over til det nye R&D center.

„Gennem kombinationen af produkt- og softwareudvikling, er forsknings- og udviklingscentret unikt inden for energisektoren. Den nye lokation gør det muligt for os at ekspandere vores teknologiske lederskab yderligere. På samme tid, lægger vi fundamentet her, så vores energiplatform, Heartbeat, kan blive en central markedsplads for millioner af kunder“, siger Philipp Schröder, der er medstifter og CEO i 1KOMMA5°.

1KOMMA5° er i øjeblikket aktive i syv lande, og deres intelligente energistyringsenhed, Heartbeat, er aktiv i Danmark, Tyskland og Sverige.

Rasmus Christiansen, der er CEO i 1KOMMA5° Danmark, er også stærkt begejstret for den ekstra indsats, der lægges i at bygge videre på det allerede stærke fundament, hvortil han siger:

„Vi har allerede teknologierne, der kan gøre det muligt for forbrugerne, at spare mange penge på elregningen, mens vi kan bidrage til at skabe en grønnere verden. Når vi investerer i forskning og udvikling, så skaber vi også mere fremtidssikre løsninger for vores kunder og for den grønne omstilling.”

Emil Helgren, der er CTO i 1KOMMA5° Danmark, tilføjer dertil: „Vi er godt i gang med vores overgang fra at være en cleantech-startup til at blive Europas førende leverandør inden for CO2-neutrale energiløsninger. Vores nye forsknings- og udviklingscenter i Berlin kommer til at være et vigtigt bidrag til optimeringen af vores eksisterende produkter, så vores kunder altid kan få den billigste og grønneste elektricitet.“

Kontakter

Billeder

Om 1KOMMA5° Danmark

1KOMMA5° Danmark er det tidligere Viasol A/S. Siden 2011 har virksomheden været leverandør af solcelleløsninger, og er nu blevet Europas førende energi- og softwareproducent. 1KOMMA5° Danmark leverer, som totalentreprenør, solcellepaneler, intelligent energistyring med Heartbeat, invertere, batteribanker, ladestandere og varmepumper – altså alt, hvad man skal bruge for at gøre sin husstand grøn.

1KOMMA5° Danmark udvælger sine produkter med en særlig omhu og sikrer, at alle deres produkter er skabt med fokus på ordentlighed og bæredygtighed. Derfor er virksomheden også kendte som en af de få solcellevirksomheder i Danmark, der udelukkende sælger solcellepaneler, der ikke indeholder kinesisk silicium.

Med mere end 200.000 solgte energisystemer på tværs af de 7 lande, virksomheden arbejder i, har man cementeret sin position som en af Europas førende inden for branchen. Det seneste regnskabsår (2023) bød på mere end en fordobling med 122%, hvor 1KOMMA5° omsatte for lidt over 3,4 mia. kroner.

Følg pressemeddelelser fra 1KOMMA5° Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 1KOMMA5° Danmark

Tidligere Tesla-direktør har opkøbt dansk solcellevirksomhed: Viasol A/S er nu blevet til 1KOMMA5° Danmark.18.4.2024 08:07:06 CEST | Pressemeddelelse

Den førende cleantech-virksomhed 1KOMMA5°, der bl.a. fokuserer på solceller og CO2-neutrale energiløsninger, har, som led i deres mission om at gøre verden til et grønnere sted, nu opkøbt danske Viasol A/S. Viasol har siden 2011 været leverandør af solcelleløsninger til danskerne, og fusioneringen markerer, at Viasol nu tager del i noget større. Målet er at udvikle en markedsførende, europæisk hard- og software platform, der gør det muligt at konvertere +500.000 husstande om året til selvstændige, CO2-neutrale energi-kraftværker gennem solenergi. Dette inkluderer bl.a. solceller, intelligent energistyring, varmepumper, ladestandere og mange flere muligheder. Det er den tidligere Tesla-direktør i Tyskland og Østrig, Philipp Schröder, der blandt andet har været instrumental i udbredelsen af Tesla i Europa, der står i spidsen for 1KOMMA5°.

1KOMMA5° rejser op mod 745 millioner kroner i kapital fra tyske storbanker15.2.2024 07:55:00 CET | Pressemeddelelse

1KOMMA5° sikrer kapital fra banker til fremtidig vækst og ekspansion Bankerne er BNP Paribas, Deutsche Bank og LBBW, og de tilfører i alt 52,5 millioner euro i første omgang. 1KOMMA5° har som mål at øge finansieringen til over 100 millioner euro som en del af en syndikeret finansieringsstruktur. I tillæg hertil vil flere midler blive investeret i teknologisk udvikling for at fremme udviklingen og udbredelsen af 1KOMMA5°’s softwareplatform “Heartbeat”.

1KOMMA5° fordobler omsætning og overskud23.1.2024 08:25:00 CET | Pressemeddelelse

1KOMMA5° har mere end fordoblet sin omsætning til omkring 460 millioner euro i 2023 sammenlignet med 206 millioner euro i 2022 Yderst rentabel: overskuddet (EBIT) er også mere end fordoblet til knap 50 millioner euro i 2023 sammenlignet med 19 millioner i 2022 Rentabilitet er opnået på trods af at have investeret et dobbeltcifret millionbeløb (euro) i egne produkter og software Til dato har 1KOMMA5° monteret mere end 170.000 solcelleanlæg, varmepumper, husbatterier og ladebokse for kunder

Den grønne omstilling 2024: Danmark har slået europarekord, ny prismodel for 800.000 elkunder og kunstig intelligens bringes ind i klimakampen.9.1.2024 08:20:00 CET | Pressemeddelelse

Året 2023 var et begivenhedsrigt år for den grønne omstilling. Et år, der på mange måder blev påvirket af det danske elmarked og regeringens tiltag. 2024 er dog startet hårdt ud. En stigning af elafgiften på 9,2% har gjort, at Danmark nu har sat en ny europarekord, og samtidig har vi allerede set at elprisen har været oppe og ramme op til 7,54 kr./kWh.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye