Nybolig

Pæn fremgang i salgspriserne på boligmarkedet

Del

Salgspriserne for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse steg fra marts til april. Udviklingen gør sig gældende i stort set alle dele af landet.

Foto: Shutterstock

I april måned blev husene herhjemme solgt for i gennemsnit 17.089 kr. pr. kvadratmeter, svarende til en stigning på 1,3 pct. fra marts til april. Det fremgår af nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Dermed er huspriserne steget i alle måneder siden årsskiftet, og har nu nået det højeste niveau siden oktober 2022.

Også sommerhusmarkedet ligger lunt i svinget. I april måned blev sommerhusene således solgt for i gennemsnit 22.792 kr. pr. kvadratmeter, svarende til en stigning på 2,7 pct. siden marts. Udviklingen glæder Mik Kristensen, der er adm. direktør i Nykredit Mægler, som er hovedkontor for Nybolig:

»Stigningen i priserne følger det mønster, vi tit ser i forårsmånederne, herunder ikke mindst fra marts til april. Men det er absolut positivt at huspriserne er steget i alle måneder siden januar. Og især når det så ovenikøbet er sket i forlængelse af en periode, hvor det ellers ikke har skortet på faktorer, som let kunne have trukket prisudviklingen i modsatte retning.«

Mest overraskende er det imidlertid, at den positive prisudvikling også gør sig gældende på ejerlejlighedsmarkedet, herunder i Københavns Kommune, hvor mange økonomer havde ventet et større prisfald som følge af overgangen til det nye boligskattesystem.

Stik mod forventningen er gennemsnitsprisen på ejerlejligheder imidlertid allerede nu tilbage på niveau med december 2023. På landsplan blev ejerlejlighederne således i april solgt for i gennemsnit 34.529 kr. pr. kvadratmeter, svarende til en stigning på 1,4 pct. siden marts. I Københavns Kommune steg kvadratmeterprisen fra 50.786 kr. til 51.632 kr., svarende til en stigning på 1,7 pct. i forhold til måneden forinden. Også her gælder det, at priserne ikke er set højere siden december 2023.

»De nye boligskatter har affødt en del usikkerhed flere steder. Men langt de fleste danskere har jo faktisk oplevet at skulle betale mindre i boligskat i 2024. Og det har klart haft en positiv afsmittende effekt på prisudviklingen generelt ligesom vores mæglere også oplever en rigtig pæn handelsaktivitet i øjeblikket« siger Mik Kristensen og fortsætter:

»For mange lejlighedsejere – særligt i København – er boligskatten derimod steget efter nytår. I en periode har det været med til at lægge et pres på priserne. Netop derfor er det også glædeligt, at det tabte allerede er indhentet. Det skyldes jo især, at der lige nu er flere købere end sælgere. Godt hjulpet på vej af stigende lønninger og en faldende rente, som har vejet op for de skattestigninger, vi har set på blandt andet lejligheder i de større byer.«

I Frederiksberg Kommune, hvor koncentrationen af ejerlejligheder er størst i landet, steg kvadratmeterprisen fra marts til april med 1,3 pct. hvilket er det højeste niveau siden august 2022. Den positive udvikling gør sig også gældende i bl.a. Aarhus Kommune, hvor kvadratmeterprisen steg med 1,8 pct. og dermed nåede det højeste niveau siden november 2023. I landets tredje- og fjerdestørste kommune, hhv. Aalborg Kommune og Odense Kommune, steg den gennemsnitlige kvadratmeterpris med hhv. 0,6 og 0,7 pct. fra marts til april.

Udvikling i salgspriserne fra marts til april 2024 (pct.)

Boligtype →

Region ↓

Villaer & rækkehuse

Ejerlejligheder

Sommerhuse

Hovedstaden

+1,4 %

+1,5 %

+4,8 %

Midtjylland

+0,6 %

+2,1 %

+3,6 %

Nordjylland

+3,4 %

+1,2 %

+5,4 %

Sjælland

+0,8 %

+2,2 %

+3,7 %

Syddanmark

+1,2 %

÷1,1 %

÷4,7 %

Hele landet

+1,3 %

+1,4 %

+2,7 %

Kilde: Boligsidens Markedsindeks

Nøgleord

Kontakter

Om Nybolig

Med sine mere end 220 forretninger og 1.200 medarbejdere, er Nybolig én af Danmarks allerstørste ejendomsmæglerkæder.

Nybolig er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Nybolig

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nybolig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye