Folkekirkens Nødhjælp

Nordmænd og danskere under samme tag i Kyiv

Del

To af Nordens største nødhjælpsorganisationer, Folkekirkens Nødhjælp og norske Kirkens Nødhjelp, samler kræfterne i én stor dansk ledet indsats i Ukraine.

Jonas Nøddekær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, og Kjersti Thoen, finansdirektør i Kirkens Nødhjelp, besøger et central-varmeværk i Mykolaiv, der er blevet ramt under de gentagne missil- og droneangreb på kritisk infrastruktur i Ukraine. Varmeværket er blevet genetableret gennem det dansk-norske Ukraine program,  og kan nu levere varme til op mod 160.000 mennesker.  De er flankeret af Robert Behnisch, leder af programmet i vand og sanitetsarbejde, og Dmytro Roi, grundlægger af samarbejdspartneren SDS, der arbejder med vand- og varmeforsyning og som har stået for at få central-varmeværket repareret.
Jonas Nøddekær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, og Kjersti Thoen, finansdirektør i Kirkens Nødhjelp, besøger et central-varmeværk i Mykolaiv, der er blevet ramt under de gentagne missil- og droneangreb på kritisk infrastruktur i Ukraine. Varmeværket er blevet genetableret gennem det dansk-norske Ukraine program, og kan nu levere varme til op mod 160.000 mennesker. De er flankeret af Robert Behnisch, leder af programmet i vand og sanitetsarbejde, og Dmytro Roi, grundlægger af samarbejdspartneren SDS, der arbejder med vand- og varmeforsyning og som har stået for at få central-varmeværket repareret. Rasmus Gravesen/ Folkekirkens Nødhjælp

Gennem et fireårigt fælles humanitært program puljer organisationerne funding, ekspertiser og administration og kommer dermed til at nå ud til langt flere mennesker med nødhjælp, minerydning og genopbygning. Det dansk-norske samarbejde har foreløbigt modtaget 168 millioner kroner til indsatserne i Ukraine.

Et fælles program i netop Ukraine giver rigtig god mening, siger Jonas Nøddekær Vejsager, nyslået generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, der – som sin første officielle handling – deltager i åbningen af det nye fælles kontor i Ukraines hovedstad Kyiv.

“Vi har forskellige ekspertiser, som hver især er helt nødvendige for det humanitære arbejde og genopbygningen af det krigshærgede land. Sammen supplerer vi hinanden og skaber langt mere omfattende aktiviteter til gavn for mennesker og samfund i Ukraine. Og til sammen er vi en stor nødhjælpsaktør, der virkelig kan gøre en forskel," siger Jonas Nøddekær.

Genopbygning og sikre samfund
Kirkens Nødhjelp er eksperter i vand og sanitet, mens Folkekirkens Nødhjælp er eksperter i uddeling af kontanter og i humanitær minerydning. Sammen kan de kirkelige nødhjælpsorganisationer rydde områder forurenet med ueksploderet ammunition og derefter genopbygge den kritiske infrastruktur, der er ødelagt under krigen.

Siden krigens begyndelse i februar 2022 har Kirkens Nødhjelp støttet Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Ukraine, og tre eksperter fra den norske organisation har været lånt ud til konkrete humanitære opgaver. Det nye fælles humanitære program bygger således videre på et allerede tæt samarbejde i Ukraine. Om samarbejdet siger Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp:

“Folkekirkens Nødhjælp har i en årrække været en af vores vigtigste partnere både i det nordiske samarbejde og i det fælles globale netværk, ACT Alliance, som vi begge er del af. Vi er meget glade for at indgå et nyt partnerskab med et fælles kontor i et krigshærget land, hvor behovet for humanitær hjælp er enormt og vil være det i mange år fremover.”

Mange års partnerskab
Folkekirkens Nødhjælp og Kirkens Nødhjelp har en lang historie med tætte partnerskaber og har blandt andet fælles programmer i Zambia, Malawi, Myanmar og Palæstina.

De to nordiske søsterorganisationer markerer i dag åbningen af det nye fælles kontor i Kyiv med en reception med deltagelse af blandt andet den danske ambassadør, repræsentanter for EU, FN og andre donorer og samarbejdspartnere.

Læs mere om Folkekirkens Nødhjælps indsatser i Ukaine her

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp29.4.2024 10:11:51 CEST | Pressemeddelelse

50-årige Jonas Vejsager Nøddekær er udpeget til ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Stillingen blev slået op, da Birgitte Qvist-Sørensen forlod posten tidligere på året. Jonas Nøddekær har været fungerende generalsekretær i de seneste 3 måneder og kommer fra en stilling som international direktør i organisationen. Marianne Hoff Andersen, forperson for bestyrelsen i Folkekirkens Nødhjælp, siger: “Vi er meget glade for det stærke felt, der søgte stillingen som generalsekretær - og selvfølgelig også meget stolte over, at Folkekirkens Nødhjælp selv kunne levere den stærkeste kandidat til den vigtige post. Ansættelsesudvalget og bestyrelsen pegede enstemmigt på Jonas Nøddekær på baggrund af en grundig ansættelsesproces." “Jonas Nøddekær har stærke kvalifikationer både fagligt og ledelsesmæssigt. Han er den rette til at videreføre Folkekirkens Nødhjælps værdidrevne engagement i samarbejde med vores kirkelige og folkelige bagland og drive vores stærke nødhjælps- og udviklingsarbejde b

Sportens verden spist af med halvt ton overskudsris24.4.2024 15:31:20 CEST | Pressemeddelelse

Flere end 1.000 deltagere ved Idrætsmødets konference i Aalborg får i disse dage serveret 540 kg. økologiske ris og krydderipasta fra madspildssupermarkedet Wefood, som Folkekirkens Nødhjælp driver. Det flugter med Idrætsmødets fokus på klima og bæredygtighed, som i år diskuteres i en række paneldebatter og workshops. Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær er glad for samarbejdet med Idrætsmødet og Restaurant AKKC by MEST i Aalborg Kongres & Kultur Center, der bidrager til at bekæmpe madspild ved at bruge økologiske ris og krydderipastaer fra Wefood-supermarkedet i Aalborg til at bespise idrættens organisationer, deltagende kommuner, universiteter, politikere, ngo’er osv. “Det er et konkret og bæredygtigt indspark på Idrætsmødet, at AKKC by MEST bruger overskudsvarer fra Wefood i menuen til deltagerne,” siger Jonas Nøddekær, konstitueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, der selv deltager i en række debatter om idrættens ansvar i forhold til klima og

Folkekirkens Nødhjælp kickstarter klimatopmøde i København18.3.2024 14:15:28 CET | Pressemeddelelse

I denne uge mødes en lang række af verdens klimaministre til topforhandlinger i Danmark ved det årlige ’Copenhagen Climate Ministerial’. Dagen før forhandlingerne officielt går i gang, samler Folkekirkens Nødhjælp, i samarbejde med Concito og internationale partnere, ministre, topembedsmænd og førende klimaorganisationer fra hele verden til klimadiskussioner for at sikre finansiering til klimatilpasning i det globale syd. ”Vi er glade for at kunne samle så mange ministre og eksperter i samme rum i vores lokaler i København, så vi kan levere vigtige klimabudskaber op til de officielle forhandlinger senere på ugen. Det er vigtigt, at regeringer i hele verden sætter handling bag løftet om flere midler til at hjælpe verdens mest udsatte befolkninger med at tilpasse sig en kogende klode”, siger Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær. Ifølge Jonas Nøddekær er behovet for klimatilpasning i det globale syd akut. ”Klimaforandringerne medfører nye udfordringer for me

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye