Næstved Bibliotek og Borgerservice

Hvordan går det med mænds sundhed og trivsel?

Del

Mandag den 17. juni kl. 19.00-21.00 er der foredrag på Næstved Bibliotek med psykolog og forskningsleder ved Rigshospitalet Svend Aage Madsen, som gennem mange år har arbejdet med mænds sundhed og trivsel.

Psykolog og forskningsleder ved Rigshospitalet Svend Aage Madsen har gennem mange år arbejdet med mænds sundhed og trivsel.
Psykolog og forskningsleder ved Rigshospitalet Svend Aage Madsen har gennem mange år arbejdet med mænds sundhed og trivsel. Credit: Jasper Carlberg

Næstved Bibliotek og Borgerservice har gennem flere år afholdt Hold Hjernen Frisk-forløb for mandlige seniorer. For nylig mødtes deltagerne fra de forskellige hold til et fælles møde på biblioteket. Her var der stor interesse for at høre noget mere om mænds sundhed og trivsel. Og det er lige netop det, som psykolog og forskningsleder ved Rigshospitalet Svend Aage Madsen har arbejdet med gennem mange år.  

Mænds mistrivsel opdages for sent

- Nogle mænd i Danmark lever ca. 2 år kortere end kvinder. For andre er det helt op til 10 år kortere. Mænd rammes oftest af de fleste sygdomme og de har langt større dødelighed af dem end kvinder, fortæller Svend Aage Madsen og fortsætter: - Mænd går også mindre til lægen. Derfor opdages mænds mistrivsel ofte for sent. 

Mænd og forældrerollen

Svend Aage Madsen ser også på mænd og forældrerollen. - Mange mænd engagerer sig i forældreskabet, og i dag med mulighed for mere barsel. Dog får omkring en fjerdedel af alle mænd aldrig børn. 

Hvad sker der med mændene?

Så, hvad sker der med mændene i dag? Og hvad må der gøres? Det og meget mere kommer Svend Aage Madsen og fortæller om på Næstved Bibliotek mandag den 17. juni. Der bliver også tid til snak og spørgsmål efter foredraget.

Billetter til 100 kr. kan købes på www.naesbib.dk 

I foråret 2024 sætter Næstved Bibliotek fokus på kærligheden og lidenskaben i dens mange afskygninger med en række arrangementer, der på forskellig vis knytter an til temaet. Arrangementet med Svend Aage Madsen er en del af dette.

Faktaboks: Svend Aage Madsen er psykolog, ph.d. og klinisk specialist og har været tilknyttet Rigshospitalet siden 2018. Han er forfatter til en lang række bøger og artikler. Holder foredrag inden for en bred vifte af temaer. Afholder kurser og seminarer om forskellige emner.

Har mange års erfaring med psykologsamtaler og supervision. 

Vedr. billeder: Hermed gives tilladelse til at bruge vedhæftede billeder redaktionelt.

Kontakter

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye