DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF præsenterer 'Danmarks Unge Valgtest': Hvem er du enig mest med?

Del

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd præsenterer nu en valgtest med udelukkende unge kandidater frem mod valget til Europa-Parlamentsvalget. En analyse viser nemlig, at unge vægter muligheden for at stemme på en ung kandidat højere end tidligere. Samtidig er unge under 30 år stærkt underrepræsenteret i parlamentet.

Grafik: Grafisk Afdeling
Grafik: Grafisk Afdeling

Der er brug for flere unge stemmer i Europa-Parlamentet. Det er kun 5 ud af 705 medlemmer af Europa-Parlamentet, der er 30 år eller under, når denne valgperiode udløber. I et forsøg på at sikre danske og europæiske unge større repræsentation i EU lancerer DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd en valgtest, hvor man kan se, hvilken ung kandidat man er mest enig med. Vi kalder den 'Danmarks Unge Valgtest'. Det er således kun kandidater under 30 år, som er repræsenteret i valgtesten.

”Unge er dårligere repræsenteret i folkevalgte forsamlinger end andre aldersgrupper. Med denne valgtest øger vi opmærksomheden på, at der er en masse spændende unge kandidater at vælge i mellem uanset, hvor på det politiske spektrum du befinder dig, samtidig med at vi sætter fokus på de mange dygtige, unge kandidater, der brænder for at repræsentere danske unge i Europa-Parlamentet,” siger Christine Ravn Lund, der er forkvinde for DUF.

Flere unge prioriterer en ung kandidat
DUFs nye demokratianalyse fra 2024 viser, at over at 58 % af unge under 25 år med stemmeret prioriterer at stemme på en ung kandidat. Det er markant stigning fra 43 % i 2022. Derfor ønsker DUF også at have et øget fokus på de mange unge kandidater, som stiller op til Europa-Parlamentet.

”Gennemsnitsalderen i Europa-Parlamentet ligger på omkring 53 år, så der er brug for, at der kommer flere unge kræfter ind i parlamentet til at repræsentere os. Med vores valgtest giver vi alle unge og meget dygtige kandidater en god mulighed for at nå endnu flere vælgere, samtidig med at valgtesten og vores temaside giver unge vælgere et godt overblik over alle unge kandidater,” fortæller Christine Ravn Lund.

Valgtesten lanceres 9. maj 2024 og er tilgængelig frem til valgdagen 9. juni 2024. 

Bagom valgtesten:

  • Testen består af 20 spørgsmål.
  • 23 unge kandidater fra 11 partier er repræsenteret i DUFs valgtest.
  • Ved valget 2022 flyttede over 100.000 danskere deres kryds på grund af en valgtest.

Kontakter

Birgitte L. SøeSpecialkonsulent i politisk rådgivning og presseansvarlig

Tlf:60201420bs@duf.dk

Links

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fælleråd er paraplyorganisation for 78 landsdækkende, demokratiske børne- og ungdomsorganisationer, der i alt repræsenterer over 600.000 danske børn og unge.

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye