Bestyrelsesformænd for de 15 naturnationalparker er nu udpeget
Arbejdet med at nedsætte bestyrelser for de 15 planlagte naturnationalparker er i fuld gang, og 15 bestyrelsesformænd er nu udpeget.
De lokale bestyrelser for naturnationalparker kan give input til Naturstyrelsen om forvaltningen af de enkelte naturnationalparker. De lokale bestyrelser kan bl.a. få indflydelse på friluftsfaciliteter, låger, ruteforløb, og input til den mere specifikke afgrænsning af naturnationalparker.
”Naturnationalparkerne er afgørende for at give Danmark mere og bedre vild natur. Samtidig vil områderne byde på spændende naturoplevelser, og vi vil gerne sikre, at de lokale borgere i områderne kan give input til forvaltningen af naturnationalparkerne. Derfor er jeg meget tilfreds med, at 15 dygtige personer, som har lokalt kendskab til områderne, har takket ja til formandsposterne. Deres input bliver vigtige for naturområderne,” siger miljøminister Magnus Heunicke.
Bestyrelserne vil erstatte de nuværende lokale projektgrupper, og organisationer i projektgrupperne er blevet inviteret til at indstille medlemmer til de kommende bestyrelser.
Det forventes, at de øvrige bestyrelsesmedlemmer for naturnationalparkerne vil være udpeget inden sommer. Bestyrelsesformændene er udpeget for en fireårig periode.
Etableringen af Danmarks første naturnationalparker i Gribskov og Fussingø forventes at starte i september 2024. Der tages hensyn til ynglesæsonen, som strækker sig fra marts til og med august, så etableringen ikke forstyrrer fuglene i området.
Her er de 15 første bestyrelsesformænd:
- Naturnationalpark Almindingen: Laila Kildesgaard
- Naturnationalpark Bistrupskovene: Jan Eriksen
- Naturnationalpark Draved Skov og Kongens Mose: Niels Johannesen
- Naturnationalpark Fussingø: Katrine Fruelund
- Naturnationalpark Gribskov: Kaare Larsen
- Naturnationalpark Hanstholm: Lars Riis
- Naturnationalpark Hellebæk Skov og Teglstrup Hegn: Daniel Boalth Petersen
- Naturnationalpark Husby Klitplantage: Helle Sigh
- Naturnationalpark Kompedal: Ole Nielsen
- Naturnationalpark Læsø Klitplantage: Finn Mikkelsen
- Naturnationalpark Mols Bjerge: Anne Sophie Gamborg
- Naturnationalpark Nørlund Plantage og Harrild Hede: Hanne Bæk Olsen
- Naturnationalpark Stråsø: Dorte-Pia Ravnsbæk
- Naturnationalpark Tranum: Lisa Kronborg Sørensen
- Naturnationalpark Ulvshale skov: Tove Damholt
Yderligere oplysninger:
Presserådgiver Malena Chandrasekaran Pirasath, Miljøministeriet, tlf. 21 72 53 93
Følg pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet
Sprøjtemidler med PFAS-aktivstoffer bliver forbudt7.7.2025 15:00:48 CEST | Pressemeddelelse
Miljøstyrelsen har truffet afgørelse om at tilbagekalde 23 sprøjtemidler med PFAS-aktivstoffer. Afgørelsen træffes på baggrund af en grundig vurdering af ny viden fra GEUS, der har belyst, at sprøjtemidlerne nedbrydes til det skadelige stof trifluor-eddikesyre (TFA), som ender i grundvandet. Miljøstyrelsen er derudover i gang med at vurdere yderligere 10 sprøjtemidler, der også har vist udvaskning af TFA.
Nyt skridt mod nationalt pant- og retursystem for takeaway-emballage7.7.2025 06:54:06 CEST | Pressemeddelelse
Takeaway-emballage bliver i høj grad lavet af engangsplastik. Det har en kort levetid, kræver mange ressourcer at producere og forbrænde og udgør dermed et problem for både klima og miljø. Derfor skal Danmark have et nationalt pant- og retursystem, og nu etableres et sekretariat, der skal stå i spidsen for at samle branchen.
Ny fiskeriaftale: Alle farvande omkring Fyn omfattes af trawlforbud2.7.2025 13:36:48 CEST | Pressemeddelelse
En ny politisk aftale mellem regeringen og LA, SF, K, EL, RV og ALT sætter gang i den hidtil største beskyttelse af havbunden i Danmark. Aftalen sætter en stopper for fiskeri med bundslæbende redskaber i cirka 1/3 af det trawlpåvirkede areal i de indre danske farvande, herunder i farvandene omkring Fyn.
Ny milepæl for havet: Stor del af det danske hav bliver nu trawlfrit2.7.2025 13:28:47 CEST | Pressemeddelelse
18,7 procent af det danske havareal udlægges til trawlfrie zoner. Det er resultatet af en politisk aftale som regeringen indgået sammen med LA, SF, EL, K, RV og ALT. Aftalen er den hidtil største beskyttelse af havbunden i Danmark og sætter en stopper for bundtrawl i cirka 1/3 af det trawlpåvirkede areal i de indre danske farvande.
Ny strategi: 17 spildevandsselskaber politianmeldt for ulovlig udledning1.7.2025 10:54:49 CEST | Pressemeddelelse
Miljøstyrelsen har siden 2023 politianmeldt 17 spildevandsselskaber. Det sker som led i en skærpet tilsynsindsats, som Miljø- og Ligestillingsministeriet satte i gang med en ny strategi i 2023.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum