Aalborg Universitet

Danmarks bedste unge hackere tørner sammen til De Danske Cybermesterskaber 2024

Del

100 unge cyberkombatanter dyster om en plads på det Danske Cyberlandshold ved De Danske Cybermesterskaber d. 4. maj 2024

To glade unge mænd står og holder om hinanden skulder ved skulder. De bærer t-shirts med et logo fra De Danske Cybermesterskaber.
Selvom hackerne dyster mod hinanden er cybersikkerhed i sidste ende en holdsport. AAU/Mads Sejer Nielsen

Danmarks hackere er blandt de bedste i Europa, og når 100 unge hackere dyster i cyberspace lørdag d. 4. maj på Aalborg Universitet i København, bliver der kamp til stregen om én af de ti eftertragtede pladser på det Danske Cyberlandshold.

De seneste år har Danmarks unge hackere gjort sig bemærket i Europa med guld- og bronzemedaljer til EM i Cybersikkerhed i henholdsvis 2022 og 2023, og derfor har mange af deltagerne trænet hårdt op til De Danske Cybermesterskaber. Derfor er forventningerne også høje i år, lyder det fra cyberlandsholdstræner og professor i cybersikkerhed på Aalborg Universitet Jens Myrup Pedersen.

”Det er en fornøjelse at se så mange unge, der brænder for at blive dygtige til cybersikkerhed og sikre Danmark en stærk placering til de europæiske mesterskaber. Men det er mindst lige så vigtigt at kunne være med til at forsvare Danmark mod den stadigt voksende cybertrussel. Cybersikkerhed er en holdsport, og ved at samle så mange talenter til en fysisk konkurrence understøtter vi det stærke fællesskab, som vi gerne vil bygge videre på,” siger han.

Deltagerne er opdelt i Juniorer og Seniorer i aldersgrupperne 15-20 år og 21-25 år. Der kåres en Dansk Cybermester i hver aldersgruppe, og derudover går yderligere 23 deltagere videre til en intens Bootcamp i juni. Her bliver feltet kogt ned til ti unge, som udgør det endelige landshold, der skal til de Europæiske Cybermesterskaber, ECSC, i Italien til oktober.

De Danske Cybermesterskaber er skabt af Industriens Fond, Forsvarets Efterretningstjeneste, fem danske universiteter og Happy42. Formålet er at styrke unges kompetencer indenfor IT og cybersikkerhed, fordi det danske og internationale erhvervsliv har hårdt brug for dem, siger Malene Stidsen, der er programchef ved Industriens Fond og uddyber:

”Cybersikkerhed bliver kun vigtigere i takt med den øgede digitalisering af vores samfund og virksomheder. Efterspørgslen på de specialiserede kompetencer vil kun vokse. Fra et virksomhedsperspektiv er der altså store gevinster at hente, hvis man kommer på forkant med cybertruslen og formår at vende it-truslen til en konkurrencefordel. En forudsætning for at lykkes med det er dog, at vi har kompetencerne til at løfte opgaven, og her spiller Cybermesterskaberne en vigtig rolle, der skal give endnu flere unge blod på tanden ift. at forfølge en karriere inden for cybersikkerhed.”

De seneste år har også budt på flere prøvelser af cybersikkerheden i Danmark, og fremtiden tyder også på et mere ustabilt geopolitisk landskab med højrisiko for hackerangreb. Derfor er det vigtigt, at vi understøtter alle de cybersikkerhedstalenter, vi kan, i et stadig mere digitaliseret samfund, siger Thomas Flarup, der er chef ved Center for Cybersikkerhed.

”Danmark står over for en alvorlig cybertrussel, og vi har mere end nogensinde før brug for et stærkt cyberforsvar. Derfor er det vigtigt, at vi understøtter og udvikler cybertalenter, for der er virkelig brug for deres kompetencer. De er en vigtig del af Danmarks digitale fremtid, og jeg glæder mig til at heppe på dem ved De Danske Cybermesterskaber i weekenden”

Flere end 1800 unge har tilmeldt sig til online træningssessioner i begyndelsen af forløbet i foråret, og omkring 700 unge har deltaget i den første kvalifikationsrunde, som fandt sted i marts.

Det hele foregår på Aalborg A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV. Gå ind ad hovedindgangen, og så fylder konkurrencen det meste af kantineområdet.

Kontakter

Aalborg Universitet | Cyberlandsholdet
Journalist, Mads Sejer Nielsen: +45 29 64 49 81
Professor, Jens Myrup Pedersen Mobil: +45 21 84 79 31

Happy42
Projektleder på DDC, Linda Pedersen, Mobil: +45 91 53 88 73

Forsvarets Efterretningstjeneste
Chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Flarup, via presse: +45 2016 0593

Industriens Fond
Indholdsansvarlig, Amalie Jantzen +45 3113 1060

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye