Energi Fyn

Hvor skal du lade elbilen?

Del

68% af danskerne vil kunnne lade bilen op i indkørslen. Men hvad gør du egentlig, hvis du ikke kan få en ladeboks derhjemme? 

De fleste danskere vil kunne få en ladeløsning opsat ved deres bolig
De fleste danskere vil kunne få en ladeløsning opsat ved deres bolig Foto: Zaptec

Langt størstedelen af elbilejerne har opsat en ladeboks derhjemme, og det er der en god grund til. Ifølge energiselskabet Energi Fyn, som blandt andet tilbyder ladeløsninger, kan der være mange penge at spare, hvis man får sin egen ladeboks installeret derhjemme.

68% kan få en ladeboks derhjemme

Ifølge en rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fra december 2023 vil 68% af den danske, voksne befolkning have mulighed for at lade ved deres bolig. 

- Danskerne kører i gennemsnit 16.000 kilometer om året, så hvis dit kørselsbehov matcher det, er det langt billigere for dig at installere en ladeboks derhjemme med forbrugsafregning frem for at vælge et abonnement til en fast månedlig pris. Sidstnævnte tjener sig nemlig først ind, hvis du kører mere end 30.000 kilometer om året, lyder det fra Finn Andersen, der er kommerciel direktør hos Energi Fyn.

Ifølge Energi Fyn er der også en anden fordel ved at få sin egen ladeboks, og det er en god idé at have for øje som elbilist.

- Du har mange penge at spare ved at vælge en serviceaftale på ladeboksen samme sted, hvor din husstand har sin elaftale. Elprisen inkluderer en afgift, som staten har lagt oveni. Den afgift kan du få refunderet, når du lader din bil - hvis du ikke i forvejen har nedsat elafgift på grund af f.eks. solceller, elvarme eller en varmepumpe.

- Men du kan kun få den fulde elafgift refunderet ved opladningerne, hvis du har ladeløsning og elaftalen samlet det samme sted, og det kunne f.eks. være hos Energi Fyn, hvor du desuden også kan flytte din nuværende ladeløsning over for 0 kr., fortæller Finn Andersen.

32% kan ikke få en ladeboks derhjemme 

Det er dog ikke alle, der lige kan opsætte deres egen ladeboks. Bor du i etagebyggeri, er det ikke lige til at få en ladeløsning i trappeopgangen eller på udearealerne.

Men Finn Andersen og Energi Fyn kommer med en oplagt løsning.

- Flere og flere  virksomheder opsætter ladestandere til brug for firmabiler, medarbejdere og gæster. Vi har medarbejdere her hos Energi Fyn, der ikke kan opsætte en ladeboks ved deres hjem. De lader så udelukkende på vores p-plads to-tre gange i løbet af ugen, mens de er på arbejde, siger Finn Andersen, der tilføjer:

- I det hele taget giver det god mening for virksomheder at opsætte ladestandere og tilbyde den mulighed for deres medarbejdere, gæster og for offentligheden. Der ligger en stor samfundsgevinst i at gøre sine ladestandere offentligt tilgængelige, for det er mindre omkostningstungt at etablere ladestandere på virksomhedens p-plads – til glæde for medarbejdere, naboer og lokalområde – frem for at opføre store lynladestationer, slutter han.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Energi Fyn

Energi Fyn er en moderne energikoncern, og vi er ejet af 220.000 fynske andelshavere.

Vi deltager aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem blandt andet via projekter inden for elektrificering, solceller, vindmøller, elbiler, varmepumper og energirådgivning.

Vi sælger el, naturgas, varmepumper og ladeløsninger, vi tilbyder forskellige bredbåndsløsninger, og vi etablerer og driver gadebelysningen i flere kommuner på Fyn, ligesom vi etablerer andre former for ude- og effektbelysning. Herudover håndterer vi afregning og kundeservice for flere forsyninger på Fyn. Energi Fyns datterselskab, Vores Elnet, ejer og driver elforsyningsnettet på størstedelen af Fyn.

Vi investerer i forskning, kultur og udvikling blandt andet via vores to fonde, som hvert år uddeler midler til projekter, der er til gavn for fynboerne og Fyn. 

Vores hovedsæde er placeret i Odense, hvor vi beskæftiger 400 medarbejdere på en række fagområder inden for teknik, administration, økonomi, kundeservice med mere. 

Følg pressemeddelelser fra Energi Fyn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi Fyn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye