Lyngby-Taarbæk Kommune

Børnehaveklasse hedder det altså…

Del

Kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune har besluttet, at det yngste klassetrin fra nu af hedder Børnehaveklasse.

Elever laver skolearbejde.

På Kommunalbestyrelsesmødet 2. maj blev det vedtaget, at Lyngby-Taarbæk Kommune fremover udelukkende skal benytte betegnelsen ”børnehaveklasse” om det første skoleår. Hidtil har man ellers vekslet mellem 0. klasse og børnehaveklasse, men det skal være slut. Beslutningen sker på baggrund af Skoleudvalgets anbefaling.

Ord med mening

Formand for Skoleudvalget, Mette Schmidt Olsen udtaler: “Ved at insistere på at kalde det børnehaveklasse, signalerer vi i højere grad, at det første år i skole er en overgangsperiode i børnenes liv, hvor de skal lære at gå i skole. Så selvom de i børnehaven øver sig på at skulle starte i skole, er der altså ingen forventninger til, at de skal mestre at være skolelever fra første dag.
Vi har et stærkt fokus på trivsel både i daginstitutioner og på skolerne - og vi ved, at noget af det, der presser børn og unge, er både deres egne og andres forventninger til at skulle præstere. Det skal vi have et opgør med - og at kalde det børnehaveklasse er et sted af starte.”

Skoleudvalgets næstformand, Bodil Kornbek fortsætter: “Vi håber, at vi med beslutningen signalerer, at der er sammenhæng mellem børnehave og skole. Der skal være tid til at børn finder ud af og forstår skolens rammer, rutiner og sociale kultur. Legen er i den sammenhæng et centralt element i undervisningen med vægt på legens egenværdi og læring gennem leg og aktiviteter.“

Sproget kan lette presset fra de små skuldre

”Ved at ændre den måde vi kommunikerer på i kommunen, kan vi forhåbentlig påvirke forventningerne til skolelivets første år, og derigennem lette en smule af presset fra de små skuldre”, siger Mette Schmidt Olsen.

”Det vigtigste er dog at have et særligt øje og forståelse for børns behov og trivsel. Vores ønske er at alle børn oplever en rolig og tryg skolestart", afslutter Bodil Kornbek.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye