Haderslev Kommune

Det er tid til at nominere årets æreshertug

Del

Årets Æreshertug 2024 skal findes. I år kan traditionen med at kåre en æresborger i Haderslev Kommune fejre 50 års jubilæum. Alle i Haderslev Kommune kan indstille en person eller gruppe, der har gjort en forskel i Haderslev Kommune.

Jesper Ry blev i 2021 kåret som årets æreshertug.
Jesper Ry blev i 2021 kåret som årets æreshertug. Haderslev Kommune

Siden 1974 er der hver år udnævnt en æreshertug i Haderslev. Den ærefulde titel er opkaldt efter Hertug Hans den Ældre (1521-1580) og gives til en borger, som har gjort sig positivt bemærket og som har skabt øget interesse for kommunen og aktiviteterne.

Hertug Hans var hertug i områderne Haderslev og Tørning i midten af 1500-tallet. I sin tid som hertug fik han bl.a. opført slottet Hansborg, Hertug Hans Hospitalskirke, Den gamle Latinskole ved Domkirken og det første apotek udenfor København. Området oplevede en opblomstring, og flere af hans bygninger står der den dag i dag.

”Traditionen med at kåre en æresborger går 50 år tilbage i Haderslev Kommune, og det kan vi godt være stolte af. Jeg glæder mig til igen i år at se, hvilke borgere der nomineres til titlen. Det er altid en fornøjelse at høre om de mange frivillige kræfter, der bliver brugt i kommunen”, siger borgmester Mads Skau.

Har man et bud på, hvem der skal være årets æreshertug, så kan man komme med sit bud senest den 17. maj 2024. Forslaget skal være skriftligt begrundet og sendes til: Haderslev Kommune, Kultur og Fritid på mail: kulturogfritid@haderslev.dk

En æreshertug er en person eller en gruppe, der:

  • har gjort en positiv forskel i forhold til Haderslev Kommunes omdømme.
  • har bidraget til en positiv udvikling og vækst.
  • har leveret en ihærdig og vedvarende indsats udover det forventelige.
  • har været med til at gøre Haderslev Kommune sjovere, bedre og mere attraktiv. 

Kåringen af årets æreshertug sker lørdag den 1. juni kl. 13.00.

Det er en komité, der udvælger, hvem der skal være æreshertug. Komiteen består af borgmesteren, en repræsentant fra de tidligere æreshertuger, lokalredaktører fra den lokale, skrivende presse og arrangøren af Hertug Hans Festivalen - Foreningen Hertug Hans Festivalen.

Hædring

Æreshertugen honoreres hædres med blomster, kæde og en reception. Derudover får æreshertugen sit navn indgraveret i en messingplade, der placeres i belægningen på Ved Stormklokken i Haderslev. Her kan navnene på alle tidligere æreshertuger ses. Derudover inviteres den nyudnævnte hertug og ledsager til at deltage i det historiske taffel i forbindelse med Hertug Hans Festival.

Tidligere æreshertuger

Æreshertugen indtræder i rækken af æreshertuger, der bl.a. tæller navne som: Poul Schlütter, Ole Olsen, Louis Ehlers, Teatret Møllen, Niels Henrik Arendt, Svend og Sanne Brodersen, Jesper Ry Jørgensen og sidste års vinder Anette Kastbjerg.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Økonomiudvalg indstiller, at direktør stopper i Haderslev Kommune23.4.2024 20:07:28 CEST | Pressemeddelelse

Økonomiudvalget i Haderslev Kommune har i dag besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at samarbejdet med direktør for Børn og Kultur, Charlotte Veilskov, skal ophøre. Begrundelsen er, at økonomiudvalget ikke længere har den fornødne tillid til, at direktør Charlotte Veilskov kan lykkes med opgaven. Det er kommunalbestyrelsen, der træffer den endelige beslutning i sagen. Charlotte Veilskov er fritaget for tjeneste, indtil kommunalbestyrelsen træffer beslutning på kommunalbestyrelsesmødet. Det er hensigten, at dette kan ske den 30. april 2024, idet en fratrædelsesaftale på det tidspunkt forhåbentlig er på plads. I perioden fra direktør Charlotte Veilskovs fritagelse for tjeneste og frem til, at kommunalbestyrelsen træffer beslutning i sagen, varetager kommunaldirektøren funktionen som direktør for Børn og Kultur.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye