Foråret er kommet til Dalum Papirfabrik: Udlejer én bolig om dagen og sætter flere rækkehuse til salg

Del

I sidste blev de sidste 80 af Dalum Papirfabriks i alt 301 lejeboliger afleveret, ligesom der var rejsegilde på første etape af Odense-bydelens populære rækkehuse. Samtidig udlejes der i gennemsnit en bolig om dagen.

Dalum Papirfabrik i Odense er for alvor ved at tage form.

Hovedparten af bygningerne står nu færdige, der er etableret gangstier og grønne områder og hundredvis af mennesker er allerede flyttet ind i bydelen.

Og i sidste uge nåede Dalum Papirfabrik nået endnu en milepæl, idet projektudvikler MT Højgaard Property Development kunne aflevere områdets sidste af i alt ni blokke, der tilsammen rummer 301 lejeboliger, til køberen Niam.

Den niende blok – i daglig tale kaldet Friskstofhuset - består af 80 boliger og bliver områdets største og mest markante bygning. Bygningen husede i sin tid en 100 m2 stor papirmaskine, og dele af den originale betonkonstruktion er bevaret for at bygge bro mellem det gamle og det nye. Hertil kommer, at den sydvendte facade over tid vil blive plantet til og ‘begrønnet’.

Afleveringen af de 80 boliger sker på det helt rigtige tidspunkt, idet der for alvor er kommet gang i udlejningen af lejeboliger.

”Vi er glade for at kunne overtage de sidste 80 lejligheder her cirka tre år efter, at vi indgik aftalen om at købe 301 lejligheder. Byggeriet har forløbet problemfrit, og området er nu ved at tage den form, som har været visionen fra begyndelsen. Udlejningen gik til at begynde med lidt langsommere, end vi havde forventet, men nu er vi kommet et gear op, og vi har cirka lejet en bolig ud om dagen i snit i løbet af april. Vi forventer, at flere og flere stille og roligt vil få øjnene op for områdets kvaliteter,” udtaler landechef for Niam, Jacob de Lichtenberg.

Flere rækkehuse på vej

I sidste uge var der samtidig rejsegilde på etape 1 af områdets rækkehuse kaldet Papirrækkerne.

Der opføres i alt 63 rækkehuse, og hele første etape er stort set udsolgt. Derfor indleder MT Højgaard Property Development nu salget af etape 2, hvor de første boliger allerede er solgt.

De første rækkehuse i Papirrækkerne står efter planen klar lige efter nytår.

En bydel tager form

I det hele taget er foråret for alvor kommet til Dalum Papirfabrik. Frederik Østergaard Kristiansen, projektudviklingsdirektør i MT Højgaard Property Development, tilskriver det især det faktum, at bydelen nu for alvor er ved at stå færdig.

Hovedparten af bygningerne er færdige eller under opførelse, Netto er åbnet, og rigtig mange beboere er flyttet ind, de grønne kiler begynder at tegne sig, der er etableret regnvandsbassin, de første industrihistoriske genstande er placeret i området og den særlige kulturakse – en grøn korridor tværs gennem bydelen mellem Dalumvej og Odense Å – er så småt ved at være færdig.

“Med Dalum Papirfabrik får Odense en bydel, man ikke finder andre steder. Det har været en lang proces hvor vi har arbejdet benhårdt for at sikre stedets kvaliteter. Desto mere glade er vi for, at området i takt med færdiggørelsen tegner sig helt som vi havde ønsket, og at der samtidig er virkelig stor og bred interesse for området,” siger Frederik Østergaard Kristiansen.

Fælleshuset snart færdig

I løbet af sensommeren forventes områdets fælleshus – aktivitetshuset – endvidere at være færdigrestaureret. Der er tale om bebyggelsen i midten af området, der oprindeligt blev bygget til at huse fabrikkens allerførste papirmaskine.

”Vi vil fortsætte med at udvikle området, og et de greb, vi vil fokusere på, er at få lavet et spændende tilbud til områdets beboere i form af aktivitetshuset, som blandt andet vil komme til at indeholde en større indendørs legeplads, som skal vække minder tilbage til de gamle papirmaskiner, som engang dominerede der,” fortæller Jacob de Lichtenberg,

God interesse for liebhaverboliger

De positive vinde mærkes også i den gamle fabriksbygning Hollænderhuset, der kommer til at rumme Dalum Papirfabriks eneste ejerlejligheder. Her bliver der opført 20 unikke New Yorker-inspirerede boliger, blandt andet en penthouselejlighed med eget tårn.

Også her er der med et nyligt mæglerskifte til Nybolig Odense Palle Jensen for alvor kommet gang i salget. Det forventes, at der bliver lukket flere handler i den nærmeste fremtid, ligesom Nybolig oplever bred interesse for boligerne.

Kontakter

Frederik Østergaard KristiansenProjektudviklingsdirektør hos MT Højgaard Property Development

Tlf:+45 22 70 03 97frk@mth.dk

Billeder

Fakta om Dalum Papirfabrik

Dalum Papirfabrik startede sin produktion op i 1875. Produktionen blev indstillet i slutningen af 2012. Den nye bydel på grunden kommer til at bestå af dels nybyggede boliger, og dels dele af den eksisterende bygningsmasse, ligesom man bevarer den gamle fabriks ikoniske shedtage ud mod Dalumvej,

Dalum Papirfabrik kommer til at rumme 442 boliger fordelt på 301 lejelejligheder, 63 rækkehuse, 20 eksklusive ejerlejligheder og 58 seniorboliger. Hertil kommer der dagligvarebutik, parkeringshus fælleshus, naturlegepladser og flere grønne arealer.

Bag bydelen står MT Højgaard Property Development. C.F. Møller er arkitekt.

Kort om MT Højgaard Property Development A/S

Udvikler af hele området, Dalum Papirfabrik er MT Højgaard Property Development A/S, som også udvikler byggeprojekter på Sjælland og i Jylland. Dalum Papirfabrik er blevet nomineret til flotte internationale og nationale priser, blandt andet til MIPM i Cannes i kategorien Best New Development, men også til projektudviklingsprisen, Building Awards i Danmark.

MT Højgaard Property Development A/S har tillige købt Dalum Kloster, som ligger lige ved siden af Dalum Papirfabrik her er det tiltænkt der skal komme et nyt boligområde i fantastiske omgivelser, som vil skabe gode synergier mellem Dalum Papirfabrik og Dalum Kloster.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye