Langelands Museum

Dengang øerne havde deres egne mejerier...

Del

Det bliver muligt at høre mere om den gang, da der næsten var mejerier over det hele. Fortællingen om mejeridrift på Langeland kan man høre i forbindelse med generalforsamlingen for Rudkøbing Byhistoriske Arkivs støtteforening.

En gang var der masser af mejerier i Det Sydfynske Øhav. Det har lokalhistorikeren Kirsten Nistrup Vilhelmsen sidste år udgivet en bog om. Den 7. maj er der mulighed for at høre Kirsten fortælle om sin bog ”Engblomster i fed cremet mælk”.  Det sker i forbindelse med, at Støtteforeningen for Rudkøbing Byhistoriske Arkiv holder generalforsamling tirsdag den 7.maj kl.19:00 i Frivilligcenteret, Fredensvej 1, Rudkøbing.

Aftenen starter med generalforsamlingen, hvor der vil være mulighed for at høre om arbejdet på Rudkøbing Byhistoriske Arkiv og om, hvad arkivets støtteforening laver. Der er også valg til støtteforeningens bestyrelse, hvor der er to personer på valg. Hvis man har lyst til at støtte det historiske arbejde, er man velkommen både i foreningen og i bestyrelsen.

Efter generalforsamlingen går Kirsten Nistrup Vilhelmsen på scenen. Hun vil fortælle om sin bog ”Engblomster i fed cremet mælk”, som udkom på Langelands Museums forlag sidste år. Bogen fortæller om mejeriernes historie i hele Det Sydfynske Øhav, men denne aften vil fokus primært være på de midtlangelandske mejerier. Bogen er fyldt med historier og små anekdoter, så mon ikke Kirsten får fortalt en håndfuld af dem.

Der er gratis adgang til arrangementet, og det foregår i Frivilligcenteret i Rudkøbing kl. 19.00

Billeder

Langelands Museum

Langelands Museum har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Langeland, Strynø og Siø. Museet har af Slots- og Kulturstyrelsen fået tildelt arkæologisk ansvar for Langeland Kommune og Ærø Kommune, samt det marinarkæologiske ansvar for farvandet omkring Fyn, og den jyske østkyst fra grænsen til Vejle fjord. Langelands Museum har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. Museet blev etableret i 1900 af købmand og amatør arkæolog Jens Winther.

Langelands Museum omfatter fire museer: Langelands Museum i Rudkøbing, Koldkrigsmuseum Langelandsfort ved Bagenkop, Besøgscenter Langeland i Rudkøbing og Tobaksladen i Tranekær.

På Langelands Museum vises permanente udstillinger samt skiftende særudstillinger om den langelandske historie fra stenalder og til nutid.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort ligger midt i den langelandske idyl som ét af den kolde krigs tavse vidner. På Langelands sydligste spids blev Langelandsfortet opført i starten af 1950’erne og udstyret med fire 150 mm kanoner, luftværnsstillinger og underjordiske bunkers. Herfra holdt danskerne øje med Warzsawa-pagtens fly- og flåde aktiviteter i den vestlige del af Østersøen. I dag fortælles her koldkrigshistorie, og det foregår både over og under jorden.

Besøgscenter Langeland rummer en lille udstilling, hvor Langelands historie fortælles, fra den tidligste fortid til i dag, med unikke genstande og med en kobling til den store danske fortælling.

Tobaksladen i Tranekær er den eneste i Danmark, der endnu står på sin oprindelige plads. Den blev bygget omkring slutningen af 2. verdenskrig af husmand Hans Hansen. I laden kan man i tekst og billeder følge tobakkens historie i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Langelands Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Langelands Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye