Udenrigsministeriet

Danmark er vært for Nordisk-Afrikansk Udenrigsministermøde

Del

26 afrikanske og de 5 nordiske lande mødes i dag og i morgen i København, hvor Danmark er vært for Nordisk-Afrikansk Udenrigsministermøde (NAUM).

Nordisk-Afrikansk Udenrigsministermøde (NAUM) blev afholdt første gang i Stockholm i 2001 og har siden fundet sted 21 gange. Formålet med NAUM er at styrke samarbejdet mellem de nordiske og afrikanske lande om aktuelle udenrigspolitiske og globale emner.

Mødet finder sted på et tidspunkt, hvor regeringen er i fuld gang med at formulere en plan for en mere strategisk tilgang til samarbejdet med de afrikanske lande. Mødet vil derfor også blive brugt til at indhente idéer og indspark til det arbejde.

”Med knap en tredjedel af stemmerne i FN og en hastigt voksende ung befolkning er det intet under, at Afrikas internationale relevans kun bliver større. Hvis vi skal løse nogle af vor tids største udfordringer, kræver det, at vi styrker vores samarbejde med de afrikanske lande. Det skal vi gøre med afsæt i, hvad vores afrikanske partnere efterspørger, og derfor mødes jeg disse dage med en række afrikanske kollegaer,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Flere afrikanske lande har efterspurgt, at NAUM i højere grad sætter fokus på at fremme samhandel og investeringer mellem de afrikanske og nordiske lande. Derfor har Danmark som noget nyt i år besluttet at lave et helt dagsprogram, der er rettet mod afrikansk og nordisk erhvervsliv.

”Øget samhandel og investeringer er en af nøglerne til at skabe partnerskaber i øjenhøjde. Og det er der god mulighed for på det afrikanske kontinent, der har nogle af verdens hurtigst voksende økonomier. Her skal danske virksomheder vise, at de kan tilbyde nogle af verdens bedste løsninger på eksempelvis fødevareproduktion og grøn omstilling. Det vil både gavne dansk økonomi og skabe lokale jobs,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

For yderligere information, kontakt presserådgiver Kristoffer Jonsson på +45 3043 6749 / krijoo@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Gennemgangen af Palæstina-programmet er afsluttet18.6.2024 20:48:06 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsministeriet har lavet en grundig gennemgang af hele det danske landeprogram til Palæstina i forlængelse af sidste års gennemgang af dele af landeprogrammet. Gennemgangen har blandt andet konkluderet, at bistanden har leveret resultater, er relevant og at danske midler ikke direkte eller indirekte er tilgået personer eller organisationer, som er opført på EU’s og FN’s sanktionslister. Gennemgangen har også bekræftet, at der ikke er indikationer på, at danskstøttede civilsamfundsorganisationer har opildnet til had og vold i deres kommunikation.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye