Udenrigsministeriet

Danmark er vært for Nordisk-Afrikansk Udenrigsministermøde

Del

26 afrikanske og de 5 nordiske lande mødes i dag og i morgen i København, hvor Danmark er vært for Nordisk-Afrikansk Udenrigsministermøde (NAUM).

Nordisk-Afrikansk Udenrigsministermøde (NAUM) blev afholdt første gang i Stockholm i 2001 og har siden fundet sted 21 gange. Formålet med NAUM er at styrke samarbejdet mellem de nordiske og afrikanske lande om aktuelle udenrigspolitiske og globale emner.

Mødet finder sted på et tidspunkt, hvor regeringen er i fuld gang med at formulere en plan for en mere strategisk tilgang til samarbejdet med de afrikanske lande. Mødet vil derfor også blive brugt til at indhente idéer og indspark til det arbejde.

”Med knap en tredjedel af stemmerne i FN og en hastigt voksende ung befolkning er det intet under, at Afrikas internationale relevans kun bliver større. Hvis vi skal løse nogle af vor tids største udfordringer, kræver det, at vi styrker vores samarbejde med de afrikanske lande. Det skal vi gøre med afsæt i, hvad vores afrikanske partnere efterspørger, og derfor mødes jeg disse dage med en række afrikanske kollegaer,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Flere afrikanske lande har efterspurgt, at NAUM i højere grad sætter fokus på at fremme samhandel og investeringer mellem de afrikanske og nordiske lande. Derfor har Danmark som noget nyt i år besluttet at lave et helt dagsprogram, der er rettet mod afrikansk og nordisk erhvervsliv.

”Øget samhandel og investeringer er en af nøglerne til at skabe partnerskaber i øjenhøjde. Og det er der god mulighed for på det afrikanske kontinent, der har nogle af verdens hurtigst voksende økonomier. Her skal danske virksomheder vise, at de kan tilbyde nogle af verdens bedste løsninger på eksempelvis fødevareproduktion og grøn omstilling. Det vil både gavne dansk økonomi og skabe lokale jobs,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

For yderligere information, kontakt presserådgiver Kristoffer Jonsson på +45 3043 6749 / krijoo@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ny dansk humanitær støttepakke skal sikre akut og livreddende nødhjælp til Ukraines mest sårbare7.5.2024 07:18:28 CEST | Pressemeddelelse

Over to år efter Rusland invaderede Ukraine, har knap 15 millioner mennesker ifølge FN behov for nødhjælp. Dette udgør ca. 40 % af befolkningen, der stadigvæk befinder sig i Ukraine. Krigen rammer særligt de mest sårbare ukrainere, herunder kvinder, børn og ukrainere på flugt. Derfor bidrager regeringen nu med 250 millioner kroner, som skal hjælpe de hårdest ramte ukrainere med at imødekomme basale behov.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye