Det Kongelige Teater

Gratis sommeropera i det fri

Del

Kongelig sommeropera drager igen i år på turné til skønne, grønne områder rundt i landet.

Kongelig sommeropera. Fotograf: Klaus Vedfelt
Kongelig sommeropera. Fotograf: Klaus Vedfelt

Sommermånederne byder på store stemmer under åben himmel, når operasolister fra Den Kongelige Opera møder publikum i grønne omgivelser på sommerturné rundt i landet i maj og august.

Kongelig sommeropera er blevet en elsket tradition, der tiltrækker tusindvis af publikummer over hele landet - både helt garvede, passionerede operafans men også nysgerrige nybegyndere, som kan opleve nogle af landets bedste operasangere i de største hits fra operaens og operettens verden og smagsprøver fra den kommende operasæson.

I år besøger Den Kongelige Operas sangere 12 forskellige byer rundt i Danmark i løbet af maj og august. Spillesteder, program og medvirkende til Kongelig sommeropera i maj er nu offentliggjort, og på programmet står blandt andet uddrag fra Mozarts elskede og populære Figaros bryllup, Rossinis muntre Barberen i Sevilla, Wagners storslåede Mestersangerne i Nürnberg og Puccinis gribende og underholdende tre-operaer-i-en Il trittico.

Kongelig sommeropera lægger fra 17. – 26. maj vejen forbi Byens Plads i Billund, Amfiscenen i Randers, Amfi Vestsjælland i Eskebjerg, Bellahøj Friluftsscene, Nørre Vosborg ved Vemb og SlotssøBadet i Kolding.

De sangere, som publikum vil kunne opleve på sommerturnéen rundt i Danmark i maj er sopranen Sine Bundgaard, mezzosopranen Johanne Bock, tenorerne Gert Henning-Jensen og Jens Christian Tvilum og basbarytonen Simon Duus. De ledsages på klaver af Thomas Bagwell (17.-19. maj) og Ulrich Stærk (24.–26. maj). Gert Henning-Jensen vil som konferencier guide publikum gennem de mange musikalske højdepunkter.

Se program, medvikende samt spillesteder og spilletidspunkter HER

Det Kongelige Teaters landsdækkende sommerkoncerter har, siden de begyndte i 2006, været et tilløbsstykke, hvor publikum i alle aldre nyder de gratis operakoncerter i det fri. For mange mennesker er operakoncerterne i det fri blevet en fast tradition, som de deltager i hvert år.

Det Kongelige Teater siger tak til: Ole Kirk's Fond, Billund Kommune, Billund IF Kultur, Værket Randers, Kulturforeningen Amfi Vestsjælland, Kultur og Fritidsudvalget, Kalundborg Kommune, Brønshøj-Husum Lokaludvalg, Kultur-og Fritidsforvaltningen Københavns Kommune, Vanløse lokaludvalg, Bispebjerg Lokaludvalg, Fonden Nørre Vosborg, Kolding Kommune, Slotssøevents

Det Kongelige Teater på turné
Det Kongelige Teater har en omfattende turnévirksomhed. Kongelig sommeropera og Kongelig sommerballet, der er Det Kongelige Teaters største, gratis turné, besøger 24 byer rundt i Danmark i 2024. Årets største udendørs teateroplevelse er den spektakulære familieforestilling Ragnarok, igen i år i et samarbejde med Moesgaard Museum, ved Aarhus. Et udpluk af teatrets bedste forestillinger skal på turné i løbet af den nye sæson 2024/2025, og teaterlegepladsen Postyrium ruller forbi en lang række byer. Der er omkring 150 planlagte turnédage i 2024 og i gennemsnit en aktivitet hver tredje dag et sted i Danmark!

Kontakter

Billeder

Kongelig sommeropera. Fotograf: Klaus Vedfelt
Kongelig sommeropera. Fotograf: Klaus Vedfelt
Download

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye