TV 2 Danmark

TV 2 fejrer Ulla Terkelsens 80-årsfødselsdag med portrætprogram

Del

Sammen med Rasmus Tantholdt ser Ulla Terkelsen tilbage på sit liv og lange karriere i portrætprogrammet '80 år som Ulla Terkelsen', som får premiere på hendes fødselsdag onsdag 15. maj på TV 2 og TV 2 Play.

Dansk journalistiks ukronede dronning Ulla Terkelsen har i over 60 år rapporteret fra verdens krigszoner, præsidentvalg og kongelige begivenheder - og hun har ingen planer om at stoppe.

- Hvis man interesserer sig for verden, så er der da ingen grund til at holde sig tilbage, og ikke tage ud og se på den. Og fortælle historier om den, siger Ulla Terkelsen i det nye portrætprogram om sig selv.

Ulla Terkelsen er på alle måder hovedperson i sit eget liv og har altid stræbt efter at leve et interessant liv, fortæller hun til Rasmus Tantholdt, som møder hende i London for at finde ud af, hvordan Ulla er blevet Ulla?

- Det er et liv, hvor man ikke spilder tiden og laver noget ligegyldigt, siger Ulla Terkelsen og fortsætter:

- Det er egentlig mærkeligt, at jeg bliver 80 år, for jeg har levet meget usundt. Jeg har ikke sovet ret meget, jeg har jaget rundt, jeg har ikke hvilet mig, jeg har aldrig dyrket sport eller morgengymnastik. Men jeg har altid forsøgt at have kvalitetstid. Og det, tror jeg, gør, at man måske lever lidt længere.

Journalistik er en drift

Mens Ulla Terkelsen og Rasmus Tantholdt færdes rundt i London, hvor hun har boet og arbejdet en del af sit liv, fortæller hun, at hun egentlig blev journalist ved en tilfældighed. Alligevel falder det hende ganske naturligt, at hun blev journalist og korrespondent, da hun kommer fra en meget talende familie og altid sætter sig ind i de emner, hun taler om. 

- Derfor faldt det mig naturligt at tale frit for leveren. Jeg ser det, jeg laver, som en forlængelse af den, som jeg er som person.

- Jeg har været så heldig, at jeg har fået et erhverv, et fag, som passer til mig. Og i mit tilfælde er det ikke en pligt og en nødvendighed. Det er en drift eller et behov for at vide, hvad der foregår og fortælle om det, siger Ulla Terkelsen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Portrætprogrammet '80 år som Ulla Terkelsen' får premiere onsdag 15. maj. (Foto: Bjørn Fabricius/TV 2)
Portrætprogrammet '80 år som Ulla Terkelsen' får premiere onsdag 15. maj. (Foto: Bjørn Fabricius/TV 2)
Download
Portrætprogrammet '80 år som Ulla Terkelsen' får premiere onsdag 15. maj. (Foto: Bjørn Fabricius/TV 2)
Portrætprogrammet '80 år som Ulla Terkelsen' får premiere onsdag 15. maj. (Foto: Bjørn Fabricius/TV 2)
Download

Links

TV 2 Danmark er en medievirksomhed med store digitale ambitioner og en mangeårig stærk position på det danske tv-marked. Vi arbejder hver dag for, at alle danskere via TV 2 Play, tv2.dk og alle vores kanaler kan holde sig opdateret og underholdt eller tage del i den offentlige debat. TV 2 Danmark er ejet af den danske stat, og vi driver public servicevirksomhed på kommercielle vilkår. På tværs af alle vores platforme er vi i kontakt med over 80 procent af danskerne i løbet af en uge. Vi bor på Kvægtorvet i Odense og på Teglholmen i København.

Følg pressemeddelelser fra TV 2 Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TV 2 Danmark

TV 2 går 'all in' på OL i Paris 202431.5.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter EM i fodbold og Tour de France bliver det tid til kronen på værket - verdens største sportsevent - de olympiske lege 2024. De finder sted i Paris fra 26. juli til 11. august. TV 2 dækker OL massivt og går all in på TV 2 Play, TV 2, TV 2 Sport og TV 2 Sport X samt på tv2.dk og på TV 2s digitale platforme. Camilla Martin, Stine Bjerre Mortensen og Morten Ankerdal er klar i studiet ved Eiffeltårnet i 'Byernes by', der bliver fast holdepunkt under transmissionerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye