Energistyrelsen

Energistyrelsen inviterer til gennemgang af ”Danmarks globale klimapåvirkning”

Del

Fredag den 3. maj 2024 kl. 13.00-14.30 holder Energistyrelsen teknisk gennemgang af rapporten ”Danmarks globale klimapåvirkning - Global afrapportering 2024”.

Forsiden af "Danmarks globale klimapåvirkning - Global afrapportering 2024".

Tirsdag den 30. april udkom ”Danmarks globale klimapåvirkning – Global afrapportering 2024”, der beskriver Danmarks klimaaftryk i verden. 

Rapporten er en analyse af, hvordan danske forbrugere, dansk erhvervsliv og danske myndigheder på forskellige måder påvirker udledningerne af drivhusgas uden for Danmark. Rapporten er en separat del af regeringens Klimastatus og -fremskrivning og er en del af det årshjul, der er fastlagt med klimaloven.

Læs mere om rapporten

Energistyrelsen holder en teknisk gennemgang med en generel gennemgang af rapporten samt uddybende oplæg om fremskrivningen af Danmarks forbrugsbaserede klimaftryk, store danske virksomheders klimaarbejde og de danske bilaterale myndighedssamarbejder på energiområdet. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål i forlængelse af hvert oplæg.

Gennemgangen foregår fredag den 3. maj 2024 kl. 13.00-14.30 i mødelokale MC01 hos Energistyrelsen, Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V.

Tilmelding er nødvendig og sker ved at sende en mail til Mette Hasager (mthr@ens.dk) med navn og organisation.

Program for teknisk gennemgang

13.00-13.30: Velkomst og gennemgang af hovedresultater
13.30-13.50: Oplæg om fremskrivning af Danmarks forbrugsbaserede klimaaftryk
13.50-14.10: Oplæg om store danske virksomheders klimaarbejde
14.10-14.30: Oplæg om bilaterale myndighedssamarbejder på energiområdet
14.30: Tak for i dag

I forlængelse af hvert oplæg er der mulighed for at stille spørgsmål.

Kontakter

Kontorchef Jacob Møller, tlf: 50 96 74 57, mail: jmoe@ens.dk
Fuldmægtig Mette Hasager, tlf: 33 95 42 64, mail: mthr@ens.dk

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Kom til konference om lokal inddragelse og opbakning til opsætning af vedvarende energi på land14.5.2024 13:38:26 CEST | Nyhed

Skal en firedobling af el-produktionen fra vedvarende energi på land inden 2030 lykkes, er det afgørende, at der er lokal opbakning til vedvarende energi i lokalområdet. Derfor inviterer VE-rejseholdet til konference om lokal inddragelse og opbakning til vedvarende energi i det åbne land. Konferencen vil danne ramme for drøftelser om den nyeste viden og erfaringer på området på tværs af kommuner, branche og institutioner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye