Region Midtjylland oplever stigning i antal indbrud
Efter en gunstig udvikling med færre indbrud i Danmark er tallet i starten af 2024 på vej den i den forkerte retning. Især region Midtjylland trækker tallet op. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik og F&P – forsikrings- og pensionsbranchen.

Region Midtjylland topper listen over antal indbrud pr 100.000 indbyggere, og dermed en af de regioner, der er med til at trække landsgennemsnittet op efter en længere årrække med en nedadgående kurve.
Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – baseret på tal fra Danmarks Statistik.
Mens de fleste regioner har oplevet færre indbrud i første kvartal 2024 i forhold til samme periode sidste år, så er det gået lige modsat i Region Midtjylland, der i de første tre måneder af 2024 har oplevet 988 indbrud mod 825 året før.
- Indbruddene sker især i den største by, Aarhus, og de kommuner, der ligger lige rundt om. Men der er ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor det er sådan, siger Pia Holm Steffensen, underdirektør, F&P.
Region Hovedstaden har også oplevet en stigning i antallet af indbrud i forhold til første kvartal sidste år fra 932 til 1146 indbrud i årets første tre måneder.
Men pr 100.000 indbyggere overhaler Region Midtjylland Region Hovedstaden.
Region Midtjylland har 72 indbrud i almindelig beboelse pr 100.000 indbyggere, mens Region Hovedstaden har 60.
Og situationen kalder på handling, mener F&P.
- Regeringen spillede lige inden årsskiftet ud med en tryghedspakke der bl.a. vil sætte ind overfor indbrud og hæleri med et digitalt register over tyvekoster – og det samarbejder vi med Det Kriminalpræventive Råd, BoTrygt, politiet, Forbrugerrådet Tænk og Justitsministeriet om at udforme. Registret vil gøre livet svært for tyvene og forhåbentlig lettere og mere trygt for forbrugerne, når man f.eks. køber brugt, fordi man får mulighed for at tjekke, om der er tale om hælervarer, siger Pia Holm Steffensen.,
Hun opfordrer til også selv at gøre en indsats som boligejer for at gøre livet surt for indbrudstyvene:
- Sørg for at sætte ordentlige låse på døren og sikrede hasper på vinduerne. Forsikringsselskaberne har masser af gode råd – så brug dit selskab, siger hun
5 gode råd mod indbrud:
1) Gode låse og sikre vinduer: Sikring af døre og vinduer og solide låse er den bedste måde at holde tyven ude på. Se på din bolig med tyvens øjne, så du finder de svage steder, inden tyven gør det.
2) Tilslut dig Nabohjælp: Hent Nabohjælps app og dan netværk med naboerne. På den måde kan I gøre jeres område trygt og fri for indbrud.
3) Hils på fremmede: Sig hej til fremmede på din vej. Ser du biler, der ikke hører til, og som ser ud til at lede efter noget, så spørg, om du kan hjælpe med noget. Tyve kan ikke lide opmærksomhed!
4) Hæk og hegn: Sørg for at tyven ikke kan bruge hæk, hegn og buskads som dække for indbrud. Naturlige overvågning fra naboer og folk, der går forbi på fortovet, er et godt supplement til sikre døre, vinduer.
5) Lys og alarmer: Timerstyret indendørslys, sensorstyret udendørslys og lydalarmer kan supplere indbrudssikre døre og vinduer.
Kontakter
Birgitte HougaardPresserådgiver
Tlf:41 91 91 19bho@fogp.dkVedhæftede filer
F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Forsikringsbranchen: Konkurrencen på forsikringsmarkedet er stærk og velfungerende1.4.2025 08:59:22 CEST | Pressemeddelelse
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop offentliggjort sin rapport om konkurrencen inden for private skadesforsikringer. Næsten 500.000 danskere skifter forsikring hvert år, og efter tre års analysearbejde har styrelsen da heller ikke identificeret nogen barrierer for konkurrencen. Forsikringsmarkedet er i høj grad også kendetegnet ved at være velfungerende og mangfoldigt, understreger Forsikring & Pension. Branchen arbejder samtidig for, at endnu flere danskere løbende tjekker op på deres forsikringer og dækning
Finanssektoren efterspørger finansieringen til efteruddannelse i den nye uddannelsesreform26.3.2025 13:16:27 CET | Pressemeddelelse
Reformen af de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser er efter et meget langt tilløb nu landet, men mangler afgørende finansiering til efteruddannelse. Det mener organisationer på tværs af den finansielle sektor.
Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring26.3.2025 13:00:00 CET | Pressemeddelelse
De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om forsikringen altid dækker elcyklen? Om sommerhusforsikringen dækker, hvis lejer laver en skade? Og hvordan forsikringen dækker, hvis man kommer til skade, mens man hjælper naboen i haven?
Et reelt opgør med byrder forudsætter et fundamentalt skift i al ny lovgivning22.3.2025 08:53:10 CET | Pressemeddelelse
Der er heldigvis et stort politisk fokus på byrdelettelse for erhvervslivet, men hvis de gode intentioner og skåltaler om styrket konkurrencekraft skal blive til virkelighed, kræver det en helt anden tilgang til den måde, der indføres ny regulering. Forsikrings- og pensionsbracnhen foreslår nu 8 principper for alt ny regulering.
Flere yngre kvinder mister evnen til at arbejde19.3.2025 10:57:14 CET | Pressemeddelelse
Antallet af danskere, der mister evnen til at arbejde stiger fortsat. Ud over at flere danskere forlader arbejdsmarkedet før pensionsalderen på grund af tabt arbejdsevne, er stigningen særlig stor blandt yngre kvinder i netop de år, hvor de stifter familie.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum