Røde Kors

Flere benytter sig af online sprogtræning som supplement til sprogskolen

Del

Online sprogtræning mellem frivillige dansktalende og nye medborgere oplever markant fremgang hos Røde Kors.

På Røde Kors' online sprogtilbud Sprogland.dk mødes og træner frivillige dansk med nye medborgere. Modelbillede. Foto: Max Lucov

Det brager derudad med samtalerne på Røde Kors’ online sprogtilbud Sprogland. På bare to år har platformen, hvor nye medborgere kan træne dansk med frivillige dansktalende, mere end tredoblet antallet af samtaler om måneden.

Mange brugere har en sundhedsfaglig baggrund og træner dansk som led i at opnå autorisation til at praktisere deres fag i Danmark, bl.a. læger, tandlæger og sygeplejersker. Hertil fortæller flere i en ny evaluering, at de oplever et behov for sprogtræning, der ligger ud over den undervisning, de får eller har fået på landets sprogskoler.

”Vi er et sted i dag, hvor der er stort fokus på rekruttering af udenlandsk arbejdskraft til den danske social- og sundhedssektor. Derfor er det også vigtigt, vi arbejder for at gøre bl.a. sprogtilbud og anden støtte tilgængeligt, der kan understøtte deres integration i og uden for arbejdsmarkedet. Det kan vi se, at vi i høj grad lykkes med på Sprogland,” siger Niels Svankjær Christiansen, leder af Røde Kors’ integrationsindsats.

Det er blandt andet deltagere med iransk og ukrainsk baggrund, såvel som andre flygtningegrupper i Røde Kors’ indsatser, som gør brug af platformens tilbud.

Nemt og intensivt

Platformen blev udviklet med henblik på at støtte nye medborgeres tilegnelse af danskkundskaber, men også deres kendskab til det danske arbejdsmarked og samfund. Heri har især adgangen og tilgængeligheden af tilbuddet været et helt centralt kriterie. Som bruger tilmelder du dig blot online og booker en tid hos en af de frivillige sprogtrænere, hvorefter I mødes og taler på platformen via video.

Udover at det er nemt at gå til, peger deltagere i evalueringen på, at de oplever at få en særligt individualiseret, fokuseret og intensiv træning, fordi den foregår en-til-en. Det giver dem mere taletid til fx at øve udtale, men også fleksibilitet til at drøfte vedkomne emner, fx en brugers jobsøgning eller fremtidsplaner, og til at lægge det uden for arbejdstiden eller andre opgaver i hverdagen.

”Det er tydeligt, at vi rammer et segment, der har et udtalt ønske om og motivation for at styrke sine danskkundskaber med henblik på at bidrage til det danske velfærdssamfund. Langt de fleste kombinerer det med den undervisning, de får på landets sprogskoler, fordi de her får mulighed for at træne det på tomandshånd og passe det ind i en travl hverdag,” siger Nynne Reenberg, projektleder i Røde Kors.

Siden 2022 har Sprogland tredoblet antallet af samtaler om måneden, og siden platformens start i 2020 er antallet tidoblet. I dag har platformen rundet mere end 23.000 samtaler.

FAKTA:

  • Sprogland, der blev etableret i 2020, er et tilbud til flygtninge og migranter, der ønsker at styrke sine danskkundskaber.
  • På platformen Sprogland.dk kan brugere booke og træne sproget sammen med frivillige dansktalende.
  • Projektet sker i samarbejde med den digitale fællesskabsplatform Boblberg.dk og er udviklet med støtte fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

For yderligere information kontakt Røde Kors’ pressetelefon på tlf. 3529 9699.

Nøgleord

Kontakter

Røde Kors pressetelefonrodekors.dk/presse

Tlf:3529 9699

Links

Om Røde Kors

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Farveskift hos Røde Kors Genbrug: Fremover skal du aflevere dit genbrugstøj i en rød container i stedet for en blå4.7.2024 10:55:01 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af foråret er der dukket nye Røde Kors-genbrugscontainere op. Og de nye containere, hvor du fremover kan aflevere dit aflagte genbrugstøj, matcher organisationens navn noget bedre end de forrige: De er nemlig helt røde og lyser godt op i gadebilledet på Strandvejen i Frederiksværk. Årsagen til farveskiftet er meget ligetil. Det fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg: "Når nu vi hedder Røde Kors, så skal vores containere også være røde. Vi bruger anledningen de steder, hvor de blå containere alligevel har skullet erstattes af nye, og så har det været oplagt at skifte farven også", siger Tina Donnerborg. Indtil videre er de nye røde genbrugscontainere stillet op fire steder i landet, herunder i Frederiksværk. De nye røde genbrugscontainerne vil løbende afløse de tidligere blå containere fra Røde Kors over hele landet, efterhånden som disse bliver ’slidt op’.

Farveskift hos Røde Kors Genbrug: Fremover skal du aflevere dit genbrugstøj i en rød container i stedet for en blå4.7.2024 10:51:59 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af foråret er der dukket nye Røde Kors-genbrugscontainere op. Og de nye containere, hvor du fremover kan aflevere dit aflagte genbrugstøj, matcher organisationens navn noget bedre end de forrige: De er nemlig helt røde og lyser godt op i gadebilledet på Slotsgade i Hillerød. Årsagen til farveskiftet er meget ligetil. Det fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg: "Når nu vi hedder Røde Kors, så skal vores containere også være røde. Vi bruger anledningen de steder, hvor de blå containere alligevel har skullet erstattes af nye, og så har det været oplagt at skifte farven også", siger Tina Donnerborg. Indtil videre er de nye røde genbrugscontainere stillet op fire steder i landet, herunder i Hillerød. De nye røde genbrugscontainerne vil løbende afløse de tidligere blå containere fra Røde Kors over hele landet, efterhånden som disse bliver ’slidt op’.

Farveskift hos Røde Kors Genbrug: Fremover skal du aflevere dit genbrugstøj i en rød container i stedet for en blå4.7.2024 10:26:49 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af foråret er der dukket nye Røde Kors-genbrugscontainere op. Og de nye containere, hvor du fremover kan aflevere dit aflagte genbrugstøj, matcher organisationens navn noget bedre end de forrige: De er nemlig helt røde og lyser godt op i gadebilledet på Østergade i Rødekors. Årsagen til farveskiftet er meget ligetil. Det fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg: "Når nu vi hedder Røde Kors, så skal vores containere også være røde. Vi bruger anledningen de steder, hvor de blå containere alligevel har skullet erstattes af nye, og så har det været oplagt at skifte farven også", siger Tina Donnerborg. Indtil videre er de nye røde genbrugscontainere stillet op fire steder i landet, herunder i Rødekro. De nye røde genbrugscontainerne vil løbende afløse de tidligere blå containere fra Røde Kors over hele landet, efterhånden som disse bliver ’slidt op’.

Farveskift hos Røde Kors Genbrug: Fremover skal du aflevere dit genbrugstøj i en rød container i stedet for en blå4.7.2024 10:11:28 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af foråret er der dukket nye Røde Kors-genbrugscontainere op. Og de nye containere, hvor du fremover kan aflevere dit aflagte genbrugstøj, matcher organisationens navn noget bedre end de forrige: De er nemlig helt røde og lyser godt op i gadebilledet ved Store Torv i Farsø. Årsagen til farveskiftet er meget ligetil. Det fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg: "Når nu vi hedder Røde Kors, så skal vores containere også være røde. Vi bruger anledningen de steder, hvor de blå containere alligevel har skullet erstattes af nye, og så har det været oplagt at skifte farven også", siger Tina Donnerborg. Indtil videre er de nye røde genbrugscontainere stillet op fire steder i landet, herunder i Farsø. De nye røde genbrugscontainerne vil løbende afløse de tidligere blå containere fra Røde Kors over hele landet, efterhånden som disse bliver ’slidt op’.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye