Økologisk Landsforening

Gratis blomsterfrø: Hjælp de vilde bier

Del

De vilde bier har brug for hjælp- og du kan hjælpe til. Økologisk Landsforening uddeler søndag d. 5. maj 32.000 gratis frøblomsterposer i alle Føtex og Bilka butikker

De vilde bier er pressede. Verden står midt i en biodiversitetskrise, hvor blandt andet insekterne er truede. På verdensplan er en fjerdedel af verdens insekter forsvundet på blot 30 år. I Danmark står det også slemt til. 23% af de danske, vilde bier er truede og 8% er allerede uddøde.

”Men alle kan gøre en forskel. Det kan virke som en lille ting at så blomster i haven eller altankassen, men hver en blomst tæller, når det gælder om give mad til de vilde bier,” fortæller Helle Bossen, chefkonsulent, Økologisk Landsforening

Derfor kan man d. 5. maj få en gratis pose blomsterfrø, som man kan plante i haven eller altankassen. Man kan hente posen i enten Føtex eller Bilka. I posen finder du frø af 23 bi-venlige blomster som fx knopurt, alm. kællingetand, rødkløver og vild gulerod.

En trussel mod bierne er landbrugets brug af sprøjtegifte

I det økologiske landbrug bruger man ikke syntetiske sprøjtegifte, og blandt andet derfor er der 30 % flere vilde planter og dyr i og omkring de økologiske marker.

På globalt plan er omkring 75% af alle fødevarer bestøvet af insekter. Der ville være meget få madvarer tilbage, hvis vi ikke har de vilde bier som bestøvere.

”Hvis de vilde bier forsvinder herhjemme, så ville vi få problemer med at dyrke de fleste frugter og grøntsager. Så udover at have en bi-venlig have, så kan man også hjælpe de vilde bier ved at købe økologisk,” fortæller Helle Bossen

HVAD KAN DU GØRE

Der er mange ting, du kan gøre for at være med til at hjælpe de vilde bier.

Det er vigtigt at vide, at selv en lille indsats gør en forskel.

  • Lav et vildt område i haven. Nogle gange er ingenting, det bedste du kan gøre i haven, hvis du vil hjælpe de vilde bier. Hvis du lader være med at foretage dig noget på et stykke jord, vil blomster, som du aldrig før har set i din have, komme frem og glæde de vilde bier.
  • Drop giften og omfavn ukrudtet. Mange opfatter fx mælkebøtten som ukrudt, men det er en blomst, som de vilde bier elsker.
  • Hav blomster i haven eller på altanen. Hvis du planter blomster, der skiftevis afløser hinanden fra det tidlige forår til det sene efterår, så kan du sørge for, at bierne har noget at leve af hele tiden. Du kan allerede i efteråret plante løgblomster, der blomstrer i februar og marts, når humlebien vågner.
  • Så frøblandingen fra Økologisk Landsforening. Frøblandinger er et godt supplement. Det kan virke som en lille ting, men frøblandinger med overvejende hjemmehørende planter i en krukke eller en altankasse gør en forskel.
  • Køb økologi. Det økologiske landbrug bruger ikke syntetiske sprøjtegifte og derfor er der er 30 % flere vilde dyr og planter i og omkring de økologiske marker.

Kontakter

Billeder

Frøblanding
Frøblanding
Download
Bi på Agerhumle
Bi på Agerhumle
Download
Bi på Honningurt
Bi på Honningurt
Download

Links

Om Økologisk Landsforening

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye