Det Kongelige Teater

Tristan og Isolde – en hyldest til kærligheden

Del

Wagners enestående kærlighedsopera i ny opsætning med et stjernebesat sangerhold.

Tristan og Isolde er ikke bare en opera om kærlighed – det er Richard Wagners egen umulige kærlighed sat i musik. Wagner komponerede sin ultimative hyldest til kærligheden, mens han var dybt forelsket i en gift kvinde – en forelskelse, der endte med at ødelægge både hans ægteskab og forholdet til den kvinde, der var genstand for hans glødende lidenskab.                   

Et drømmeprojekt
Det er også ultimativ kærlighed for den prisvindende, svenske instruktør Sofia Jupither at iscenesætte Wagners mesterværk. For hende er det et drømmeprojekt at arbejde med Wagners kærlighedshistorie med den mest fantastiske musik. Det er en stor og overvældende opera, men samtidig er det et kammerspil mellem karaktererne, og kærlighedshistorien er på én og samme tid uhyre enkel og ekstremt kompliceret, fordi kærligheden er så altomfattende.

Tristan og Isolde er fortællingen om Tristan, der skal ledsage Isolde til kong Marke, som hun er lovet bort til. Isolde og Tristan har en fælles fortid, og Isolde ønsker hævn over Tristan. Men den gift, som hun vil skænke ham, bliver byttet ud med en kærlighedsdrik. Det forandrer alt, og de to opsluges af en lidenskab, der river alt med sig i dens strøm.

Den intense kærlighedshistorie understøttes af Wagners musik. Dramaet ligger i høj grad i musikken; den følelsesmæssige rejse fra orkestrets første uforløste akkorder, der trækker os ind i de mørke, længselsfulde understrømme til sidste akt med Isoldes ekstatiske Liebestod er uden sidestykke i operalitteraturen.

Stjernebesat sangerhold
Svenske Elisabet Strid, der er en af verdens førende dramatiske sopraner i dag, kan opleves i rollen som Isolde. Tristan synges af Bryan Register, som begejstrede det danske publikum i Den Kongelige Operas Reumertvindende opsætning af Wagners Valkyrien i sæson 2021/2022, og den internationalt efterspurgte, danske bas, Stephen Milling, er tilbage som Kong Marke alternerende med Den Kongelige Operas Kyungil Ko. Den Kongelige Operas Hanne Fischer, der sang en forrygende Brangäne i koncertversionen af Tristan og Isolde i sæson 2019/2020, kan nu igen høres i rollen i denne nye sceniske version af Wagners opera.

Forestillingen dirigeres af Det Kongelige Kapels 1. gæstedirigent Paolo Carignani.

Tristan og Isolde | Premiere | Operaen, Store Scene | 18/05 - 08/06 2024
Læs mere om Tristan og Isolde

Tak til 15. juni Fonden for deres støtte til gæstesolister i Den Kongelige Opera.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye