DSK - De Samvirkende Købmænd

Ny sejr i Field’s sagen

Del

I dag – mere end 10 år efter, at Østre Landsret gav DSK medhold i, at Field’s ikke indeholder det stormagasin, som lokalplanen kræver – har Københavns Byret afgjort, at de tiltag, som Field’s ønskede som led i en såkaldt lovliggørelse – heller ikke var tilstrækkelige.

De Samvirkende Købmænd
De Samvirkende Købmænd

Københavns Byret giver dermed Planklagenævnet og DSK medhold i, at den byggetilladelse, som Københavns Kommune udstedte i 2013 ikke ville sikre, at byggeriet ville være i overensstemmelse med lokalplanen.

Vi håber, at sagen dermed har fundet sin endegyldige afslutning, og at ejerne af Field’s vil sikre, at byggeriet bliver lovliggjort.

”I dag er en rigtig god dag for vores købmænd. Vi er rigtig glade over, at nu også byretten har slået fast, at byggetilladelsen for et stormagasin i Field’s ikke lever op til lokalplanen. Det er tidligere slået fast af Østre Landsret, at det såkaldte stormagasin ikke levede op til lokalplanens krav, ligesom både Planklagenævnet og nu også Københavns Byret har fastslået, at de minimale tiltag, som man havde lagt op til skulle sikre en lovliggørelse, heller ikke var tilstrækkelige. Alene denne del af sagen har kørt i over 10 år. Nu håber vi, at sagen har fundet sin endelige afslutning, og at Københavns Kommune sikrer en lovliggørelse af byggeriet”, siger adm. direktør Jannick Nytoft, De Samvirkende Købmænd.

Østre Landsret afgjorde allerede i 2011, at den oprindelige byggetilladelse for et stormagasin i Field’s ikke levede op til lokalplanen. Landsretten vurderede, at Bilka, H & M og Magasin i Field’s ikke er et stormagasin, som det skal være efter lokalplanen.

Dommen fik Københavns Kommune i 2013 til at udstede en ny byggetilladelse, der skulle lovliggøre byggeriet, som dog heller ikke opfylder lokalplanen, som Planklagenævnet og nu også byretten har fastslået.

Nøgleord

Kontakter

Om De Samvirkende Købmænd

Vi passer godt på de danske købmænd.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.500 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og REMA Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye