Tænketanken CONCITO

Tommy Ahlers er ny formand for CONCITO

Del

Grøn investor og iværksætter Tommy Ahlers overtager formandsposten efter tidligere EU-klimakommissær og klimaminister Connie Hedegaard, der som følge af CONCITOs vedtægter stopper efter to perioder på samlet otte år. 

Grøn investor og iværksætter Tommy Ahlers bliver ny formand for CONCITO efter Connie Hedegaard.
Grøn investor og iværksætter Tommy Ahlers bliver ny formand for CONCITO efter Connie Hedegaard. Foto: Ulrik Jantzen

Formandsskiftet sikrer fortsat ambitiøs udvikling af tænketanken som videnspartner i den grønne omstilling.  Tommy Ahlers har siddet i CONCITOs bestyrelse i to år og er som visionær grøn investor og iværksætter drevet af at skabe resultater ved at omsætte ideer og nye teknologier til værktøjer for den grønne omstilling. Samtidig har Tommy Ahlers som tidligere uddannelses- og forskningsminister og klimaordfører for Venstre arbejdet for grønne ambitioner og konkrete løsninger på klimakrisen.

Senest har Ahlers været med til at stifte ventureselskabet Look Up Ventures, der har fokus på at skabe grønne skalerbare løsninger indenfor blandt andet materialer, energi, fødevarer og CO2-fangst. Han er desuden adjungeret professor ved DTU.

Connie Hedegaard bevarer en tilknytning til CONCITO som ekstern rådgiver med særligt fokus på EU’s grønne omstilling og international klimapolitik. 

Nyt menigt medlem af bestyrelsen er Eva Jensen, afdelingschef for klima, energi og transport i Det Europæiske Miljøagentur.

CONCITOs bestyrelse består herefter af: Formand Tommy Ahlers, økonom og professor ved Københavns Universitet, Peter Birch Sørensen, CSR-chef i Dagrofa, Signe Frese, dekan ved Københavns Universitets Natur- og Biovidenskabelige fakultet, Katrine Krogh Andersen, underdirektør i PKA, ansvarlig for bæredygtige investeringer, Dewi Dylander samt det nye medlem, Eva Jensen. 

Kontakter

Billeder

Tommy Ahlers
Tommy Ahlers
Download

Om Tænketanken CONCITO

Danmarks grønne tænketank CONCITO er en uafhængig videnspartner for beslutningstagere på tværs af det danske samfund – politikere, erhvervsliv, den akademiske verden og civilsamfundet.

CONCITOs formål er at omsætte relevant viden til klimahandling og derved accelerere den grønne omstilling både i Danmark og internationalt. 

Følg pressemeddelelser fra Tænketanken CONCITO

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tænketanken CONCITO

Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed17.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Verdens fødevaresystem skal efterspørge markant mere bæredygtig mad, være langt mere effektivt og tage meget større hensyn til natur og biodiversitet. Kun på den måde kan fødevaresystemet bidrage positivt til opfyldelsen af FN’s verdensmål om klima, natur og sundhed. Det viser en ny FN-rapport, der konkluderer, at der skal mange nye tiltag og teknologier i spil for at nå alle målene.

Ny rapport: Danske landbrug kan producere betydeligt mere mad på et meget mindre areal til gavn for klima og natur24.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Landbruget optager sammen med skovproduktion 70 pct. af det danske areal og jordbruget er dermed den aktivitet, der fylder suverænt mest i det danske landskab. Men vi skal bruge areal til mange andre formål: naturen er presset, vi skal opstille mange flere anlæg til sol-og vindenergi og vi skal klimasikre og -tilpasse landet. En ny rapport fra CONCITO viser, at det er muligt at udnytte vores areal til jordbrug langt bedre og derved frigive plads til de mange andre, nødvendige formål.

Byer skal bruge naturen til at klare hedebølger og oversvømmelser og samtidig øge trivsel og sundhed26.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Store flader af asfalt og beton, hårde facader og mørke tage og kun få grønne åndehuller kendetegner mange af vores byer i dag. Det er hverken godt for klimaet eller den voksende del af befolkningen, der bor i byerne. Men billedet af den moderne, klimarobuste by skal se helt anderledes ud. Tiden er inde til at forme og udvikle vores byer på en ny måde med naturen i centrum. Det lægger CONCITO op til i en ny rapport ’Naturbaserede byer’.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye