Bæredygtighed er i centrum på ny fælles udstilling mellem to universiteter
I denne uge ser en ny udstilling dagens lys. Den hedder Sund Fremtid og handler, om at man vil sætte fokus på sundhedsforskning i krydsfeltet mellem klima, bæredygtighed og sundhed.
Udstillingen er et samarbejde mellem de Sundhedsvidenskabelige Fakulteter på hhv. Københavns Universitet og Syddansk Universitet og ønsket er, at man via 8 billedportrætter kan sætte fokus på den ressourcekrise og miljøudvikling, der på mange måder rammer både planetens og menneskers sundhed.
”Vi ønsker med udstillingen at fortælle, at der på universiteterne landet over sidder dygtige forskere, der rent faktisk tager det her alvorligt. De forskere der er portrætteret her er alle med til at gøre en forskel – og det vil vi gerne vise omverdenen; at vi altså stadig kan gøre en forskel,” siger dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU, Ole Skøtt.
Udstillingen skal stå udendørs og de 8 portrætterne af de 9 forskere er sat op på 8 udstillingskasser, der kan modstå vind og vejr. Det er en såkaldt vandreudstilling, som først er udstillet i København, og dernæst skal forbi lokationer i regi af SDU til inspiration og vidensdeling.
”Jeg håber, at denne udstilling bliver en inspiration til nuværende, nye og kommende studerende. Så de kan se, at det er muligt at kombinere en karriere inden for sundhedsvidenskab med at gøre noget godt for klima og bæredygtighed. Og jeg håber, at vores forskere også bliver inspireret. Ligesom den offentlighed, der går forbi herude eller besøger os her på matriklen,” udtaler dekan Bente Merete Stallknecht fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.
Udstillingen er altså først at finde på Københavns Universitet fra fredag den 26.april 2024 og indtil sommerferien. På den anden side af sommerferien, vil man kunne se de 8 byster på SDU.
Ønsker du at læse mere om projektet og forskningen – og ikke mindst se billederne – så kan du finde det hele på www.sundfremtid.nu.
Med i udstillingen:
Forskere fra SDU:
- Jens Troelsen & Kaya Roessler: Om fysiske omgivelsers påvirkning af mental og fysiske sundhed
- Tanja Schmidt: Om cykelfremme
- Tina Kold: Om PFAS og giftige stoffer
- Sidsel Arnspang Pedersen: Om lægemidlers klimaaftryk
Forskere fra KU:
- David Nogués Bravo: Om Biodiversitetskrisens konsekvenser for udvikling af ny medicin
- Marie Pedersen: Om luftforurening
- Peter Kjær Mackie Jensen: Om klimaflygtninge i Bangladesh
- Anna-Sofie Stensgaard: Om vektorbårne sygdomme
Kontakter
Sigurd A. KristoffersenLeder af KommunikationDet Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Tlf:30100263sikri@health.sdu.dkLinks
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
SDU får to nye kandidatuddannelser4.12.2024 14:16:00 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet har fået grønt lys fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at udbyde to nye kandidatuddannelser. Begge vil blive udbudt på SDU’s campus i Sønderborg.
Tidligere brigadegeneral Ole Kværnø bliver direktør for nyt center for forsvarsdroner3.12.2024 13:42:09 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet (SDU) og Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC) er gået sammen om et nyt dansk center, der skal bygge bro mellem Forsvaret, teknologivirksomheder og forskere og sætte skub i udviklingen af forsvarsdroner.
Ny metode kombinerer genetik og hjernemålinger i epilepsibehandling26.11.2024 11:43:38 CET | Pressemeddelelse
Metoden kortlægger hjernens anfaldsområder og genetiske mønstre, der kan føre til bedre diagnoser og behandlinger.
Uglegylp og bidemærker i nødder: Gå en tur i skoven og hjælp forskerne med at kigge efter hasselmus21.11.2024 14:01:44 CET | Pressemeddelelse
Hasselmusen er sjælden. Den findes forskellige steder på Fyn og Sjælland, og for nylig er den blevet spottet i Jylland. Nu beder biolog fra SDU og Naturama danskerne om hjælp til at finde ud af, hvor den lever ved at kigge efter bl.a. uglegylp og bidemærker i nødder.
Stort forskningsprojekt skal få os til at spise mere plantebaseret med ældgamle teknikker18.11.2024 10:57:46 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskerhold, ledet af forskere fra Syddansk Universitet (SDU), vil forbedre smag og tekstur af plantebaserede erstatningsprodukter ved hjælp af fermentering og gøre teknikkerne skalerbare i fødevareindustrien. Projektet er finansieret af EU og har et samlet budget på 34 millioner kroner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum