Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater skal fra 2026 have ny balletmester

Del

Nikolaj Hübbe har de sidste 16 år været balletmester på teatret og stopper når hans kontrakt udløber i 2026.

Camilla Winther

Siden 2008 har Nikolaj Hübbe været balletmester med ansvar for Den Kongelige Ballet. Han har meddelt teaterchef Kasper Holten, at han ikke ønsker at forlænge sin kontrakt, og Det Kongelige Teater skal derfor fra sommeren 2026 have ny balletmester.

”Jeg er både beæret og stolt af at stå i spidsen for Den Kongelige Ballet, og ser med lige så stor begejstring frem til de to næste sæsoner som de foregående 16. Men det er ikke nogen hemmelighed, at denne kontrakt skulle være min sidste som balletmester. Det har på alle måder været både berigende og et kæmpe privilegie, at have det kunstneriske ansvar for et af verdens bedste balletkompagnier. Det bliver samlet til 18 år som balletmester for vores fantastiske ballettradition. Men når du har det overordnede ansvar i så mange år, følger også ansvaret for at sikre Kompagniets fortsatte udvikling med vedvarende ny inspiration, og derfor føler jeg, at det er rigtigt at give stafetten videre fra 2026”, udtaler Nikolaj Hübbe.

Det Kongelige Teater påbegynder nu en bred international rekrutteringsproces, for at sikre, at den nye balletmester får muligheden for at præge repertoiret så tidligt som muligt i forbindelse med sin tiltrædelse i august 2026.

”Nikolaj har i 2022 allerede meddelt teatret, at han ikke ønskede at forlænge sin kontrakt. Det bliver ikke en nem opgave at finde en afløser, da Nikolaj som balletmester både har formået at sætte ballettens kunstneriske barre meget højt, og samtidig personligt at være en fantastisk ambassadør for den klassiske ballet. Det er meget imponerende resultater. Repertoiret for Nikolajs sidste to sæsoner er på plads, og derfor starter vi allerede nu med grundigt at afsøge mulighederne for at finde den helt rette person til at tage over”, udtaler Kasper Holten.

Læs stillingsopslaget HER


Kort om Nikolaj Hübbe

Uddannet fra Det Kongelige Teaters Balletskole. Ansat som danser ved Den Kongelige Ballet i 1984 og ved New York City Ballet i 1992. Gennem sin balletkarriere dansede Nikolaj blandt andet hovedpartier i Bournonville- og Balanchine-balletter. 

Ansat som balletmester ved Det Kongelige Teater i 2008. Her har han blandt andet stået bag nyopsætninger af klassikerne NapoliGiselleSvanesøenEt Folkesagn og Sylfiden, og han har lanceret nye formater som fx Dans2goHübberiet, Giant Steps og Koreorama.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye