Region Midtjylland

Nyt tilbud på vej til patienter med sygdomme i hjerne, rygmarv, nerver eller muskler

Del

Regionrådet har netop bevilget 12,8 mio. kr. til at oprette en ny neurofysiologisk friklinik, der skal sikre patienter hurtigere hjælp

En ny ”neurofysiologisk friklinik” skal tilbyde undersøgelser og behandlinger af sygdomme i hjerne, rygmarv, nerver eller muskler på Regionshospitalet Viborg og Aarhus Universitetshospital.
En ny ”neurofysiologisk friklinik” skal tilbyde undersøgelser og behandlinger af sygdomme i hjerne, rygmarv, nerver eller muskler på Regionshospitalet Viborg og Aarhus Universitetshospital. Region Midtjylland

Midtjyder skal sikres hurtig adgang til undersøgelse og behandling for sygdomme i hjerne, rygmarv, nerver eller muskler (neurofysiologiske sygdomme).

Regionsrådet har derfor bevilget 12,8 mio. kr. til at oprette en ”neurofysiologisk friklinik” der skal tilbyde undersøgelser og behandlinger på Regionshospitalet Viborg og Aarhus Universitetshospital, AUH. Senere muligvis også på Regionshospitalet Gødstrup.

Friklinikken skal sikre patienterne et hurtigt tilbud, medarbejderne attraktive vilkår og spare regionen for at henvise patienter til dyrere behandling på privathospitaler.

Friklinikker er afdelinger, der løser veldefinerede opgaver og er ”friholdt” fra andre opgaver, der forhindrer at arbejdet kan organiseres effektivt.

- Vi gør alt hvad vi kan for sikre patienterne hurtig udredning og behandling. Friklinikken er endnu et skridt i den rigtige retning, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Friklinikken oprettes for foreløbigt tre år med opstart 1. juli 2024. Målet er at afdelingen indenfor 30 dage kan tilbyde patienter undersøgelser som ENG og EEG, samt på længere sigt EMG-undersøgelser indenfor samme tidsfrist.

Hurtig hjælp til flere

Neurofysiologiske patienter undersøges og behandles her i regionen på hospitalerne i Gødstrup, Viborg og Aarhus.

En del patienter har været henvist til privathospital på regionens regning, fordi ventetiden på regionens hospitaler har været for lang.

Ved at oprette friklinikken håber regionen at kunne tilbyde flere borgere rettidig behandling.

Den nye friklinik forventer at kunne tilbyde ca. 2450 undersøgelser i Viborg og ca. 6030 undersøgelser i Aarhus. Det er ca. 1577 flere undersøgelser og behandlinger, end den nuværende kapacitet på regionens hospitaler.

Regionen forventer at kunne spare ca. 2,5 mio. kr. om året på at behandle flere patienter og derved sende færre af disse patienter videre til privathospitaler.

Fakta

  • Den nye neurofysiologiske friklinik skal via forskellige elektriske målemetoder afklare forskellige sygdomme i hjerne, rygmarv, nerver eller muskler.
    • EEG (Elektroencefalografi) laves for at finde ud af, om den elektriske aktivitet i hjernen foregår normalt. Ved undersøgelsen bruges elektroder på huden, som registrerer aktiviteten i hjernen.
    • ENG (elektroneurongrafi) er en nerveledningsundersøgelse der undersøger funktionen af nerver i arme og eller ben.
    • EMG (elektromyografi) undersøger musklers elektriske aktivitet, der bl.a. kan afsløre betændelsestilstande i muskler.

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

https://link.rm.dk/Regionsrådetsmedlemmer

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye