Mobility Denmark

Markant ændring i bilsalget i april

Del

Bilsalget i april voksede markant med 27 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Blandt alle nye personbiler var 30 procent privatleaset.

renault megane e tech

Andet kvartal starter lovende for bilsalget. April bød på 15.323 nye personbiler, hvilket er til 27 procent flere end i april sidste år. Privatleasing, som løbende er blevet mere populært, udgjorde i april 30 procent af nyregistreringerne, hvilket repræsenterer en betydelig stigning fra sidste års 17 procent.

”Mens bilsalget i første kvartal lå på et stabilt niveau uden de store udsving, er der kommet fart på i april, hvilket er tydeligt illustreret i den store stigning. Usikkerhed kan dog stadig findes på markedet, hvilket er en af grundene til, at privatleasing fortsat bliver mere populært,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Markant fremgang for elbiler

Elbilerne har også oplevet markant fremgang. Der kom 6.581 nye elbiler på vejene i april, svarende til en stigning på 90 procent sammenlignet med april 2023. Det betyder, at elbilerne udgjorde 43 procent af nyregistreringerne i april.

Det er glædeligt at se den vedvarende fremgang for elbiler i Danmark, som er afgørende for den grønne omstilling. Dog bør politikerne være opmærksomme på, at kommende afgiftsstigninger kan risikere at bremse udviklingen, og det er derfor afgørende at afgifterne holdes i ro,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Top 10 modeller i april 2024

Mærke Model Antal
Renault Megane E-Tech 671
Volvo EX30 615
Peugeot 208 604
Citroen C3 489
Volkswagen ID.4 484
Audi Q4 e-tron 437
Tesla Model Y 437
Opel Corsa 365
Peugeot 5008 358
Peugeot 3008 303

De Danske Bilimportører udsender hver måned en pressemeddelelse om bilsalget i Danmark på baggrund af data fra bilstatistik.dk

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Pressefoto

Klik her

Nøgleord

Kontakter

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark. Vi varetager bilbranchens interesser over for politikere, myndigheder og den danske befolkning, mens vi holder samfundet opdateret ved hjælp af relevant data og information.

Følg pressemeddelelser fra Mobility Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mobility Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye