Ny platform samler ejendomsdata ét sted
Det digitale matrikelkort har fået nyt liv.
Måske har du bemærket, at hjemmesiden ser anderledes ud, hvis du har besøgt det digitale matrikelkort efter årsskiftet? Du bliver nemlig sendt over på en helt ny portal.
Formålet med den nye portal er at lave én indgang, der gradvist vil komme til at samle og udstille stadigt flere af matriklens ejendomsdata. Udover, at du kun behøver at søge ét sted efter ejendomsdata, tror vi også, at din oplevelse som bruger bliver bedre, når de viste data fremstilles på en ensartet måde.
Endelig er søgemulighederne forbedret og vil løbende blive udbygget. Det er eksempelvis blevet muligt at se historiske matrikelkort i samme visning som det gældende.
Flere funktioner kommer
Det er en stor opgave at samle alle de tidligere portalløsninger til en enkelt, og derfor foregår det i etaper. Eksempelvis lukkede det gamle matrikelkort (kort.matrikel.dk) umiddelbart efter årsskiftet, hvorefter brugere automatisk blev omdirigeret til den nye portal. Siden lukningen har vi modtaget flere forbedringsønsker, hvoraf nogle nu er klar i den nye version og andre endnu udestår.
Geodatastyrelsen vil løbende udbygge portalen, blandt andet baseret på en prioriteret liste af ønsker fra brugerne.
Et af de store og omfattende ønsker er migrering af matrikulære sagsdokumenter til matriklen.dk. Disse dokumenter, som f.eks. måleblade og ændringskort, er i dag tilgængelige via Matrikulære Arkivalier Online (MAO), som særligt er interessant for landinspektører og visse uddannelsesinstitutioner. Det er planen at påbegynde migreringsopgaven i løbet af 2024.
Basal udgave af portalen
I starten af april i år skulle de værste børnesygdomme være kureret, og portalen er nu klar til at komme ud i offentligheden.
I første omgang er der tale om en basal version af portalen. Denne version kan vise oplysninger om matrikler registeret i Danmark siden 2018. Det er ønsket, at data skal kunne vises længere tilbage end 2018.
Geodatastyrelsen lancerer den nye portal med en erkendelse af, at nogle brugerbehov endnu ikke er afdækket, og andre vil opstå under brugen af portalen. Derfor vil Geodatastyrelsen meget gerne høre fra dig, hvis du oplever noget, der har forbedringspotentiale. Du kan kontakte os på flere måder. Eksempelvis via et link i bunden af portalen eller via ”Support til ejendomsområdet” på gst.dk.
Du kan gå på opdagelse i den nye portal på www.matriklen.dk.
Kontakter
Mikkel Brix MørkPresseansvarlig
Tlf:2169 7062kom@gst.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Geodatastyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Geodatastyrelsen
Geodatastyrelsen udgiver en forbedret dybdemodel29.8.2024 13:10:33 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks Dybdemodel (DDM) version 2.0 er netop blevet udgivet med forbedret datadækning og helt nye datakilder.
Gridningsprojekt er forberedelse til fremtidens digitale søkort22.4.2024 09:04:00 CEST | Pressemeddelelse
Den maritime verden står over for store forandringer med moderne teknologisk udvikling, og en stigning i kompleksiteten af hydrografiske data. Geodatastyrelsen er med i denne digitale udvikling, som omfatter alt fra detaljerede bathymetriske oplysninger til komplekse geospatiale data med fokus på den kommende S-100 standard og muligheder for fremtidig e-navigation. Som et skridt i denne teknologiske udvikling går Geodatastyrelsen nu i gang med et gridningsprojekt af de danske farvande.
Europæisk samarbejde om satellitkortlægning22.1.2024 10:52:00 CET | Pressemeddelelse
Geodatastyrelsen og EOMAP vil med fælles indsats kortlægge lavvandede områder i Danmark.
Grønlandsk ministerbesøg i Aalborg29.6.2023 13:00:57 CEST | Pressemeddelelse
Den grønlandske minister (naalakkersuisoq) for Boliger og Infrastruktur, Erik Jensen, besøgte tirsdag Geodatastyrelsen for blandt andet at se og høre om nogle af de tekniske muligheder og udfordringer, der er i forbindelse med den grønlandske søkortproduktion.
Kystnære skær i Grønland kortlægges fra satellitter25.4.2023 15:15:59 CEST | Pressemeddelelse
Finansloven bevilger millionbeløb til kortlægning af grønlandske skær.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum