Geodatastyrelsen

Europæisk samarbejde om satellitkortlægning

Del

Geodatastyrelsen og EOMAP vil med fælles indsats kortlægge lavvandede områder i Danmark.

Visuel præsentation af den danske dybdemodel i halvtredsmeters opløsning.
Samarbejdet vil bl.a. munde ud i en bedre dækning af Danmarks Dybdemodel. Geodatastyrelsen

Ved at anvende satellitbaserede dybder vil Geodatastyrelsen og EOMAP samarbejde om at bidrage til det europæiske partnerskab European Marine Observation and Data Network (EMODnet) Bathymetry, og ydermere  integrere satellitbaseret dybdedata med Danmarks Dybdemodel (DDM).

Gennem anvendelsen af banebrydende satellitteknologi vil samarbejdet munde ud i en bedre kortlægning af lavvandede områder, der mangler dybdedata. Det vil også bidrage til en bedre dækning af Danmarks Dybdemodel, som er udviklet af Kontoret for Søkort og Marine Data, der er en del af Geodatastyrelsen.

- Det at afsøge nye måder at kortlægge lavvandsområder, hvor vi kun har meget gamle data, og samtidig øge udnyttelsen af dybdedata for marine interessenter og samfundet generelt, er et helt centrale mål for Geodatastyrelsen. Satellitteknologi viser et stort potentiale i den henseende. Derfor er vi meget glade for at bidrage til dette samarbejde, der både kommer brugerne af dybdemodellen og EMODnet til gode, siger Elizabeth Hagemann, kontorchef for Kontoret for Søkort og Marine Data, Geodatastyrelsen.

- I Danmark er der mange områder med lavt vand, hvor betragtelige områder er blevet kortlagt for mere end 100 år siden. Satellitbaseret dybdedata er bredt godkendt som en effektiv metode til at udfylde huller i data. Sammen med eksisterende dybdedata vil dette samarbejde således kunne være med til at danne en sammenhængende kortlægning af den danske kystlinje og dens hundredvis af øer, udtaler Knut Hartmann, COO i EOMAP.

Som en yderligere fordel for marine interessenter vil projektet også blive indlejret i den europæiske storskala model af EMODnet Bathymetry.

- EMODnet Bathymetry leverer en harmoniseret bathymetrisk overflade for alle europæiske farvande. Vi fremmer nye ideer og koncepter, som har til formål at give bedre kortlægning af vores farvande. Derfor sætter vi stor pris på dette samarbejde og tror på, at den danske kortlægning – integreret i den næste EMODnet Bathymetry-udgivelse – vil bidrage til at forbedre nøjagtigheden af vores produkt og vil opfylde vores brugeres forventninger, forklarer Thierry, Schmitt, koordinator EMODnet Bathymetry.

Nøgleord

Billeder

Visuel præsentation af den danske dybdemodel i halvtredsmeters opløsning.
Samarbejdet vil bl.a. munde ud i en bedre dækning af Danmarks Dybdemodel.
Download

Links

Om Geodatastyrelsen

Vi sikrer let tilgængelig og troværdig stedbestemt information om havet og fast ejendom.

Følg pressemeddelelser fra Geodatastyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Geodatastyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye