Teknologisk Institut styrker dansk innovation og teknologisk udvikling
Teknologisk Institut investerede i 2023 over 90 mio. kr. i nye materialeanlægsaktiver, primært udstyr til højteknologiske test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter.

Teknologisk Institut har i 2023 leveret 39.000 konkrete teknologiske løsninger til 10.600 kunder med en kundetilfredshed på 4,7 ud af fem. Samtidig er Instituttet rykket fra en 11. til en 9. plads som den mest attraktive arbejdsplads blandt ingeniører i Danmark (iflg. Universum). Det fremgik tirsdag, hvor Instituttets topledelse gjorde status for 2023 ved det årlige repræsentantskabsmøde.
Instituttets arbejde har bidraget til at skabe de løsninger, der styrker danske virksomheders konkurrenceevne, og som skaber innovation på tværs af brancher.
- Vi lykkes, når erhvervslivet og samfundet lykkes. Vores mission er at stille os dér, hvor vi forudser, at vi kan gøre en forskel i fremtiden. Instituttet hjælper virksomheder med at løse de udfordringer, de ikke selv har viden eller ressourcer til at løse. Hver gang vi løser et problem for en virksomhed, så udvikler vi ny viden, som får betydning for den næste virksomhed. For en branche. For hele samfundet, siger Teknologisk Instituts adm. direktør Juan Farré.
Nye industriparate test-faciliteter
Teknologisk Institut investerede i 2023 over 90 mio. kr. i nye materialeanlægsaktiver, primært udstyr til højteknologiske test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter. Blandt andet har Instituttet åbnet et Carbon Capture Lab i Aarhus og et nyt center for bioteknologiske løsninger, Biosolutions Technology Center, i Taastrup.
- Teknologisk Institut er en uundværlig del af det danske innovationssystem. Vi sikrer udvikling af relevant viden og teknologi, som omsættes til konkrete løsninger for virksomhederne. Det gør Instituttet blandt andet ved at give virksomheder adgang til vigtige test- og demonstrationsfaciliteter, som accelererer vejen fra ide til marked og minimerer risikoen for den enkelte virksomhed, siger bestyrelsesformand Mikael Bay Hansen.
Kunstig intelligens skal gøres konkret
Et af fokusområderne for 2024 er kunstig intelligens. Teknologisk Institut har i en årrække hjulpet virksomheder med at bruge AI, så det er relevant for deres forretning.
- Kunstig Intelligens har store potentialer for erhvervslivet – på tværs af brancher, størrelse og uanset om formålet er at styrke konkurrenceevnen, støtte den grønne omstilling eller udvikle nye forretningsmodeller. Vi ser frem til et fortsat tæt samarbejde med virksomheder, vidensinstitutioner og resten af innovationssystemet i de kommende år. Skridt for skridt medvirker vi til et mere grønt, resilient og digitalt erhvervsliv, siger Juan Farré.
Konkrete cases og fakta
Læs årets "Indsigt og Udsyn – Teknologisk Institut 2023” med økonomiske nøgletal, højdepunkter fra 2023 samt eksempler på løsninger. Fx CO2-fangst i Carbon Capture Lab, en AI-baseret løsning til klassificering af brugte computere, og hvordan proteinrige mikroalger sænker miljøaftrykket fra kyllingeproduktion.
https://www.teknologisk.dk/hvem-er-vi/indsigt-og-udsyn-2023/5374,5
Kontakter
For yderligere information kontakt venligst: Kommunikationschef Liza Andersen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2919, mail: llia@teknologisk.dk
Billeder

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Ny forskning: Droner kan redde rådyrlam fra døden i høstmaskinerne9.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny dansk undersøgelse viser, at rådyrlam kan reddes fra forårets høstdrab ved hjælp af droner og GPS-teknologi. Det giver landmændene nye muligheder for at redde lam der risikerer at blive dræbt ved græsslæt. Undersøgelsen har givet ny indsigt i dyrenes adfærd gennem de første sårbare uger af deres liv.
Danmark tager hul på fremtiden med humanoide robotter7.5.2025 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut kortlægger for første gang potentialer, barrierer og fremtidsperspektiver for humanoide – menneskelignende – robotter i Danmark i en ny rapport. Samtidig har Instituttet Danmarkspremiere på en humanoid robot til ROBOTBRAG 2025 i Odense.
Ny teknologi øger holdbarhed og sikkerhed i luftfartsektoren6.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fly og droner kan blive mere sikre og få længere levetid med ny teknologi, der bruger sensorer og digital twins til at monitorere luftfartøjers tilstand i realtid.
Batterimarkedet er domineret af Kina og USA, men Danmark og EU kan sikre forsyningssikkerheden med genanvendelse og innovation5.5.2025 13:18:57 CEST | Pressemeddelelse
I en ny rapport fremhæver Teknologisk Institut tre veje, der kan styrke Danmarks position inden for batterier og cirkulær økonomi. Vi skal satse på genanvendelse, nichemarkeder og politisk handling for at styrke forsyningssikkerhed og konkurrenceevne.
Teknologidagen 2025 forener unge talenter og erhvervsgiganter2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række af Danmarks største produktionsvirksomheder vil sammen med Dansk Robot Netværk sætte spot på, hvordan faglærte er nøglen til innovation, vækst og en bæredygtig fremtid. De har derfor inviteret unge fra hele landet til Teknologidagen fredag den 9. maj 2025 i Odense. Her kan de også få lejlighed til at møde fremtidens kollega, den humanoide robot.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum