Nivaagaards Malerisamling

Ny digtsamling af Caroline Albertine Minor: Nivå Bugt Strandenge

Del

I dag udkommer den roste forfatter Caroline Albertine Minors nye digtsamling, der bærer titlen 'Nivå Bugt Strandenge'. Mød forfatteren torsdag 16. maj, hvor hun besøger Nivaagaards Malerisamling til en samtale om bogens digte og tilblivelse.

TALK på museet 16. maj kl. 17
Caroline Albertine Minor og 'Nivå Bugt Strandenge'

I en samtale med litteraturformidler ved Fredensborg Bibliotekerne, Christine Fur Fischer, fortæller forfatter Caroline Albertine Minor om sin nye digtsamling ’Nivå Bugt Strandenge’, der udkommer den 24. april.

Caroline Albertine Minor er en af de mest kritikerroste forfattere i den yngre generation. Hun har blandt andet modtaget Michael Strunge-prisen, P.O. Enquists pris, Danske Skønlitterære Forfatteres pris, Den svære Toer og Otto Gelsteds mindelegat. Og hendes nye digtsamling er blandt kritikere fremhævet som en udgivelse, man glæder sig til. 

Det en digtsamling om kærlighed og forelskelser – de lykkelige og de ulykkelige og dem midt imellem. Om hverdagens pletter af eufori, begærets forvandlende kraft, længslen efter at helliggøre og beskytte sine nærmeste – og sorgen over, at det alt for sjældent lykkes. Om besværet ved og fryden over at være en menneskekrop blandt menneskekroppe.

Digtsamlingen hedder, som et af samlingens digte, 'Nivå Bugt Strandenge'. Det fortæller forfatteren om her:
"Om digtet kan jeg sige, at jeg efter at have besøgt udstillingen med Sofonisba gik gennem skoven og ned til vandet, og at det havde sneet i flere dage. Alting var så tyst og fint optegnet og landskabet og fuglene havde nok i sig selv; i modsætning til mig, der længtes efter en anden, som ikke ville som jeg ville - i hvert fald ikke nok. Den diskrepans var ulidelig og meget smuk."
Caroline Albertine Minor fandt, at navnet Nivå Bugt Strandenge har "en fantastisk fin klang og rytme. Det løfter sig op og lander igen, lige så blødt. Og så kunne jeg godt lide tanken om, at titlen udgør en modvægt til indholdet som er meget følelsesfuldt og insisterende. Titlen som den kølige hånd på en febervarm pande."

Mød de smukke ords mester på museet - og måske mennesker og strandengene på ny.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde med Fredensborg Bibliotekerne.
Tak til Statens Kunstfond for støtte til arrangementet.

Pris: 100 kr. inkl. entre til museet / 50% til årskortholdere. Billetkøb via hjemmesiden nivaagaard.dk 

Nivå Bugt Strandenge er betegnelsen for den lavvandede Nivå Bugt og de smalle strandenge, der strækker sig langs Gammel Strandvej ud for Malerisamlingen mod Øresund. Området har været fredet siden 1950 og tiltrækker vadefugle og andre vandfugle med mulighed for at raste og fouragere. 

null

Om Nivaagaards Malerisamling:

Nivaagaards Malerisamling er et klassisk kunstmuseum med en unik samling af 500 års verdenskunst - fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder - og skiftende særudstillinger med nyere eller moderne kunst. Museet ligger i en smuk gammel rododendronpark, der også huser det populære 'Reservat for truede ord' med omkring 100 ord, som er ved at forlade vores sprog

Følg pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling

Invitation til pressevisning: Mælkeveje - koen i kunst og kultur18.6.2024 13:56:12 CEST | Pressemeddelelse

Fredag 28. juni kl. 11 Direktør ved Nivaagaards Malerisamling, Andrea Rygg Karberg, byder velkommen. Projektkurator Lise Villemoes Grønvold fortæller om særudstillingen. Mulighed for fotografering og interviews Denne sommer fejres koen og dens vigtige plads i dansk kunst- og kulturhistorie, når Nivaagards Malerisamling den 29. juni åbner dørene til udstillingen Mælkeveje – koen i kunst og kultur og familieværkstedet MUUH! i hele sommerferien. Legesyge kalve, uskyldige malkepiger - og klimasyndige bøffer… Koen var urmoder i nordisk mytologi, nationalsymbol i guldalderen og ophav til det, der i årtier var Danmarks største eksportvare: smør. Nu har koen fået en kontroversiel plads i den kollektive bevidsthed som centrum for debatter om metanudledninger og dyrevelfærd. Gennem 50 kunstværker og kulturgenstande udfolder denne særudstilling koen og dens betydning for dansk identitet og fortællingen om Danmark som landbrugsland. Udstillingen viderefører museets interesse for relationen mellem

Barokkoncert, forfatteraften med Jens Smærup Sørensen - og snart er gækken løs6.3.2024 12:58:16 CET | Pressemeddelelse

Med afsæt i den aktulle særudstilling Da hverdagen stjal billedet - i Holland og Danmark inviterer Nivaagaards Malerisamling til koncertforedrag om hollandsk barokmusik, forfatteraften med Jens Smærup Sørensen, der mestrer hverdagens fortællinger - og museets traditionsrige påskearrangement 'Gækken er løs' med æggestafet i parken og det kreative værksted: Fra kop med skår til hønsegård. Vi holder af hverdagen!

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye