Her er bankernes konfirmandkonti i 2024

Del

Årets første konfirmander er klar. Derfor er der sikkert mange forældre, der er begyndt at overveje, hvordan konfirmationspengene skal forvaltes. Mybanker har igen i år undersøgt hvilke konfirmationskonti, bankerne tilbyder i 2024.

Konfirmationen er en stor dag med fest, farver og gaver. Penge er en af de gaver, der oftest præger gavebordet, og for mange unge vil det betyde, at de har flere penge i hånden, end de nogensinde har haft. Men inden pengene bliver vekslet til nye gadgets, tøj eller andet forbrug, kan det også være en god anledning til at snakke med konfirmanden om hvilke muligheder, pengene kan give ham eller hende.

Der er nemlig gode muligheder for at få pengene til at yngle gennem investeringer eller opsparing på en højrentekonto.

"Hvis man kan sætte pengene til side i tre år eller mere, vil det ofte være muligt at få det bedste afkast ved at investere pengene, selvom afkastet er usikkert. Har konfirmanden omvendt planer om at bruge pengene inden for en kortere periode, kan man få attraktive renter i banken, og flere banker tilbyder særlige konfirmationskonti målrettet årets kon- og nonfirmander", siger Mybankers cheføkonom Jens Hjarsbech.

Det er ikke altid helt ligetil at finde ud af, hvilken bank der kan tilbyde den bedste konfirmationskonto til konfirmanden. Det afhænger nemlig af, hvor mange penge han eller hun indbetaler, hvornår de sætter pengene ind, om de allerede er kunde i banken, og om der er tale om helkundeforhold eller ej. Tilbuddet består ofte ikke kun af en favorabel rente, da gaver også kan være en del af konfirmationskontoen.

"Alle konfirmationskonti udløber inden for relativt kort tid - de fleste allerede i år. Dette skal man tage højde for i valget mellem investering eller bankkonto, for de tilbudte renter angives i årlige renter. Men da kontoen ikke løber et helt år, bliver den effektive rente lavere", siger Jens Hjarsbech

Når kontoen udløber, flyttes pengene over på en anden konto i banken, som har andre vilkår. Det skal man også være opmærksom på, når tiden kommer.

 

Vi har fundet 11 eksempler på konti, banker tilbyder specifikt til deres konfirmandkunder.

Det er ikke alle banker, der tilbyder særskilte konti til konfirmanderne. Vi har fundet 11 banker, der tilbyder specielle konti til årets kon- og nonfirmander:

 • Hvidbjerg Bank

Hvidbjerg Bank tilbyder en rente på 8% p.a. og der kan indsættes op til 30.000 kr. Pengene skal indsættes inden d. 1. august 2024 og renten er gældende indtil d. 31. december 2024.

Indsætter du din opsparing 1. maj og holder dem til kontoens udløb, svarer det til en effektiv rente på 5,5%, så længe opsparingen er under maksbeløbet på 30.000 kr.

 • Sparekassen Thy

Sparekassen Thy tilbyder en rente på 7% p.a. af indestående op til 25.000 kr. Ved oprettelse fås også 250 kr. Renten gælder indtil d. 31. december 2024. 

Indsætter du din opsparing 1. maj og holder dem til kontoens udløb, svarer det til en effektiv rente på 4,8% (+250 kr.), så længe opsparingen er under maksbeløbet på 25.000 kr.

 • Ringkjøbing Landbobank

Ringkjøbing Landbobank tilbyder en 4% rente p.a. i op til 25.000 kr. indtil d. 1. april 2025. For beløb over 25.000 kr. er renten som på Jackpotkonto. Kontoen er åben for indskud til og med d. 31. juli 2024.

Indsætter du din opsparing 1. maj og holder dem til kontoens udløb, svarer det til en effektiv rente på 4,7%, så længe opsparingen er under maksbeløbet på 25.000 kr.

 • Rønde Sparekasse

Rønde Sparekasse tilbyder en rente på 6,6% p.a. af de første 25.000 kr. Beløb udover forrentes med en variabel rente på 1,75%. Kontoen udløber automatisk den 31. december 2024. 

Indsætter du din opsparing 1. maj og holder dem til kontoens udløb, svarer det til en effektiv rente på 4,5%, så længe opsparingen er under maksbeløbet på 25.000 kr.

Du får også en rygsæk og et badehåndklæde.

 • Sparekassen Djursland

Sparekassen Djursland tilbyder 6% p.a. i rente frem til 31. december 2024. Der kan maksimalt indskydes 30.000 kr. på kontoen frem til d. 30. juni 2024. 

Indsætter du din opsparing 1. maj og holder dem til kontoens udløb, svarer det til en effektiv rente på 4,1%, så længe opsparingen er under maksbeløbet på 30.000 kr.

 • Djurslands Bank

Djurslands Bank tilbyder 5% på indestående op til 30.000 kr. Indestående over 30.000 kr. giver 1,45% i rente. Renten er fast og gældende til og med 31. december 2024. 

Indsætter du din opsparing 1. maj og holder dem til kontoens udløb, svarer det til en effektiv rente på 3,4%, så længe opsparingen er under maksbeløbet på 30.000 kr.

Når du opretter en konfirmandkonto i Djursland Bank, får du også to biografbilletter.

 • Spar Nord

Spar Nord tilbyder en rente på 5% af indestående op til 25.000 kr. Renten gælder frem til 31. december 2024. Beløb over 25.000 kr. forrentes med en variabel rente på pt. 1,85% i årlig nominel rente. 

Indsætter du din opsparing 1. maj og holder dem til kontoens udløb, svarer det til en effektiv rente på 3,4%, så længe opsparingen er under maksbeløbet på 25.000 kr.

 • Andelskassen

Andelskassen tilbyder en rente på 4,95% af de første 25.000 kr. Beløb over 25.000 kr. på kontoen får den samme rente som produktet Spar’ Op. Konfirmationskontoen bliver automatisk ændret til en Spar’ Op konto pr. 1. januar 2025.

Indsætter du din opsparing 1. maj og holder dem til kontoens udløb, svarer det til en effektiv rente på 3,3%, så længe opsparingen er under maksbeløbet på 25.000 kr.

 • Arbejdernes Landsbank

Arbejdernes Landsbank tilbyder 5% i rente i op til 25.000 kr. p.a. Over 25.000 kr. giver 0,25% i rente. Kontoen udløber d. 1. december 2024.

Indsætter du din opsparing 1. maj og holder dem til kontoens udløb, svarer det til en effektiv rente på 3%, så længe opsparingen er under maksbeløbet på 25.000 kr.

 • Skjern Bank

Skjern Bank tilbyder en rente på 3%. Efter d. 1. april 2025 ændres rentevilkårene til en 1317-konto, som giver 1% i rente. Der kan maksimum indskydes 25.000 kr. på Konfirmandkontoen.

Indsætter du din opsparing 1. maj og holder dem til kontoens udløb, svarer det til en effektiv rente på 2,8%, så længe opsparingen er under maksbeløbet på 25.000 kr.

 • Sparekassen Danmark

Sparekassen Danmark tilbyder en rente på 3% op til 30.000 kr. Kontoen kan oprettes frem til og med d. 30. juni 2024 og forrentes frem til og med d. 31. december 2024. Herefter overgår kontoen til en Youngster konto. 

Indsætter du din opsparing 1. maj og holder dem til kontoens udløb, svarer det til en effektiv rente på 2%, så længe opsparingen er under maksbeløbet på 30.000 kr.

Når du opretter en konfirmandkonto i Sparekassen Danmark, får du også to biografbilletter.

 

Drøft privatøkonomi med konfirmanden

Som vist ovenfor tilbyder nogle banker målrettede konfirmandkonti med en risikofri effektiv rente på op til 5,5%. Sammenlignet med almindelige indlånskonti er en konfirmationskonto ofte en attraktiv konto for konfirmanden. Men husk at disse konfirmationskonti udløber inden for kort tid og derefter overgår til en konto med en lavere rente. Det kan give anledning til overvejelser om at investere konfirmationspengene i stedet, hvor det langsigtede forventede afkast er højere end renten på en bankkonto.

Kontakter

Links

Om Mybanker

Mybanker er en bankplatform, der bygger bro mellem borger, samfund og banksektoren

Følg pressemeddelelser fra Mybanker

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mybanker

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye