Næstved Kommune

5.700 virksomheder kan præge kommunens erhvervsudvikling

Del

Skal Næstved Kommune sætte endnu flere kræfter ind på, at flere virksomheder får udarbejdet en bæredygtighedsplan eller at styrke samarbejdet mellem virksomhederne og kommunens uddannelsesinstitutioner? For at kunne understøtte erhvervslivet endnu bedre også fremover spørger Næstved Kommune nu alle virksomheder i kommunen om deres tro og håb for fremtiden.

Billedet viser en person, som besvarer spørgeskemaet på en bærbarcomputer. På skærmen ses spørgeskemaet.
Erhvervsklimamålingen dækker en bred vifte af emner, herunder arbejdskraft, digitalisering, bæredygtighed og grøn omstilling, samarbejde med uddannelsesinstitutioner og Næstved som erhvervskommune.

Skal virksomhederne udvide og købe ny erhvervsjord? Skal de rekruttere nye medarbejdere? Har de en plan for grøn omstilling? Udgør øget turisme et potentiale for dem? Samarbejder de med uddannelsesinstitutionerne?

Det er nogle af de spørgsmål, som Erhvervsklimasmåling 2024 skal give svar på.

5.704 spørgeskemaer er landet i e-Boks hos virksomheder i Næstved Kommune. Svarerne skal sætte retningen for kommunens indsatser på erhvervsområdet med udgangspunkt i virksomhedernes fremtidsplaner. Det fortæller borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen. 

- Det er afgørende, at vores erhvervsliv trives. Vi har en god løbende dialog, men vi har også brug for at se det samlede billede. Derfor sender vi nu spørgeskemaer ud til virksomhederne, og jeg håber, at rigtig mange vil svare. Resultaterne skal give os et vigtigt arbejdsredskab til at fokusere vores indsats. Målingen gentager vi årligt, så vi kan sikre, at vi arbejder i den rigtige retning.

En del af erhvervspolitikken

I efteråret vedtog et enigt byråd Erhvervspolitik 2023-2026, som sætter fokus på bæredygtighed, arbejdskraft og investeringer. Målet er, at det skal være endnu mere attraktivt at være virksomhed i Næstved Kommune. Det skal være muligt for eksisterende virksomheder at vækste, og for nye virksomheder og investeringer at finde vej.

Konkrete mål for politikken er lige fra, at flere virksomheder har en plan for grøn omstilling til at flere virksomheder samarbejder med lokale uddannelsesinstitutioner.

Resultaterne af Erhvervsklimamåling 2024 bliver præsenteret for Økonomiudvalget den 17. juni.

 

Om Erhvervsklimamåling 2024:

Erhvervsklimamåling er udsendt til 5.704 virksomheder i Næstved Kommune d. 22. april via E-boks ud fra udtræk igennem CVR-registeret. Spørgeskemaet tager max 10 minutter at udfylde.

I 2023 blev en lignende måling udsendt til ca. 4400 virksomheder i forbindelse med udarbejdelse af Erhvervspolitikken.

Målingen sendes ud til virksomhedstyperne: Aktieselskaber, Anpartsselskaber, Enkelmandsvirksomheder, Interessentskaber og iværksætterselskaber, som er aktive i Næstved Kommune som hovedselskab eller p-nummer.

Om Erhvervspolitik 2023-2026:

Erhvervspolitikken består af tre temaer og fem fyrtårne, der sammen tegner fremtiden for Næstved som erhvervskommune.

De 3 temaer er:

  • Bæredygtighed og grøn omstilling
  • Tiltrækning og servicering af virksomheder og investorer
  • Uddannelse og arbejdskraft

De 5 Fyrtårne for Fremtiden er:

  • Bæredygtighed – Klimaregnskab, ESG-rapportering mm. er blevet en central del af mange virksomheders drift. Derfor skal kommunens erhvervsvejledning udvikles og styrkes på dette område.
  • Erhvervshus – Et erhvervshus skal samle og styrke erhvervs- og udviklingsaktører og iværksætteri i Næstved Kommune.
  • Byudvikling på havnen – Næstveds bymidte skal udvikles med en ny bydel på havnearealerne i balance med erhvervshavnens udflytning og de havnerelaterede aktiviteter.
  • Partnerskaber – Der skal arbejdes aktivt på at etablere flere og bedre partnerskaber mellem kommune og erhvervsliv.
  • Erhvervsarealer – Næstved Kommune skal have flere og attraktive erhvervsarealer.

Nøgleord

Kontakter

Willy FeddersenDirektør for teknik og miljø, ejendomme og indkøb samt kultur og borgerservice i Næstved Kommune

Tlf:55 88 50 97wilmfe@naestved.dk

Billeder

Billedet viser en person, som besvarer spørgeskemaet på en bærbarcomputer. På skærmen ses spørgeskemaet.
Erhvervsklimamålingen dækker en bred vifte af emner, herunder arbejdskraft, digitalisering, bæredygtighed og grøn omstilling, samarbejde med uddannelsesinstitutioner og Næstved som erhvervskommune.
Download

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Økonomiske udfordringer på Børne- og Uddannelsesudvalgets område15.4.2024 17:51:02 CEST | Pressemeddelelse

Flere børn og unge har brug for hjælp. Det betyder, at der er stigende udgifter til specialundervisning og anbringelser. Derudover er prisen for specialiserede tilbud steget. Resultatet er, at Børne- og Uddannelsesudvalgets budget står til at blive overskredet med 57,7 millioner kroner, hvis der ikke gribes ind. Derfor har udvalget inddraget overskud på i alt 28 millioner kroner fra 2023 og igangsat en ekstern analyse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye