Næstved Kommune

Næstved sætter sit aftryk på Obama-besøg

Del

Når 3.500 gæster fra ind- og udland mødes i Arena Næstved fredag aften til ”An Evening with President Obama”, får de også et indblik i Næstveds ungdomskultur. 

- Det er en helt utrolig ære og helt uvirkeligt. Når lyset slukker i salen, og man kan se det her billede på vores ungdomskultur, viser det, at ting kan lade sig gøre her i Næstved. Sådan lyder det fra Claus Michael Pedersen aka CMP ONE, kunstneren bag det tæppe, der skal pryde væggen på scenen bag Obama.
- Det er en helt utrolig ære og helt uvirkeligt. Når lyset slukker i salen, og man kan se det her billede på vores ungdomskultur, viser det, at ting kan lade sig gøre her i Næstved. Sådan lyder det fra Claus Michael Pedersen aka CMP ONE, kunstneren bag det tæppe, der skal pryde væggen på scenen bag Obama.

Forandringer skal ske nedefra, og morgendagens ledere skal være med. Alle kan gøre en forskel. Sådan cirka lyder et par af de budskaber, USA’s 44. præsident, Barack Obama, kommer rejsende til Næstved med på fredag den 15. marts.

Næstved Kommune har grebet Obamas vigtige budskaber og sætter derfor særligt fokus på fremtidens voksne, når præsidenten gæster Arena Næstved.

Allerede udendørs møder Obama, ministre, partiledere, VIP’s og gæster fra ind- og udland graffiti-malere, hiphoppere og kæmpestore Obama-citater.

Når alle har sat sig godt til rette i salen, kan ingen undgå at lægge mærke til et 14,4 meter bredt og 8,6 meter højt bagtæppe skabt af Næstveds lokale – og internationale – street art kunstner Claus Michael Pedersen fra Næstved Ungdomsskole, som er kendt under kunstnernavnet CMP ONE.  

Borgmester Carsten Rasmussen sætter her et par ord på, hvorfor besøget er en enestående mulighed for Næstved:

- I Næstved arbejder vi sammen på kryds og tværs for at skabe en kæmpe amerikansk folkefest til glæde for alle vores borgere. Foruden de mange gratis aktiviteter og festlig oppyntning i bymidten har vi gjort en særlig indsats for, at hverken præsident eller gæster er i tvivl om, hvad vi står for i Næstved. Det forlyder, at Obama kommer til at se filmen med vores unge mennesker og høre historien om værket. Som borgmester kan jeg ikke være andet end stolt over, hvor mange der på forskellig vis har bidraget til Obama-besøget og fået det her til at ske på rekordtid. Det fortjener selvfølgelig en kæmpe tak.

De unge fortæller - portrætfilm af Næstved

Inden Barack Obama går på scenen, skal publikum se en kort film om Næstved. I filmen skal gæsterne møde syv lokale unge, som på hver deres måde er stærkt optaget af at bidrage til deres omgivelser.

De fortæller, hvordan Næstved på forskellig vis ansporer dem til at udfolde deres talent, og hvorfor det betyder så meget for dem at gøre en forskel.

Et af de små portrætter er af danser og performance-kunster Sine Krag-Karlshøj. Hun har sammensat sin helt egen bevægelsesform ved at lade sig inspirere af den gadekunst, hun er flasket op med i Næstved. I filmen møder man også velfærdstalentet Emma Jensen, der arbejder på plejecentret Æblelunden. Hun fortæller, hvordan det føles at give ældre mennesker en god juleaften, mens Lukas Meyer Christensen fra Team FOG fortæller, hvordan det er at vinde som et hold.

Her er Næstved Kommunes aftryk på dagen:

  • Udenfor mødes gæsterne af hiphoppere fra Birgit Dans, graffiti-malere og Obamas vigtigste citater tryk på plader, der måler 2,5 meter i højde og bredde, fra Ungdomsskolen
  • En seks minutter lang video afspilles for gæsterne i salen, inden Obama går på scenen. Syv unge fra Næstved fortæller, hvordan de hver især bidrager til deres omgivelser.
  • På scenen bag Obama kommer et 14,4 meter bredt og 8,6 meter højt bagtæppe skabt af CMP ONE og Næstved Kunstby til at pynte
  • En gave til Obama placeres i hans VIP-rum – et værk magen til bagtæppet med en personlig hilsen til Obama skabt på træ af ask fra Næstveds muld
  • Postkort med et billede og beskrivelse af værket fra bagtæppet giver gæsterne mulighed for at tage et lille stykke kunst fra Næstved med hjem
  • På toiletdørene kan tissetrængende gæster opleve fortællingen om Næstved på lidt alternativ vis

Læs mere på www.naestved.dk/obama

Om værket på bagtæppet/gave til Obama/postkort:

Værkets titel: Big Dreams

Værket er en hyldest til historien om, hvordan lokale unge med store drømme og skabertrang, finder sammen og får ting til at ske. Historien om, hvordan disse unge etablerer lokal graffiti og hiphop-kultur samt rækker ud til verden og bygger et omfattende netværk af dansere, malere og musikere.

Titlen ”Big Dreams” er inspireret af Barack Obamas citat ”Together, ordinary people can do extraordinary things” og et bevis på, at ting kan lade sig gøre, og at noget, der er bygget nedefra, af ganske almindelige unge, har værdi.

Værket består af tre scener. Scenen i midten repræsenterer det lokale og det nære, mens venstre og højre scene symboliserer det internationale, der optræder i Næstved Ungdomsskoles gavlmaleri projekt Næstved Kunstby.

Værket er lavet af CMP ONE med en hjælpende hånd af Swet71.

Læs mere om Næstved Kunstby

Kontakter

Billeder

Claus Michael Pedersen aka CMP ONE foran det originale værk "Big Dreams".
Claus Michael Pedersen aka CMP ONE foran det originale værk "Big Dreams".
Download
Claus Michael Pedersen i værkstedet, hvor værket "Big Dreams" er skabt.
Claus Michael Pedersen i værkstedet, hvor værket "Big Dreams" er skabt.
Download

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Økonomiske udfordringer på Børne- og Uddannelsesudvalgets område15.4.2024 17:51:02 CEST | Pressemeddelelse

Flere børn og unge har brug for hjælp. Det betyder, at der er stigende udgifter til specialundervisning og anbringelser. Derudover er prisen for specialiserede tilbud steget. Resultatet er, at Børne- og Uddannelsesudvalgets budget står til at blive overskredet med 57,7 millioner kroner, hvis der ikke gribes ind. Derfor har udvalget inddraget overskud på i alt 28 millioner kroner fra 2023 og igangsat en ekstern analyse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye