Danmarks Idrætsforbund og DGI

Få overblikket: Her er årets Royal Run-ruter

Del

Der venter de 95.000 deltagere både masser af seværdigheder, historiske vingesus og flot natur på ruterne rundt i de fem værtsbyer, når Royal Run finder sted 20. maj, 2. pinsedag, i Brønderslev, Aarhus, Fredericia, Kalundborg og København/Frederiksberg.

H.M. Kongen til Royal Run i København 2023
H.M. Kongen til Royal Run i København 2023 Lars Møller/Royal Run

Med under en måned til startskuddet til Royal Run, er de sidste forberedelser til den royale motionsfest i fuld gang. Nu løftes sløret for årets ruter, der er planlagt ned til mindste detalje.  

”Når vi planlægger ruterne sammen med vores værtsbyer, er der først og fremmest fokus på gå- og løbeoplevelsen for deltagerne. Derfor tænker vi meget over logistik, plads og ikke mindst omgivelserne, der gerne skulle gøre deltagelsen ved Royal Run helt særlig,” siger Morten Algot Nielsen, der er overordnet ansvarlig for ruterne i alle Royal Runs værtsbyer.  

Royal Run har tre forskellige distancer: One mile, 5 km og 10 km, der både kan løbes og gås.  

I Brønderslev går alle ruter gennem den smukke Rhododendronpark, der er Nordeuropas største, og i Aarhus er det Mindeparken, der danner ramme om både start- og målområdet. I Kalundborg runder deltagerne bl.a. den karakteristiske 5-tårnede Vor Frue Kirke, mens alle deltagere i Fredericia løber på byens historiske voldanlæg og passerer flere af anlæggets porte. 

I København er Amalienborg Slotsplads sidste stop på ruten, hvor målstregen er placeret i den historiske bygning, Kolonnaden, som er den søjlegang, der forbinder Christian IX’s palæ og Christian VII’s palæ. 

Startområdet i København  

Som følge af den tragiske brand på Børsen i København er det endnu ikke endeligt besluttet, om startområdet i Slotsholmsgade fastholdes. Royal Run er i tæt dialog med Sparta, der er løbsafvikler i København, samt relevante myndigheder. Der arbejdes på hurtigst muligt at kunne give en melding til de 42.500 deltagere i København/Frederiksberg om det planlagte startområde ved Børsen kan bevares.  

Se det fulde overblik over alle ruterne her: https://www.royalrun.dk/vaertsbyer/se-ruterne 

OM ROYAL RUN: 

  • Royal Run afholdes 20. maj 2024, 2 pinsedag. 

  • Det er sjette gang, at Royal Run afholdes på tværs af landet. Royal Run 2024 har det højeste antal tilmeldte nogensinde: 95.000 er samlet tilmeldt de fem byer.  

  • Der har været kongelig deltagelse alle år, men 2024 er første gang med deltagelse af Danmarks nye Kongepar.  

  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.  

Nøgleord

Kontakter

Ved spørgsmål om ruterne i Brønderslev, Aarhus, Fredericia og Kalundborg kontakt:
Morten Algot Nielsen, løbsansvarlig for Royal Run. Tlf: 50917950

Ved spørgsmål om startområdet i København kontakt kommunikationskonsulent Signe Sjølund Torp. Tlf: 30704477

Links

Idræt og motion bidrager positivt til vores sundhed og trivsel, og derfor skal Danmark være verdens mest aktive nation. Det er visionen i den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, som er indgået mellem Danmarks Idrætsforbund og DGI med støtte fra Nordea-fonden og TrygFonden. Foreløbigt er der indgået aftaler med 25 såkaldte visionskommuner, og mange konkrete initiativer er sat i søen inden for en lang række idrætsgrene.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund og DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund og DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye