Naturstyrelsen

Falster har fået en ny afmærket vandrerute: En helt særlig person stod for indvielsen

Del

Nu er flere af stierne i Hannenov Skov blevet afmærket, så besøgende kan trave en 5 km vandretur, Virketvolden Rundt. Og faktisk kan du gå i de kongelige fodspor, hvis du begiver dig ud på den.

Nu er der godt nyt til dem, der elsker en god gåtur. Flere af stierne i Hannenov Skov på Falster er nemlig blevet afmærket, så alle nu kan trave en 5 km lang, sammenhængende rute.
 
Og en helt særlig person stod for indvielsen: H.M. Dronning Mary løsnede i dag en snor og begav sig ud på turen. Og ved hendes side var blandt andre Jane Skov Lind, skovrider i Naturstyrelsen Storstrøm: 

- Vi oplever en stigende efterspørgsel på afmærkede vandreruter, så det er fantastisk, at vi nu kan give borgerne endnu flere oplevelser udendørs. Turen er også blevet indviet med manér i dag – så det er bare med at komme afsted, så man kan gå i de kongelige fodspor, fortæller Jane Skov Lind. 

Oplev historiens vingesus og gamle egetræer 

Hvis man følger de 5 km rundt i skoven, kan man mærke historiens vingesus. 

Hannenov Skov er hjemsted for en række gamle, maleriske egetræer samt et voldanlæg fra jernalderen ved navn Virketvolden. Faktisk er voldanlægget ca. 1 km2 stort, og derfor ét af Danmarks største. 

Volden har formentlig fungeret som en tilflugtsborg. Her kunne man søge dækning, hvis fjenden nærmede sig. Ruten sikrer, at man kommer forbi de særligt interessante historiske steder i skoven.

- Vi prioriterer at udvikle vores turisme og vores mange særlige oplevelsesmuligheder i naturen. Det gør vi til gavn for os, der bor her, og for alle dem, der besøger Lolland-Falster. Vi er glade for, at Naturstyrelsen nu indvier en ny vandrerute. Vi arbejder også selv med at etablere en række vandreruter, blandt andet stormflodsruten på Falsters østkyst. Vi har så meget fantastisk natur, og med flere vandreruter er der virkelig gode muligheder for at være aktiv i naturen til gavn for vores fysiske og mentale helbred, siger Simon Hansen, borgmester i Guldborgsund Kommune.

Men de besøgende kan også se frem til at opleve en mere vild og varieret natur langs ruten. Naturstyrelsen er nemlig i fuld gang med at gøre naturen mere ”rodet” i området, for at skabe endnu flere levesteder for dyr og planter. Derfor ligger der blandt andet døde træer i skovbunden, der vrimler med insekter, mos og svampe.

Vandreruter i hele landet 

Det er dog ikke kun på Falster, at man kan begive sig ud på en smuk afmærket vandretur. Naturstyrelsen har afmærkede vandreruter i hele landet, og fremover kommer der endnu flere på Danmarkskortet. 

Igennem projektet Danmarks Naturstier, der netop er igangsat i år, skabes der ruter på tværs af hele landet– så det i fremtiden bliver lettere at opdage Danmarks naturperler.

Læs mere om Danmarks naturstier 

Men allerede nu kan du finde masser af vandreruter på udinaturen.dk.
Udinaturen.dk er din guide til friluftslivet i Danmark, og her kan du blandt andet finde oversigter over shelterpladser, toiletter og vandreruter – både på kommunale og statslige arealer.

Find den nye vandrerute "Virketvolden Rundt" på udinaturen.dk 

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Naturstyrelsens pressetelefon: + 45 72 54 30 04

Følg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye