DI Digital

DI Digital: Nedskæringer på uddannelser forværrer mangel på it-specialister

Del

Uddannelses- og forskningsministeriet har netop offentliggjort en politisk aftale om den såkaldte sektordimensionering, der reducerer i antallet af uddannelsespladser på de danske universiteter. DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen kalder her til formiddag i en pressemeddelelse nedskæringerne for et ”kæmpe problem” for erhvervslivet. Aftalen indebærer desværre også markante nedskæringer på it-uddannelser, hvilket vækker bekymring i Dansk Industris branchefælleskab for tech-virksomheder, DI Digital.

Digitaliseringspolitisk chef Andreas Holbak Espersen, DI Digital.
Digitaliseringspolitisk chef Andreas Holbak Espersen, DI Digital. Foto: Kasper Hjorth/Bürojantzen

- Vi har i årevis haft stor mangel på it-specialister, ikke bare i it-virksomhederne, men i hele erhvervslivet, der lige nu er i fuld gang med en historisk teknologisk udvikling og digital omstilling. Derfor er det særdeles kritisk og brandærgerligt, at politikerne i dag har indgået en aftale, der ikke tager hensyn til erhvervslivets efterspørgsel efter højt kvalificerede specialister inden for it- og elektronik, siger Andreas Holbak Espersen, digitaliseringspolitisk chef i DI.

- Lige nu ser vi en voldsom udvikling inden for nye teknologier – ikke mindst kunstig intelligens. Vi står altså foran en kæmpe mulighed for at bruge AI og andre nye teknologier til at løse vores store samfundsproblemer – f.eks. den grønne omstilling, en presset velfærdsmodel og sundhedsvæsen mv. Derfor er der brug for flere it-specialister – ikke færre.

- Men med den nye aftale, som yderligere begrænser udbuddet af uddannelsespladser inden for it og teknologi, bliver det meget vanskeligt at indfri disse potentialer, for det kræver dygtige it-folk, der kan udvikle løsningerne.

- DI har i mange år gjort opmærksom på erhvervslivets akutte behov for flere specialister inden for it og elektronik. Vi er ærgerlige over, at der ikke er blevet lyttet til vores opråb, og at vi derfor får sværere ved at skabe de nødvendige forbedringer i vores samfund med digitale løsninger.

- DI vil fortsat arbejde for, at der kan findes en måde at sikre dansk erhvervslivs behov for højtuddannede medarbejdere i hele landet, herunder på it-området, siger Andreas Holbak Espersen.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital

DI Digital: Hvordan skaber vi teknologi der inkluderer?23.2.2024 08:00:50 CET | Pressemeddelelse

Næsten al kontakt med offentlige myndigheder sker digitalt, og for de fleste borgere betyder det fleksible løsninger, hvor man let kan betjene sig selv. Desværre er der også borgere der har svært ved at bruge de digitale løsninger og derfor oplever de at blive ekskluderet fra samfundet netop på grund af digitalisering. Nu indbyder KL, Dansk IT og DI til drøftelse og præsentation af teknologi, der inkluderer.

European Testing and Experimentation Facilities, xTEF, are open for Business.12.2.2024 12:09:10 CET | Pressemeddelelse

The four European Testing and Experimentation Facilities (TEFs) announce their readiness for business on March 4 in Berlin! Please join the “All TEFs Open for Business” Event in Berlin, Germany with welcome messages from Franziska Giffey, Senator for Economy, Berlin, Germany, and Lucilla Sioli, Director “Artificial Intelligence and Digital Industry”, Directorate-General for Communication Networks, Content & Technology, EC. „This is your chance to connect with like-minded individuals, learn from industry experts, and take your business to the next level. Get ready for a day filled with inspiring talks, interactive panels, and valuable networking opportunities“ says Petra Ritter, Professor at the Charité Unviersitätsmedizin Berlin and Berlin Institute of Health – the Hosting institution for the event. She is Coordinator of one of the four TEFs. TEFs Testing and Experimentation Facilities are specialised large-scale reference sites which help innovative technology providers bring their pr

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye