Reddere tager imod ny professionsuddannelse i paramedicin med åbne arme

Del

Det præhospitale område har brug for nye kompetencer. Reddernes Fagforening hilser derfor den nye professionsbachelor i paramedicin velkommen og glæder sig over, at den nye professionsuddannelse kommer det trængte sundhedssystem til undsætning.

Reddernes Fagforening hilser den nye professionsbachelor i paramedicin velkommen, som længe har været en af fagforeningens målsætninger, at faget fik.
Reddernes Fagforening hilser den nye professionsbachelor i paramedicin velkommen, som længe har været en af fagforeningens målsætninger, at faget fik. Foto: Anders Brohus

Det er med stolthed, at Reddernes Fagforening bakker op om beslutningen at gøre paramedicineruddannelsen til en professionsbachelor. Dette uddannelsesløft markerer en vigtig milepæl, hvor patienten og ikke transporten kommer i fokus.

Patientfokus er netop en af fagets kerneværdier. Derfor har det også siden etableringen af Reddernes Fagforening været en af vores målsætninger at få oprettet en professionsbachelor i paramedicin. Her har vi arbejdet på flere fronter, for netop at kunne sikre patienterne og imødekomme påkrævede kompetencer, og det er med dagens udmelding lykkedes.

Med en bacheloruddannelse på professionshøjskolerne er den enkelte redder nemlig ikke længere afhængig af ledelsesbeslutninger på selve arbejdspladsen. Derimod bliver fremtidige uddannelsesmuligheder besluttet på et mere overordnet strukturelt niveau til gavn for både samfundet og den enkelte redder.

Den nye uddannelse åbner for nye arbejdsmuligheder og fremtidssikrer både den enkelte redder og selve faget. Det betyder, der kan dæmmes op for redderflugten, så samfundet ikke længere skal lide af reddermangel. Derfor ser Reddernes Fagforening frem til en hurtig opstart og gerne allerede efter sommerferien 2025.

Arbejder for meritordninger og stort optag via kvote 2

Reddernes Fagforening støtter generelt udviklingen af det præhospitale område til gavn for patienter og reddere. Med den nye uddannelse vil vi også være med til at sikre, at alle reddere, både nuværende og kommende får lige muligheder for at videreuddanne sig og forbedre deres faglige kompetencer.

Derfor vil vi opfordre professionshøjskolerne til, at den nye bacheloruddannelse får et stort optag via kvote 2, så menneskelig erfaring stadig er i fokus. Samtidig vil vi henstille til, at der kommer meritordninger for nuværende ambulancebehandlere og paramedicinere, der ønsker en bachelorgrad, så deres værdifulde erfaring og kompetencer bliver styrket yderligere til gavn for landets patienter.

Med venlig hilsen

Reddernes Fagforening

Læs mere om uddannelsen her: https://www.ucn.dk/om-ucn/presse/nyheder-og-debatindlaeg/ucn-far-ny-uddannelse-til-paramediciner

Nøgleord

Kontakter

For interview med formand Kim Volder Hammershøj kontakt REDDERNES FAGFORENING på telefon 2254 7363 eller mail kommunikation@reddernesfagforening.dk

Følg pressemeddelelser fra Reddernes Fagforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Reddernes Fagforening

Ambulanceredderne passer på samfundet, men passer samfundet på ambulanceredderne?20.9.2023 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Regeringens udspil om lønløft til ’dem, der passer på os’ er en provokation! For redderne er mindst lige så hårdt pressede som sosu’er, fængselsbetjente, pædagoger og sygeplejersker. Det viser talrige trivselsmålinger. Ambulanceområdet er så udsultet, at politikerne snart må vågne, hvis borgerne i fremtiden skal føle sig sikre, hvis uheldet er ude, siger Reddernes Fagforening.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye