Nu får Gladsaxe mere fjernvarme

Del

Det første spadestik til udvidelsen af fjernvarmenettet i Gladsaxe Kommune er netop blevet taget, og godt 3.000 nye kunder i ni energidistrikter i Gladsaxe kan fra 2024 til 2028 se frem til at kunne skifte fra fossile fyr til sikker og mere klimavenlig fjernvarme.

Borgmester i Gladsaxe, Trine Græse, tog det første spadestik
Borgmester i Gladsaxe, Trine Græse, tog det første spadestik Vestforbrænding

Vestforbrændings udvidelse af fjernvarmenettet i Gladsaxe Kommune er en del af udbygningen Vestforbrændings samlede Varmeplan 2030, som skal koble op mod 39.000 husstande i syv kommuner på fjernvarmenettet i de kommende år. Udvidelsen af fjernvarmenettet spiller sammen med Gladsaxe Kommunes overordnede klimapolitik.

”Vi er rigtig glade for, at også Gladsaxe-borgerne gerne vil opvarme deres boliger med fjernvarme, som er en billig og fremtidssikret varmekilde,” siger Per Wulff, der er chef for Vestforbrændings fjernvarmeområde. Han tilføjer: ”Og jeg kan kun opfordre andre borgere i kommunen, der overvejer at få fjernvarme til at springe til, mens tilmeldingen er åben i de enkelte energidistrikter. På den måde sikrer man sig at få fjernvarme, så snart det er muligt.”

”Rigtig mange gladsaxeborgere har et stort ønske om at få fjernvarme. Derfor har vi de sidste år for alvor sat turbo på udbredningen af fjernvarme i hele kommunen. Samtidig er vi som verdensmålskommune utrolig optaget af den grønne omstilling, og her er fjernvarmen et stort skridt på vejen til at nedbringe vores CO2-klimaaftryk. Derfor glæder det mig, at vi nu sammen med Vestforbrænding kan tilbyde endnu flere af vores borgere at skifte til en billig, nem, grøn og fremtidssikret varmeforsyning som fjernvarme”, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.”

Vestforbrændings entreprenør på projektet er M.J. Eriksson, og de forventer at grave hovedledninger ned i vejene og stikledninger ind til de enkelte ejendomme på Tordisvej og Erhvervskvarteret frem til fjerde kvartal 2024, og kunderne kan her forvente at få installeret en fjernvarmeunit i perioden fjerde kvartal 2024 til første kvartal 2025. Derefter følger øvrige syv energidistrikter frem til 2028.

”Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet i Gladsaxe, så borgerne kan få fjernvarme. Det kan selvfølgelig ikke undgås at vores gravearbejde vil påvirke trafikken, men vi er vant til at arbejde i beboede områder og koordinerer og informerer løbende, så vi er til mindst mulig gene i dagligdagen,” siger administrerende direktør i M.J. Eriksson Stig Munch-Jensen.

Du kan læse mere om udrulningen af fjernvarme i Gladsaxe her:

Fjernvarme i Gladsaxe: Etape for 2024-2028 | Vestforbrænding

Kontakter

Om Vestforbrænding

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsenergiselskab. Vi er ejet af 19 storkøbenhavnske og sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. På vores hjemmeside www.vestfor.dk kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Vestforbrænding kan skabe gener for sine naboer14.5.2024 13:36:03 CEST | Pressemeddelelse

I perioden 26. maj og frem til 30. juni foretager Vestforbrænding planlagt vedligeholdelse af anlægget i Glostrup. Det kan skabe gener i form af støj, lugt og øget trafik. Der er som tidligere år taget initiativer, som skal begrænse generne – blandt andet bliver der opsat støjværn og brugt elektrisk værktøj. Det vil være i perioden 28. maj til 4. juni, at de mest støjende aktiviteter vil foregå.

Sammenlægning af Farum Fjernvarme og Vestforbrænding er nu godkendt23.4.2024 14:36:08 CEST | Pressemeddelelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har nu meddelt sin godkendelse af sammenlægningen mellem Farum Fjernvarme og Vestforbrænding, hvor Farum Fjernvarmes fjernvarmeaktiviteter overdrages til Vestforbrænding. Både bestyrelsesformand for Vestforbrænding, Ole Bondo Christensen, og formand for Farum Fjernvarme, Henrik Haugaard Pedersen, udtrykker stor glæde over, at godkendelsen er i hus.

Nyt projekt fra Vestforbrænding: bedre sortering af affald i etageboliger8.4.2024 09:56:38 CEST | Pressemeddelelse

Kommunerne skal genanvende mere og brænde mindre affald, hvis vi skal nå det nationale mål om 60 pct. reel genanvendelse i 2030. Og her bliver det altafgørende for at nå målsætningen, at en større andel af affaldet i affaldsbeholderne bliver sendt til genanvendelse. Vestforbrænding har startet et projekt for at motivere beboere i lejligheder til bedre vaner ved affaldssorteringen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye