Moder Jords Dag fejres i en ny del af Greve Folkeskov

Del

Tag familie og venner med når vi indvier Greve Folkeskov på Moder Jords Dag mandag d. 22. april kl. 16 – 17.30

Moder Jords dag fejres d. 22. april i en ny skov etape af Greve Folkeskov. Fejringen giver alle fremmødte muligheden for at håndplante træer, fejrer den nye skov og vores kære Moder Jord.
Moder Jords dag fejres d. 22. april i en ny skov etape af Greve Folkeskov. Fejringen giver alle fremmødte muligheden for at håndplante træer, fejrer den nye skov og vores kære Moder Jord. Greve Folkeskov tilplantes i samarbejde mellem Greve Kommune, HOFOR og Naturstyrelsen med træerne doneret via skovrejsnings NGOén Growing Trees Network Folkeskoven.dk

Den internationale Moder Jords Dag fejres d. 22. april for at minde os om, at jorden og dens økosystemer giver os liv og næring. I anledningen indvies i år Greve Folkeskov. Skoven er skabt i et samarbejde ml. Naturstyrelsen, Greve Kommune, HOFOR og trædonationer og 2 års etableringspleje doneret fra firmaer og private via skovrejsnings NGOén Growing Trees Network.

Vi indleder med taler fra samarbejdspartnerne og en fælles skovsang. Herefter kan alle håndplante træer samt dekorere en plantepind som kan placeres ved træerne, der plantes. Den kan dekoreres fx med dit navn eller en tegning, træet kan også dedikeres til klimaet, en du har kær, biodiversitet, en taknemmelighed, til minde om en kær mistet – eller andet, der er af betydning for dig.

Vi runder af med pandekager over bål og børn vil få udleveret bogen ’Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer’ af medforfatter og Klimajournalist Nina Bendixen.

Om International Moder Jords Dag / Mother Earth Day:

Mother Earth Day eller Moder Jords dag er en mærkedag, der blev indledt i USA d. 22. april 1970 og siden har spredt sig til resten af verden. Formålet er at gøre opmærksom på verdens miljøproblemer.


Om Greve Folkeskov:
En ny etape af Greve Folkeskov plantes på arealer, som er erhvervet i samarbejde mellem Greve Kommune, HOFOR og Naturstyrelsen.

Greve Folkeskov veksler mellem skov med skovlysninger, sumpskov, åbne strøg og vådområder. En vekselvirkning, der skaber varierede naturoplevelser og kilometervis af overgangszoner med stor værdi for plante- og dyrelivet og samtidig understøtter forskellige typer af friluftsliv.

Om Growing Trees Network:
Growing Trees Network har pt indsamlet donationer til rejsning af 191 Folkeskove i ind og udland. Godt 3.400.000 træer er nu plantet i Danmark for reducering af CO2, sikring af rent grundvand, at skabe flere levesteder til vores planter og dyreliv, samt nye rekreative naturområder.

I Ghana, Kenya, Uganda, Bolivia og Ecuador er pt. plantet godt 170.000 træer i 37 mindre landsbyskove som hjælp til de lokale landsbybeboere.

Læs mere om Folkeskove: www.growingtrees.dk

Dagens program og praktiske informationer:

Indbydelse-Moder-Jords-Dag-2024.pdf (growingtrees.dk)

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Growing Trees Network

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Growing Trees Network

Millioner af træer skal plantes: Hedensted Kommune indgår nyt samarbejde for mere skov18.9.2023 10:28:16 CEST | Pressemeddelelse

1160 fodboldbaner med nyplantet skov. Det er Hedensted Kommunes målsætning frem mod 2030. For at gøre processen så overskuelig og enkel som mulig for alle, der har interesse for skov, har Hedensted Kommune indgået et samarbejde med Growing Trees Network og Naturplant. Growing Trees Network står for den administrative del af skovprojekter, sponsorater og at arrangere plantedage, hvor alle kan deltage og håndplante træer. Naturplant står for de nødvendige tilladelser, design af skoven og selve plantningen af den nye skov – alt sammen i samarbejde med lodsejer.

Nye skove vinder indpas med brede klimasamarbejder i kommuner30.8.2023 07:02:53 CEST | Pressemeddelelse

Plantning af Folkeskove og andre skovtyper er i Danmark i fremgang, takket være bredt samarbejde mellem kommunale og private aktører. Skovrejsnings NGO’en Growing Trees Network møder pt. stigende interesse fra kommuner, borgere, virksomheder og private lodsejere, med ønske om involvering i at fremme skovrejsningen i Danmark. Netværket nødvendigt for at omsætte interessen til handling kommer klimaet, biodiversiteten og fremtidige generationer til gode.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye