1KOMMA5° Danmark

Tidligere Tesla-direktør har opkøbt dansk solcellevirksomhed: Viasol A/S er nu blevet til 1KOMMA5° Danmark.

Del

Den førende cleantech-virksomhed 1KOMMA5°, der bl.a. fokuserer på solceller og CO2-neutrale energiløsninger, har, som led i deres mission om at gøre verden til et grønnere sted, nu opkøbt danske Viasol A/S. Viasol har siden 2011 været leverandør af solcelleløsninger til danskerne, og fusioneringen markerer, at Viasol nu tager del i noget større.

Målet er at udvikle en markedsførende, europæisk hard- og software platform, der gør det muligt at konvertere +500.000 husstande om året til selvstændige, CO2-neutrale energi-kraftværker gennem solenergi. Dette inkluderer bl.a. solceller, intelligent energistyring, varmepumper, ladestandere og mange flere muligheder.

Det er den tidligere Tesla-direktør i Tyskland og Østrig, Philipp Schröder, der blandt andet har været instrumental i udbredelsen af Tesla i Europa, der står i spidsen for 1KOMMA5°.

Børn, der ligger i sofa med sollys

Viasol A/S bliver til 1KOMMA5° Danmark.
Efter mere end et årti på det danske marked med kvalitetsprodukter inden for CO2-neutrale energiløsninger, går Viasol nu fra at være en lokal spiller i klimakampen til at tage den globale førertrøje på sammen med 1KOMMA5°-unicornen.

“Danmark er en af frontløberne, når det kommer til grøn energi, og for kunderne bliver det en kæmpe fordel, at man nu får de smarteste software-løsninger”, udtaler en begejstret Philipp Schröder, der ser et stort potentiale i det danske marked.

“Vi går fra at have en virksomhed, hvor vi har haft begrænsede muligheder, til at vi nu er en del af noget, hvor der nærmest ikke er begrænsninger på, hvad vi kan gøre. I den forbindelse, hæver vi naturligvis også vores ambitioner, hvor vi gerne vil være blandt de 3 største og mest innovative energivirksomheder i Danmark”, siger Rasmus Christiansen, der er adm. direktør i 1KOMMA5° Danmark.

“Der arbejdes videre på de løsninger, vi har lagt grundlaget for. Dertil tilføjer vi et tech-lag, hvor vi gør vores løsninger intelligente og fremtidssikre. I 1KOMMA5° har vi eksempelvis 150 programmører, der ikke arbejder med andet end at udvikle softwaren i vores produkter, der rulles ud i hele Europa – et unikt setup i den private energisektor.

“Vi kan være med til at gøre en reel forskel ved at nedbringe CO2-udledningen i hele Europa. Det er måske lidt dansk jantelov, måske er det ydmyghed, men det er en vild følelse, at være med til at gøre det muligt for befolkningen at gøre en forskel med udgangspunkt i egen husstand”, siger Christoffer Ovesen, der er medstifter og partner i 1KOMMA5° Danmark, og som stiftede Viasol A/S sammen med Rasmus Christiansen.

“Produktet bliver bedre, når der er flere husstande, der køber produkterne. Hvis forbrugerne gør deres hus CO2-neutralt, har forbrugerne gjort det, de kan. Og så giver det også flere ressourcer til at udvide og udvikle den fortsatte udvikling af softwaren, så kunderne altid har “up to date”-produkter”, fortsætter han.

Den grønne omstilling er omringet af opportunister og lykkeriddere

Noget af det første, der kommer til at ske efter opkøbet, er introduktionen af vores intelligente energistyring,  Heartbeat, der, gennem automatisering og kunstig intelligens, vil revolutionere måden, vi bruger strøm på i de danske hjem.

“Vores kvalitet og fokus på  europæiske og amerikanske produkter er meget fremtrædende. Det er et af de punkter, hvor vi skiller os særligt meget ud, da markedet er blevet oversvømmet med det, vi kalder “opportunister” og “lykkeriddere”, der gerne vil lukrere på et marked, hvor de lugter et stort økonomisk potentiale. Disse er særligt blomstret op i kølvandet på krigen i Ukraine og den dertilhørende energikrise, hvor man, uden større ekspertise, har startet solcellevirksomheder”.

“Disse produkter kommer ikke med fremtidssikret teknologi. Man betaler mindre for lavere kvalitet og uansvarlig produktion, der ikke tager højde for etiske arbejdsforhold og bæredygtighed. Vores tilgang til CO2-neutral energi vil altid være, at det skal være effektivt og klimavenligt, men at det ikke bliver på kompromis med ordentlighed. Her mener vi ordentlige arbejdsforhold, godt håndværk og produkter, der er gearede til fremtiden”, siger Tobias Nielsen, der er Salgs- og Marketingchef i 1KOMMA5° Danmark.

Det skal være trygt og fornuftigt at investere i grønne energiløsninger
1KOMMA5° har et kompromisløst fokus på kvalitet og ordentlighed. Det kommer bl.a. til udtryk i form af Tesla-lignende softwareopdateringer, der er inkluderet i 1KOMMA5°s energiløsninger.

Dette skal bidrage til, at kunderne forstår solenergi som en investering i fremtiden, hvor man bidrager til en grønnere verden, mens man opnår store besparelser.

Vejen til en grønnere fremtid er brolagt med innovation

Med 1KOMMA5° Danmark, kan danskerne se frem til en energi- og software-producent, der ikke er bange for at investere kapital i udvikling og innovation.

“Der er et æra-skifte – eller en decideret energirevolution – i gang, og vi går fra det, vi kalder “Old Solar”, der består af solcelleanlæg med batteribank til “New Solar”, hvor intelligent energistyring decideret kan revolutionere måden, vi tænker solceller på. Dét kommer de danske hjem – og hele verden – til gode, hvor man kan indtænke diverse grønne produkter, såsom ladestander, varmepumpe, m.v.”

Kontakter

Billeder

Heartbeat-enhed på en væg
Heartbeat-enhed på en væg
Download
Download
Holdet bag Viasol, der nu har skrevet under på kontrakten med 1KOMMA5
Holdet bag Viasol, der nu har skrevet under på kontrakten med 1KOMMA5
Download

Om 1KOMMA5° Danmark

1KOMMA5° Danmark er det tidligere Viasol A/S. Siden 2011 har virksomheden været leverandør af solcelleløsninger, og er nu blevet Europas førende energi- og softwareproducent. 1KOMMA5° Danmark leverer, som totalentreprenør, solcellepaneler, intelligent energistyring med Heartbeat, invertere, batteribanker, ladestandere og varmepumper – altså alt, hvad man skal bruge for at gøre sin husstand grøn.

1KOMMA5° Danmark udvælger sine produkter med en særlig omhu og sikrer, at alle deres produkter er skabt med fokus på ordentlighed og bæredygtighed. Derfor er virksomheden også kendte som en af de få solcellevirksomheder i Danmark, der udelukkende sælger solcellepaneler, der ikke indeholder kinesisk silicium.

Med mere end 200.000 solgte energisystemer på tværs af de 7 lande, virksomheden arbejder i, har man cementeret sin position som en af Europas førende inden for branchen. Det seneste regnskabsår (2023) bød på mere end en fordobling med 122%, hvor 1KOMMA5° omsatte for lidt over 3,4 mia. kroner.

Følg pressemeddelelser fra 1KOMMA5° Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 1KOMMA5° Danmark

1KOMMA5° åbner nyt forsknings- og udviklingscenter i Berlin.10.5.2024 08:30:35 CEST | Pressemeddelelse

Den dansk-tyske virksomhed, 1KOMMA5°, der er Europas førende cleantech-startup inden for CO2-neutrale energiløsninger, har åbnet et nyt forsknings- og udviklingscenter i Berlin. Med det nye udviklingscenter, skaber 1KOMMA5° 200 jobs i den tyske hovedstad. Dertil meddeler 1KOMMA5° blandt andet, at man har en målsætning om at hæve antallet af medarbejdere fra 2000 ansatte til 3000 i 2025.

1KOMMA5° rejser op mod 745 millioner kroner i kapital fra tyske storbanker15.2.2024 07:55:00 CET | Pressemeddelelse

1KOMMA5° sikrer kapital fra banker til fremtidig vækst og ekspansion Bankerne er BNP Paribas, Deutsche Bank og LBBW, og de tilfører i alt 52,5 millioner euro i første omgang. 1KOMMA5° har som mål at øge finansieringen til over 100 millioner euro som en del af en syndikeret finansieringsstruktur. I tillæg hertil vil flere midler blive investeret i teknologisk udvikling for at fremme udviklingen og udbredelsen af 1KOMMA5°’s softwareplatform “Heartbeat”.

1KOMMA5° fordobler omsætning og overskud23.1.2024 08:25:00 CET | Pressemeddelelse

1KOMMA5° har mere end fordoblet sin omsætning til omkring 460 millioner euro i 2023 sammenlignet med 206 millioner euro i 2022 Yderst rentabel: overskuddet (EBIT) er også mere end fordoblet til knap 50 millioner euro i 2023 sammenlignet med 19 millioner i 2022 Rentabilitet er opnået på trods af at have investeret et dobbeltcifret millionbeløb (euro) i egne produkter og software Til dato har 1KOMMA5° monteret mere end 170.000 solcelleanlæg, varmepumper, husbatterier og ladebokse for kunder

Den grønne omstilling 2024: Danmark har slået europarekord, ny prismodel for 800.000 elkunder og kunstig intelligens bringes ind i klimakampen.9.1.2024 08:20:00 CET | Pressemeddelelse

Året 2023 var et begivenhedsrigt år for den grønne omstilling. Et år, der på mange måder blev påvirket af det danske elmarked og regeringens tiltag. 2024 er dog startet hårdt ud. En stigning af elafgiften på 9,2% har gjort, at Danmark nu har sat en ny europarekord, og samtidig har vi allerede set at elprisen har været oppe og ramme op til 7,54 kr./kWh.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye