Skou Gruppen

Nu moderniseres de almene boliger i Stationsparken 1

Del

Kommer man forbi Arbejdernes Boligselskabs afdeling 1 i Gladsaxe her i foråret 2024, vil man bemærke, at en af foreningens otte boligblokke er grundigt indpakket i stilladser og presenning.

Den omfattende modernisering og energirenovering af 327 almene boliger, som Skou Gruppen står for, er allerede godt i gang. Projektet forventes at vare de kommende to år.

Skou Gruppen har nu påbegyndt den omfattende renovering og modernisering af Stationsparken 1 i Gladsaxe.
Skou Gruppen har nu påbegyndt den omfattende renovering og modernisering af Stationsparken 1 i Gladsaxe. Foto må benyttes ved omtale af nyheden.

På hver boligblok påbegyndes arbejdet med nedrivning og asbestsanering af taget. Dette foregår på en blok ad gangen, hvorefter håndværkerne kan begynde at etablere en ny tagkonstruktion samt ventilationsløsninger og gå videre med isolering og modernisering af boligerne både indenfor og udenfor i en løbende proces.

”Vi starter på hver af de otte blokke med at fjerne det gamle pladetag og asbesttag, hvilket tager fem til seks uger for hver blok,” forklarer projektleder Claus Søndergaard fra Skou Gruppen.

”Når vi er færdige med asbestarbejdet på en boligblok, fortsætter de særligt uddannede asbestarbejdere til den næste blok. Samtidig begynder vi udskiftningen af vinduer og altandøre på den første boligblok, og vi etablerer den nye tagkonstruktion, efterisolering og ventilation,” fortsætter Claus Søndergaard.

Modernisering og energirenovering

Det gamle asbest- og pladetag erstattes af et nyt skiffertag, og under dette etableres forbedret isolering samt helt nye ventilationsanlæg. Bygningerne efterisoleres også mellem stueetager og kældre samt på gavle, mellembygninger og brystninger.

De eksisterende plastvinduer og altandøre udskiftes med nye, moderne og energieffektive vinduer og døre, hvor de udvendige rammer er af aluminium og de indvendige af træ.

”Det er en stor fornøjelse for vores tømrere at udskifte de gamle terrassedøre og plastvinduer med nye, moderne og gedigne vinduer og døre. Sammen med det nye skiffertag vil disse forbedringer virkelig pynte på byggeriet,” siger Claus Søndergaard.

En tiltrængt opgradering

Stationsparken 1  blev oprindeligt opført i løbet af 1950'erne, og de nuværende vinduer, altandøre og tage trænger til en udskiftning. Derudover er det primære mål med den omfattende renovering at forbedre lejeboligernes indeklima og varmeøkonomi, så de bliver mere tidssvarende:

”Ud over at de otte boligblokke får en tiltrængt udvendig vedligeholdelse, vil hver enkelt af de 327 lejligheder også blive udstyret med ventilation, nye emhætter og nye radiatorer. Det betyder, at lejerne kan se frem til et markant bedre indeklima og et reduceret varmeforbrug,” siger Claus Søndergaard.

Byggestyring og beboerinformation

Skou Gruppen gennemfører hele renoveringen etapevis, mens lejlighederne er beboede, hvilket stiller store krav til planlægningen og udførelsen af arbejdet.

På byggepladsens kontor har Claus Søndergaard hjælp fra tre til fire kolleger til at styre projektet og koordinere de mange håndværkere, der arbejder på projektet sammen med Skou Gruppens egne tømrere:

”Vores byggeledelse tager alle de hensyn til lejerne, som de kan, og de gør en stor indsats for løbende at informere beboerne om processen. Erfaringen viser, at beboerinformation er meget vigtig i sådanne projekter,” siger Skou Gruppens administrerende direktør Martin Skou Heidemann.

Nøgleord

Kontakter

Adm. direktør og partner
Martin Skou Heidemann

+45 28 35 80 15
ms@skougruppen.dk

Billeder

Skou Gruppen har nu påbegyndt den omfattende renovering og modernisering af Stationsparken 1 i Gladsaxe.
Skou Gruppen har nu påbegyndt den omfattende renovering og modernisering af Stationsparken 1 i Gladsaxe.
Download
Skou Gruppen gennemfører hele renoveringen etapevis, mens lejlighederne er beboede.
Skou Gruppen gennemfører hele renoveringen etapevis, mens lejlighederne er beboede.
Download
Der bliver etableret ny tagkonstruktion, efterisolering og ventilation på hver blok.
Når nedrivning og asbestsanering er gennemført, bliver der etableret ny tagkonstruktion, efterisolering og ventilation på hver blok.
Download
De enkelte boligblokke ind pakkes i stilladser og presenning under renoveringen.
De enkelte boligblokke pakkes ind i stilladser og presenning, mens nedtagning af de gamletage og asbestsanering pågår.
Download
Claus Søndergaard fra Skou Gruppen hjælp fra tre til fire kolleger til at styre projektet.
Claus Søndergaard fra Skou Gruppen hjælp fra tre til fire kolleger til at styre projektet.
Download
Byggeledelsen informerer løbende beboerne om processen, da erfaringen viser, at beboerinformation er meget vigtig i sådanne projekter.
Byggeledelsen informerer løbende beboerne om processen, da erfaringen viser, at beboerinformation er meget vigtig i sådanne projekter.
Download
Renoveringen af de otte blokke starter med at fjerne det gamle pladetag og asbesttag
Renoveringen af de otte blokke starter med at fjerne det gamle pladetag og asbesttag.
Download
Renoveringen betyder, at lejerne kan se frem til et markant bedre indeklima og et reduceret varmeforbrug
Når det gamle tag og asbest er fjernet, opbygges nye skifertage, og under dette etableres forbedret isolering samt helt nye ventilationsanlæg, som kommer til at give beboerne bedre indeklima.
Download
Blokkene får nyt skiffertag, og under dette etableres forbedret isolering samt helt nye ventilationsanlæg.
Efter nedbrydningen og asbestsaneringen etableres nyt skiffertag, og under dette etableres forbedret isolering samt helt nye ventilationsanlæg.
Download

Om Skou Gruppen

Skou Gruppen A/S udfører hoved- og totalentrepriser samt store tømrer- og mureropgaver for professionelle kunder. Skou Gruppen har speciale i vedligeholdelse af ejendomme på servicekontrakter og i komplicerede renoveringer.

Skou Gruppen beskæftiger ca. 130 medarbejdere, arbejder i hele Storkøbenhavn og har hovedkontor i Hørsholm.

Virksomheden vedligeholder ejendomme på flerårige serviceaftaler for mange kommuner i hovedstadsområdet samt for Region Hovedstaden, Forsvaret og EU's Miljøkommission.

Desuden vedligeholder Skou Gruppen ca. 20 kirker over hele Sjælland og arbejder for mange andre offentlige bygherrer. Skou Gruppen har desuden datterselskaberne SG Totalentreprise og SG Beton.

Følg pressemeddelelser fra Skou Gruppen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Skou Gruppen

Ligestillingsministeren besøger kvinder i byggeriet21.6.2023 12:59:13 CEST | Pressemeddelelse

Den 21. juni var Marie Bjerre på besøg på Skou Gruppens byggeplads i Drogdensgade på Amager. Her var en gruppe kvindelige håndværkere klar til at tage en snak om, hvordan byggevirksomheder kan blive mere rummelige arbejdspladser og tiltrække flere kvinder. Også sekretariatschef Christina Schultz fra Byggeriets Samfundsansvar og fra Skou Gruppen Martin Skou Heidemann og salgschef Jesper Nicolaisen deltog i mødet på byggepladsen.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye