Kron Kommunikation

Ny kæmpe spa, nye cykelruter og bedre vandring i Billingen i Vestsverige

Del

I maj 2024 slår hotellet Billingehus dørene op til deres helt nye 2000 kvadratmeter store Earth Spa med varme kilder, saunaer, yoga og træningslokaler. Billingehus ligger midt i friluftsområdet Billingen i byen Skövde. Her er der også blevet bygget over en længere periode, og nu åbner en ny MTB-arena og flere nye cykelspor i maj. For at fuldende aktivitetsmulighederne, udvikles og kvalitetssikres områdets vandrestier - et arbejde, der afsluttes til efteråret. 

Den nye store spa hos Billingehus Hotel åbner i maj.
Den nye store spa hos Billingehus Hotel åbner i maj. Foto Pexels Kseniya Kopna Må bruges i media

Allerede sidste år genåbnede Hotel Billingehus efter en gennemgribende renovering, som med respekt for stedets udgangspunkt i 70’erne tog indretningen ind i nutiden, stadig med et strejf af 70’ernes ekstravagante stil. Med den nye, store spaafdeling er hotellet blevet til et resort, der tilbyder en fuldendt oplevelse med både overnatning og mange aktiviteter. 

”Med åbningen af Earth Spa på det nyrenoverede Billingehus hotel har området fået et komplet resort, der løfter hele byen Skövde og vores region som en førsteklasses destination til både afslapning og wellness og til aktiv ferie i naturskønne omgivelser på Billingebjerget. Både aktiviteterne i naturen og alt det, hotellet byder på, er af højeste kvalitet. Området har et kæmpe potentiale, og vi satser og håber meget på at få endnu flere danske gæster hertil, for her kan de få både natur og luksus på samme sted,” siger Fredrik Lindén, administrerende direktør for Turistrådet Västsverige.

2000 kvadratmeter ny spa

Hotel Billingehus’ nye spaafdeling får navnet Earth Spa, en fin hentydning til at jordforbindelse og pauser er vigtig for alle mennesker. Spaen byder på tre varme kilder, saunaoase med tørsauna, dampsauna og oplevelsesbrusere, afspændingsrum og lysterapi, te-lounge, behandlingsområde med et bredt udvalg af behandlinger, infrarød sauna, yogasal og et fitnesscenter på 160 kvadratmeter. 

Noget af det særlige ved Earth Spa er beliggenheden. Gæsterne kan tage ud og nyde cykling, vandring eller skiløb på bjerget Billingen, og derefter koble fuldkommen af med varme bade, saunaer eller behandlinger på hotel Billingehus. 

”Nu står vores længe ventede spa klar, den bliver en vigtig del af Billingehus hotel som et oplagt sted for både krop og sind. Vi ser frem til at byde gæsterne velkommen til en uforglemmelig oplevelse på Earth Spa, hvor afslapning, fornyelse og forbindelse med naturen går hånd i hånd,” siger Lars-Olof Oskarsson, ejer og CEO hos Billingehus og Lotus Hotel Group.

Udviklingen af hotellet er stadig i gang. I 2025 åbner en ny bygning med tre pools, konferencesal, bar samt restaurant på taget.

Læs mere om Hotel Billingehus og den nye spa

Aktiviteter på Billingebjerget – cykling og vandring

Det nyåbnede Earth Spa er langt fra den eneste nyhed i Billingen. Det naturskønne område har, som en del af et stort udviklingsprojekt, fået flere nye mountainbikespor og andre cykelmuligheder, der imødekommer efterspørgslen fra de mange cykelentusiaster. Området får en MTB Arena med pumptracks, teknikruter, drop- og hoppezone mm. Derudover kommer der nye cykelruter, der strækker sig fra tre til 30 km på Cykelvasasporet, der er designet til at træne til Vasaløbet på cykel. De mange nye spor tilbyder forskellige sværhedsgrader og en varieret terrænoplevelse. Fokus for projektet har været at udvikle muligheder til alle, så der også er et udbud af cykelmuligheder for de mindre øvede cykelryttere. Ruterne separeres fra fodgængerne, så alle kan nyde deres aktivitet i naturen. De nye faciliteter forventes at øge antallet af besøgende i området, der har en stærk MTB-tradition. De nye mountainbikespor indvies 18. maj ved festivalen Billingen Outdoor, hvor der også afholdes svenske mesterskaber i udendørs madlavning.

Parallelt med opførelsen af de nye mountainbike-spor på Billingen har Skövde Kommune også arbejdet med at renovere og kvalitetssikre vandreoplevelserne i området. Med de kuperede landskaber og mange stier er Billingen et godt udgangspunkt for vandreture og naturoplevelser. Man kan blandt andet vandre på Billingeleden rundt om hele bjerget Billingen. Den går langs bjergkanten med panoramaudsigt, ned ad skråningerne gennem græsgange og skove og på det blomsterrige kalkstensplateau i Berg. Når projektet er fuldført, og de nye ruter er anlagt, bliver ruten 85 km i alt. 

Læs mere Billingen og Skövde

null
MTB på Billingen, nye baner åbner i maj Foto Daniel Breece westsweden.com Må bruges i media

Om Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for regionen Västsverige. TRV arbejder med bæredygtig udvikling og markedsføring af turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Bohuslän, nord for Gøteborg, byder blandt andet på skærgård med tusindvis af øer, friske skaldyr som østers, jomfruhummer og rejer, aktive naturoplevelser som kajak, sejlads, vandring og mountainbiking samt kulturliv. Dalsland, som grænser op til Norge,forbinder man særligt med Dalslands Kanal, der er perfekt til kanoture. Derudover byder Dalsland på mangfoldige naturoplevelser med vandring, fantastiske muligheder for cykling og unikke overnatningsmuligheder. Västergötland, der ligger mellem Sveriges store søer Vänern og Vättern, byder ligeledes på aktiviteter i naturen så som cykling, vandring og skiløb om vinteren og ikke mindst en rig historie og kultur.

Læs mere om området her: www.vestsverige.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fart på cyklerne i Billingen Vestsverige.
Fart på cyklerne i Billingen Vestsverige.
Download
Cykling på bjerget Billingen
Cykling på bjerget Billingen
Download
MTB på Billingen, nye baner åbner i maj
MTB på Billingen, nye baner åbner i maj
Download
På Billingebjerget er der MTB for alle niveauer
På Billingebjerget er der MTB for alle niveauer
Download
Pause ved søen på Billingen
Pause ved søen på Billingen
Download
Den nye store spa hos Billingehus Hotel åbner i maj.
Den nye store spa hos Billingehus Hotel åbner i maj.
Download
Spa på Billingehus hotel
Spa på Billingehus hotel
Download
Der er masser af MTB muligheder på Billingen
Der er masser af MTB muligheder på Billingen
Download
Udsigt fra Billingehus hotel Foto Caroline Ehn Lotus Group Hotel
Udsigt fra Billingehus hotel Foto Caroline Ehn Lotus Group Hotel
Download
Vandring ved Höjentorp i Vestsverige
Vandring ved Höjentorp i Vestsverige
Download
Vandring på Bockaskeåsen i Vestsverige
Vandring på Bockaskeåsen i Vestsverige
Download
Vandring i foråret på Billingeleden ved Höjentorp i Vestsverige
Vandring i foråret på Billingeleden ved Höjentorp i Vestsverige
Download
Vandring på Billingeleden ved Højentorp i Vestsverige
Vandring på Billingeleden ved Højentorp i Vestsverige
Download
Yoga Billingehus hotels nye spaafdeling
Yoga Billingehus hotels nye spaafdeling
Download
Det nye spa på Billingehus i dæmpet belysning
Det nye spa på Billingehus i dæmpet belysning
Download
Billingehus hotels nye spa åbner i maj
Billingehus hotels nye spa åbner i maj
Download
Billingehus Earth Spa
Billingehus Earth Spa
Download

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Avatar-stjerner i kunstudstilling for havmiljøet i Vestsverige12.6.2024 09:56:32 CEST | Pressemeddelelse

Boutiquehotellet Pater Noster har siden åbningen i 2020 været en destination, der skiller sig ud i Vestsveriges skærgård. Det eksklusive hotel ligger på en lille, vejrbidt fyrpasserø, længst ude i den vestsvenske skærgård. Denne sommer finder kunstudstillingen "MUSES OF AVATAR" sted på øen. Den anerkendte undervandsfotograf Christy Lee Rogers har på opfordring fra filminstruktøren James Cameron og Disney skabt kunstfotografier til ære for verdenshavene. Kunstværkerne portrætterer filmstjernerne fra Avatar-filmene Zoe Saldaña, Sigourney Weaver og Kate Winslet under vandet. Hele fortjenesten fra kunstsalget vil gå til The Nature Conservancy - en organisation, der arbejder for at bevare havene.

Feskekörka – en nyrenoveret madklassiker genåbner i Gøteborg15.5.2024 10:43:07 CEST | Pressemeddelelse

Göteborgs fiske- og skaldyrstempel, Feskekörka, genåbner 16. maj efter næsten fire års gennemgribende renovering til over 75 millioner kroner. De besøgende i fiskehallen bliver mødt af en helt ny, lysere, luftigere og mere moderne oplevelse, hvor fire nye restauranter og barer byder gæsterne velkommen. Blandt nyhederne er en udendørsservering ved kanalen med 200 siddepladser, der bliver én af Gøteborgs største udendørs terrasser.

Dalsland vil være Sveriges bedste graveldestination16.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale. Det naturskønne landskab byder på smukke skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og charmerende landsbyer. Alt i alt er området i Vestsverige ikke bare idyllisk, det er også en oplagt mulighed for gravelcykling, blot fire timer fra København.

Nye overnatningsmuligheder i Vestsverige er en oplevelse i sig selv19.3.2024 15:29:47 CET | Pressemeddelelse

Området Vestsverige må være Sverigesmester i anderledes overnatningssteder i naturen, og der kommer nye muligheder til igen i år. Stederne byder på alt fra trætopshuse, en hytte, der hænger på en klippe, til historiske bygninger, der er forvandlet til et hotel i smukke omgivelser. I Vestsverige kan man opleve de naturskønne omgivelser og den kulturelle rigdom, kombineret med komfortable og enestående overnatninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye